Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har hørt mange baker seg brød med mandelmel.

Er dette næringsinnholdet mye bedre enn grovbakst mel??

Har også hørt at man kan male opp slikt med en mandelkværn for å lage melet sjøl

så det visst nok ikke skal bli så dyrt, men kan man erstatte all form for mel med dette

mandelmelet??

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14515-mandelmel/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mandelmel inneholder ikke gluten, det er lavkarbo og inneholder mye protein og kostfiber :)

Kommer an på hva jeg skal bake med mandelmel, av og til som erstatning og noen ganger blander jeg dette og annen type mel.

Ja, du kan male det opp selv med mandelkvern.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14515-mandelmel/#findComment-558160
Del på andre sider

Husk at det er en relativt stor forskjell på næringsinnholdet i fettredusert mandelmel fra helsekost, og mandelmel du kverner selv. Begge deler er absolutt sunt, og veldig godt, på to helt forskjellige måter. Det er veldig godt i brød, og du finner mange gode oppskrifter både her inne og på nettet!

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14515-mandelmel/#findComment-558584
Del på andre sider

ja fikk høre at det var vesentlig mye mer fett i det jeg kvernet sjøl. men hva kan jeg gjøre sjøl for at jeg skal få bort mest mulig fett da?

Det er nok en rimelig vanskelig prosess, og ikke noe man kan klare på egen hånd hjemme på kjøkkenet. Dersom du ønsker den fettreduserte versjonen må du nok kjøpe den på helsekost. Det du kan gjøre er å variere. Ingenting i veien med litt godt (og veldig sunt) fett fra vanlig mandelmel du kverner selv :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14515-mandelmel/#findComment-560535
Del på andre sider

Hvis du maler mandler og vann godt i en foodprosessor --> siler dette i et kjøkkenhåndkle så du får en del pulp (most mandelmasse) og en del mandelmelk så har du fått endel av fettet over i melken i stedet for mandelpulpen ;) Kan brukes i bakst der og da eller tørke (steke på lav varme i ovnen) for så å kjøre det til klumpefritt og fettredusert mandelmel i foodproccessoren når pulpen har blitt knusktørr i ovnen :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/14515-mandelmel/#findComment-560640
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...