Carl-Henrik Nilsen Skrevet 5. september 2013 Del Skrevet 5. september 2013 Saus? Jeg legger sakte men sikkert om kosten, i håp om at en gradvis overgang vil resultere i en langvarig forandring i kostholdet, til fordel for å brått skulle slutte med det man har spist den siste tiden for kun å falle tilbake til gamle vaner.. Når jeg først setter i gang med å lage mat, så er jeg veldig glad i å lage mat, og om det er sunt eller ikke spiller ikke så stor rolle, bare det er smakfullt og godt. Og en ting jeg vet jeg uansett vil være glad i, uavhengig av hvor sunt jeg spiser er sauser. Det være seg til pasta, kjøtt, fisk, etc. Så hvordan kan jeg lage gode sauser, som er smakfulle og setter prikken over i'en på et sunt og godt måltid, uten at det ødelegger for det sunne. Er f.eks lett matfløte og lett cream fraich innafor, eller er selv dette fyfy? Hjemmelagd bolognese-saus med finhakkede tomater og tomatpurré på boks, gulrøtter og karbonadedeig, er det greit, eller usunt? Tar gjerne i mot tips til gode sauser, til forskjellige typer sunn mat, som man kan spise med god samvittighet i et sunt kosthold som del av en sunn livstil =) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23998-saus/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
HeleneN Skrevet 5. september 2013 Del Skrevet 5. september 2013 det er ikke nødvendigvis fy med fløte i sausen. Men man burde kanskje ikke spise fløtebasserte sauser hverdag. Til hverdags bruker jeg gjerne mager kesam krydret med forskjellige urter eller krydder avhengig av hva jeg skal bruke det til. Dette passer godt til rød fisk og kylling, og "passe godt" til kjøttretter. Hjemmelaget tomatsaus er også som regel mye sunnere enn glass- eller pose-varianter fra butikken. En annen vurdering er også hvor mye av sausen man bruker. Hvis man har masse saftige grønnsaker og kjøtt/fisk som ikke er tørrstekt så føler jeg at sausen ikke bør dominere smaken. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23998-saus/#findComment-847787 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spyro Skrevet 7. september 2013 Del Skrevet 7. september 2013 Hjemmelaget saus laget på knuste tomater, enten ferske eller på boks og litt tomatpure er sunt og magert. Tilbehør som du beskriver gjør det til en balansert, mager og sunn rett. Jeg lager også ofte det, og har i tillegg i masse hvitløk og fersk chilli. Samme sausen bruker jeg til både laks og kylling, da med masse løk, blander fisken eller kjøttet oppi og spiser med litt ris, pasta, poteter eller bønner til. Om du ikke trenger tenke så mye på kalorimengde, gjør det ikke noe å bruke smør, fløte, creme fraise i sausene. Skal du gå ned i vekt, er det ikke så lurt å bruke mye til daglig, men en skje eller to gjør ikke noe. Ellers er det godt og magert med skikkelig sjy. Kok ut panna og frys ned i porsjoner til seinere bruk når du steker kjøtt og slikt:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23998-saus/#findComment-849401 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomas88B Skrevet 13. september 2013 Del Skrevet 13. september 2013 Til stekt laks med ris er soyasaus med litt sitronsaft nydelig! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23998-saus/#findComment-852190 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.