wilhelmteksum Skrevet 14. april 2014 Del Skrevet 14. april 2014 Etter å ha vært på en diett for "bulking" (3500 kcal cirka), hva bør man spise og hvor mye bør man spise for å "cutte", altså bli kvitt litt av kroppsfettet man har lagt på seg, uten å miste for mye muskelmasse? Har søkt mye rundt på nettet, men finner ikke akkurat noe fasitsvar på dette... Vil tro at man bør ligge høyt på proteiner for å opprettholde muskelmassen, men samtidig ligge lavt på kaloriinntaket? Høyde: 194 cm Vekt: 92 kg Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 14. april 2014 Del Skrevet 14. april 2014 Hvor mye har du gått opp hver uke på 3500 kcal? Legg deg 3-500 kcal under det du anser som ditt vedlikeholdsnivå, deretter hold et øye med vekt og mål hver uke og juster inntaket etter behov. Å gå ned mer enn 0,5-1kg i uka vil raskt resultere i tap av muskelmasse (husk at å droppe en del vann er vanlig første uka, dette stabiliserer seg senere). Ligg rundt 2g protein per kilo kroppsvekt, mer enn det er ikke nødvendig, og heller ikke så vanskelig å dekke på et inntak rundt 2500-3000 kcal. Med din høyde og vekt vil du nok kunne ligge mellom der og gradvis gå ned i fettprosent. Husk å få tilstrekkelig søvn og hvile, og ta deg god tid Stephanie F 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/#findComment-995005 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wilhelmteksum Skrevet 14. april 2014 Forfatter Del Skrevet 14. april 2014 Hvor mye har du gått opp hver uke på 3500 kcal? Legg deg 3-500 kcal under det du anser som ditt vedlikeholdsnivå, deretter hold et øye med vekt og mål hver uke og juster inntaket etter behov. Å gå ned mer enn 0,5-1kg i uka vil raskt resultere i tap av muskelmasse (husk at å droppe en del vann er vanlig første uka, dette stabiliserer seg senere). Ligg rundt 2g protein per kilo kroppsvekt, mer enn det er ikke nødvendig, og heller ikke så vanskelig å dekke på et inntak rundt 2500-3000 kcal. Med din høyde og vekt vil du nok kunne ligge mellom der og gradvis gå ned i fettprosent. Husk å få tilstrekkelig søvn og hvile, og ta deg god tid Takk for svar Når jeg har ligget på 3500 kcal har jeg gått opp omtrent 0,5 kg hver uke. Startet opp på 87 kg, og har som sagt gått opp til sammen 5 kg. Men en annen ting, når "bør" man begynne å "cutte"? Hvor mye bør man ha lagt på seg før det er noe vits? Hørt om folk som legger på seg mye mer enn meg før de begynner å tenke på fettprosenten... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/#findComment-995221 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 14. april 2014 Del Skrevet 14. april 2014 Takk for svar Når jeg har ligget på 3500 kcal har jeg gått opp omtrent 0,5 kg hver uke. Startet opp på 87 kg, og har som sagt gått opp til sammen 5 kg. Men en annen ting, når "bør" man begynne å "cutte"? Hvor mye bør man ha lagt på seg før det er noe vits? Hørt om folk som legger på seg mye mer enn meg før de begynner å tenke på fettprosenten... Da er nok det å ligge mellom 2500-3000 en bra start. Du vil nok selv føle når det begynner å bli "nødvendig" å gå ned i fettprosent, om det er det i det hele tatt. Din vekt på din høyde er jo helt fin. Føler du selv at fettprosenten er for høy? Om du ikke ønsker å gå videre opp i vekt kan du jo eventuelt vurdere å holde deg på vedlikehold over en periode, se hvordan det påvirker treningsresultater og generelt energinivå i hverdagen, og deretter ta status etter det. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/#findComment-995229 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wilhelmteksum Skrevet 15. april 2014 Forfatter Del Skrevet 15. april 2014 Da er nok det å ligge mellom 2500-3000 en bra start. Du vil nok selv føle når det begynner å bli "nødvendig" å gå ned i fettprosent, om det er det i det hele tatt. Din vekt på din høyde er jo helt fin. Føler du selv at fettprosenten er for høy? Om du ikke ønsker å gå videre opp i vekt kan du jo eventuelt vurdere å holde deg på vedlikehold over en periode, se hvordan det påvirker treningsresultater og generelt energinivå i hverdagen, og deretter ta status etter det. Har aldri vært "overvektig", og har egentlig alltid fått høre at jeg er tynn. Samtidig har jeg en del overflødig fett jeg ønsker å bli kvitt, så jeg tror at det å ligge på kaloriunderskudd frem mot sommeren vil gå greit. Så langt har jeg satt opp en plan som ser ut som følger: Kalorier: 2061 kcal Protein: 188 g Karbohydrater: 161 g Fett: 68 g Noe som ligger litt for høyt eller for lavt? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/#findComment-995974 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 15. april 2014 Del Skrevet 15. april 2014 Kaloriinntaket er for lavt. Hvis du har gått opp rundt 0,5kg i uka på 3500kcal kan du kanskje regne 3000 kcal som vedlikehold. Da går du 1000kcal i underskudd når du, som du selv sier, fremdeles er normalt tynn. Det blir et veldig stort underskudd når du ønsker å beholde mest mulig muskelmasse. Ville ikke gått lavere enn 2500kcal. Bedre å starte høyere og redusere på kaloriene senere, enn å gå for lavt for tidlig. Da har du mindre å gå på om du stagnerer. Du kan også med fordel øke fettmengden til i alle fall 1g per kilo kroppsvekt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/#findComment-995985 Del på andre sider Flere delingsvalg…
maraan Skrevet 15. april 2014 Del Skrevet 15. april 2014 Sleng på 300-400 kcal til i form av protein og fett. 50/50 evt 75/25 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/#findComment-995988 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wilhelmteksum Skrevet 15. april 2014 Forfatter Del Skrevet 15. april 2014 Kaloriinntaket er for lavt. Hvis du har gått opp rundt 0,5kg i uka på 3500kcal kan du kanskje regne 3000 kcal som vedlikehold. Da går du 1000kcal i underskudd når du, som du selv sier, fremdeles er normalt tynn. Det blir et veldig stort underskudd når du ønsker å beholde mest mulig muskelmasse. Ville ikke gått lavere enn 2500kcal. Bedre å starte høyere og redusere på kaloriene senere, enn å gå for lavt for tidlig. Da har du mindre å gå på om du stagnerer. Du kan også med fordel øke fettmengden til i alle fall 1g per kilo kroppsvekt. Sleng på 300-400 kcal til i form av protein og fett. 50/50 evt 75/25 Gjorde noen endringer, og slik ser det ut nå: Kalorier: 2713 kcal Protein: 219 g Karbohydrat: 233 g Fett: 92,9 g Dersom jeg trener styrke (1 time 30 min) 3 ganger i uka og jogger (30 min) med lavt tempo 2 ganger i uka, ser det da greit ut? Når målet er å stramme opp litt og gjøre musklene synligere? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/#findComment-995995 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 15. april 2014 Del Skrevet 15. april 2014 Det så bedre ut Start med det, deretter følg med på resultatene fra uke til uke og juster deretter Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/#findComment-995998 Del på andre sider Flere delingsvalg…
wilhelmteksum Skrevet 15. april 2014 Forfatter Del Skrevet 15. april 2014 Det så bedre ut Start med det, deretter følg med på resultatene fra uke til uke og juster deretter Takk for svar Da prøver jeg meg frem med det! Mulig jeg oppdaterer tråden hvis jeg ser resultater Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/29225-cutting-diett/#findComment-996018 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.