Mesaana Skrevet 10. juli 2012 Del Skrevet 10. juli 2012 Leser nå boken hans: Nutrition and Physical Degeneration Er langt i fra ferdig enda, men finner resultanene interesante. Andre som har lest boken og har tanker og meninger ang effekten av moderne kosthold? Fant også denne listen på nettsiden: The Weston A. Price Foundation - Weston A Price Foundation Eat whole, natural foods.Eat only foods that will spoil, but eat them before they do.Eat naturally-raised meat including fish, seafood, poultry, beef, lamb, game, organ meats and eggs.Eat whole, naturally-produced milk products from pasture-fed cows, preferably raw and/or fermented, such as whole yogurt, cultured butter, whole cheeses and fresh and sour cream.Use only traditional fats and oils including butter and other animal fats, extra virgin olive oil, expeller expressed sesame and flax oil and the tropical oils—coconut and palm.Eat fresh fruits and vegetables, preferably organic, in salads and soups, or lightly steamed.Use whole grains and nuts that have been prepared by soaking, sprouting or sour leavening to neutralize phytic acid and other anti-nutrients.Include enzyme-enhanced lacto-fermented vegetables, fruits, beverages and condiments in your diet on a regular basis.Prepare homemade meat stocks from the bones of chicken, beef, lamb or fish and use liberally in soups and sauces.Use herb teas and coffee substitutes in moderation.Use filtered water for cooking and drinking.Use unrefined Celtic sea salt and a variety of herbs and spices for food interest and appetite stimulation.Make your own salad dressing using raw vinegar, extra virgin olive oil and expeller expressed flax oil.Use natural sweeteners in moderation, such as raw honey, maple syrup, dehydrated cane sugar juice and stevia powder.Use only unpasteurized wine or beer in strict moderation with meals.Cook only in stainless steel, cast iron, glass or good quality enamel.Use only natural supplements.Get plenty of sleep, exercise and natural light.Think positive thoughts and minimize stress.Practice forgiveness. Virker for meg som en meget fornuftige rettningslinjer å følge. Har også lest litt om forskjellen på kjøtt fra frittbeitende dyr og dyr foret opp på pellets. Fordelingen mellom omega-3 og og omega-6 er mye mer riktig hos dyr som har fått beitefritt, som vilt, sau og kje. Men hos svin og kylling som stort sett lever på pellets laget av for det meste soya har en fordeling mellom omega-3 og -6 som her helt feil, som igjen kan ha uheldig effekt på vår helse. Å ta tilskudd og spise annen mat rik på omega-3 vil sikkert hjelpe, men like vel greit å ha i bakhodet når en spiser mengder med kyllingfilet, som jeg gjør selv, da jeg ikke har råd eller mulighet til å spise så mye vilt og fårekjøtt. Kan lese litt om det her: omega-6 versus omega-3 - NIFES Og her: http://www.umb.no/statisk/husdyrforsoksmoter/2011/49.pdf Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10265-weston-a-price/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 11. august 2012 Del Skrevet 11. august 2012 For all del, det ligger nok mye i det, men problemet for den hverdagslige personen er at det er alt for komplisert å skulle tenke over alle disse tingene. De aller fleste synes kosthold er komplisert nok i seg selv, om de skal begynne å tenke så langt ned i detaljer. Denne typen ting burde vært noe man hadde vokst opp med å fokusere på fra man var liten, men å sette inn et støt for det i eldre alder vil de færreste orke. Mange av punktene over er lett gjennomførbare, andre ikke fullt så lett. Veldig interessant forresten. Har ikke lest boka, men leste litt på siden nå. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10265-weston-a-price/#findComment-426005 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.