Jeg har slitt en del med blodsukkerfall pga høy forbrenning og har funnet en egen oppskrift på salat som jeg lager hver dag til lunsj på jobb!! Siden jeg trener om morran før jobb, trenger jeg at solid måltid kl 1100. (Men spiser kornblanding etter trening.) Poenget med en salat på jobben er at den må være så enkel og kjapp å lage at det ikke bli for mye styr. Du må ha tilgang til kjøleskap, skjærefjøl og en god kniv.
For det første: dropp salaten, den tar stort sett bare unødig plass og gir lite tilbake.
Jeg bruker en bx tunfisk (men kyllingfilet passer også). Kikerter på boks, kidneybønner på boks, paprika, sukkererter, purreløk (eller annet grønt du liker og som er nevnt over her.) Så kommer stæsjet og smaken: Rista og salta gresskarkjerner. Masse protein og sundt fett. Hell over litt balsamicoeddik (1 del) og olje (4 deler ca), og vend det hele sammen i ei skål. En utrolig blanding av søtt/salt/surt. Dette har helt endra hverdagen min, og blodsukkeret er stabilt. (Jeg gikk rimelig lei av 7 - 8 brødskiver med brunost i matpakken for å si det sånn...)