Gå til innhold

Margrete2345

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Margrete2345 sine prestasjoner

  1. Ja, jeg har lest den (uten at jeg dermed skal hevde at jeg skjønner alt som står der). Studien tar også for seg effekten av varmebehandling av kakao og effekten det har på kakaoen. Rå kakaopulver er ikke noe annet enn pulver av rå kakaobønner. Mens kakaoen som brukes i sjokolade som regel er varmebehandlet, så er som navnet tilsier ikke dette kakaopulveret jeg henviser til varmebehandlet. Sitat fra undersøkelsen ift relevans i denne konteksten: "A balance needs to be struck between preserving the healthful benefits associated with the flavanol antioxidants, especially (-)-epicatechin, and the loss that occurs during roasting and flavor development that may be key to certain chocolate brand identity".
  2. Hei, F.eks så ødelegges antioksidantene i kakaoen når den varmes opp. Kakao har mange plantestoffer som ikke tåler oppvarming så godt. F.eks her er en forskningsrapport som beskriver hvordan epikatekin og flavanoler ødelegges under oppvarming og bearbeiding: Impact of fermentation, drying, roasting and Dutch processing on flavan-3-ol stereochemistry in cacao beans and cocoa ingredients Her er eksempel på hva flavanoler er godt for: forskning.no > Sjokolade gir mer hjernekraft I tillegg til at man bevarer alle de gode egenkapene til kakao når den er rå, så er et annet argument for å lage sjokoladen sin selv at man kan lage den akkurat så søt som man selv ønsker
  3. Dersom man ønsker å beholde alle de gode stoffene fra kakao så kan det være lurt å lage den selv med rå kakao (oppvarming ødelegger endel næringsstoffer). Så kan man søte den med det man selv ønsker som vanlig sukker, agavesirup, stevia, yaconsirup, honning eller lignende. Ikke så vanskelig, og kokosnøttolje er fint som fettkilde, og i tillegg stivner den raskt etter oppvarming. Her er en link til oppskrift på hjemmelaget sjokolade: Kvantumspakker : Pakke: Hjemmelaget sjokolade - Naturalis.no
  4. Det er billigst å kjøpe på iherb i utlandet, og i Norge. Fordelene med å kjøpe fra Norge er at du får varene raskere, og slipper tollproblematikk. Du får chlorella og spirulina både som tabletter og pulver. Tabletter gjør at du ikke kjenner smaken, og mange synes at pulver ikke smaker så godt. Jeg synes smaken er helt ok når du blander med juice f.eks. Tabletter gjør det enklere å dosere iom ift "skjemål". Tror ikke det er nødvendig å ta dette rett før trening. Mange sier at det er best å spise supermat på tom mage for bedre næringsopptak. Det er nok lurt å begynne forsiktig og trappe opp etterhvert. Om man tar det flere ganger daglig er vel opp til den enkelte, men jeg tar det som regel kun en gang om dagen som et supplement. Gjerne blandet i en shake med grønnsaker evt frukt.
  5. Har god erfaring med både alger og gress. Alikevel viktig å huske på at det tar litt tid for kroppen å venne seg til disse (spesielt chlorella). Start forsiktig og øk etterhvert. Både huden og overskuddet har blitt mye bedre etter at jeg startet. Supermat er et tilskudd til et allerede godt kosthold slik jeg ser det, enkelte blir litt i overkant frelst. Mulig det er en placeboeffekt ute å går også. Men samme hvordan det virker, bare det gjør det!
×
×
  • Opprett ny...