Jump to content

Recommended Posts

Fortsetter under...

Annonse

Føkk, skulle tatt bilde av mandags og tirsdagsmiddagene mine. Det var foodporr delux.

Confit av okse og kylling. Kjøtt marinert i tungt med spennende krydde og kokt på veldig lav temperatur i mange timer.. I FETT !

Eg brukte gåsefett på mine. Facking magic ! Avslutter med å steike det så vidt på panne i godt smør for å få en crisp overflate.

Saftigere enn du noen gang har smakt før med en himmelsk smak, sprøtt ytre samtidig som det smelter i munnen.

/droooooool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et utvalg proteinbakst:

kakedelt.jpg

Forvarm ovn til ca 170 grader.

2 egg

20 g sukrin melis (2 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)

2 g fiberhusk (en liten ts)

30 g proteinpulver (Sitec ananas/vanilje)

50 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)

ca 1 dl veske (fruktsaft av en liten boks m/annanas)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.

120 g eggehvite ( ca 4 hviter)

20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Dette piskes stivt.

Bland så forsiktig sammen de stive hvitene og den andre røra.

Stekes ca 25 min midterste rille.

Fyll:

Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann. Kjøles av og bland med ca 30 g syltetøy.

(Bringebær/eple uten tilsatt sukker fra Lerum)

Glasur: Kjør ananasen og proteinpulver (Sitec ananas/vanilje) med stavmikser.

La kaka avkjøles i 20 min før den deles, fylles og smøres med glasur.

Alt i alt ca:

50 g karb.

65 g prot.

20 g fett

prottismarengs.jpg

Prottismarengs.

Forvarm ovnen til ca 150 grader.

Ca 200 g eggehvite (ca 6 stk)

Sukrin melis ca 25g (ca to toppa ss)

25 g Optimum Nutrition Cookies n' Cream

25 g Scitec Karamell

Stivpisk eggehvite og sukrinmelis, sukrin tilsettes i omganger.

Eggehviten skal bli så stiv at du kan holde bollen oppned uten at det ramler ut.

Tilsett så proteinpulver i omganger, ikke rør for hardt slik at du slår lufta ut av eggehviten, men jobb

likevel ganske raskt, fordi fett og karb i proteinpulveret gjør at massen synker fort sammen.

Bruk slikkepott eller liknende og putt massen i en pose, klipp et lite hull i ett av hjørnene på posen

og sprøyt ut på bakepapir.

Stek i ca 10 min. med døra lukket, sett så døra på gløtt (minimalt) og sett ned tempraturen til 100

grader og la stå i 10 min. til (totalt 20 i ovnen).

Av denne mengden eggehvite får jeg ca 20 marengs, de får plass på ett bakepapir.

Resultatet varierer med forskjellige typer proteinpulver!

Disse "marengsene" får litt mer en konsistens som marshmellows, bare med en tynn stekeskorpe.

For å få ordentlige sprø marengs må man nok opp i en times steke tid, men jeg har ikke prøvd.

Ca: 2g fett, 49g protein og 6g karbohydrater.

gulrotkake.jpg

'Gulrotkake'

(m/krokan - krokan oppskrift kommer under i is oppskrift)

Forvarm ovn til ca 180 grader.

Skrell ei gulrot, ca 100 g.

Skrell et eple, bruk ca 50 g

Rasp dette.

150 g egg (3 små)

30 g sukrin melis (3 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)

2 g fiberhusk (en liten ts)

40 g proteinpulver ( 20 g Dalblads toffé og 20 g Nectar Vanilla Ben Torte)

60 g skyr vanilje (ca 4 toppa ss)

1 ts kanel

1 ts kardemomme

Drøye 0,5 dl veske (brukte utbaldana eple/pære Fun)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr, veske og tilslutt raspa gulrot

og eple.

150 g eggehvite ( ca 5 hviter)

20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Piskes stivt.

Vend de stive hvitene litt etter litt forsiktig inn den første røra.

Stekes ca 20 min midt i ovnen.

Avkjølkaka i ca 20min. ta så på glasur.

Glasur:

Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl veske (brukte vann m/3 ss sitron fra

flaske). Kjøles av og bland med 1 boks vaniljeskyr. (Jeg strødde også på litt av krokanen som jeg

lagde til isen)

ca:

50 g karb.

100 g prot.

20 g fett

roooodlaakaga.jpg

'Rullekake'

Forvarm ovn til ca 150 grader.

1 egg

20 g sukrin melis (2 toppa ss)

50 g kokosmel (ca 5 toppa ss)

2 g fiberhusk (en liten ts)

10 g Regia bakekakao (ca 2 ts)

30 g proteinpulver (Reflex sjokolade/appelsin)

100 g skyr mango/appelsin (ca 5 toppa ss)

ca 1,5 dl veske (safta av en veldig stor appelsin)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.

160 g eggehvite ( ca 5 hviter)

20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Dette piskes stivt.

Bland så forsiktig sammen de stive hvitene og den andre røra.

Bres ut på bakepapir i en langpanne, ca 5 cm fra kantene.

Stekes ca 12 min. midterste rille.

Ha klart et bakepapir med ett dryss sukrinmelis på, vend kaka på denne med engang den kommer ut av ovnen,ta av bakepapiret du stekte kaka på, rull kaka sammen med det nye bakepapiret, slik at du har rullekake med bakepapir i midten, dekk denne med et håndkle/tørkerull eller liknende for å holde fuktigheten inne i kaka slik at den ikke knekker når den skal rulles sammen igjen med fyll inni. La avkjøle ca 20 min før fyllets spres på.

Fyll:

Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann og den siste veska jeg klarte å klemme ut av appelsinen (Gjør ingenting om det kommer litt kjøtt med). Kjøles av og bland med 1 boks vaniljeskyr.

Ca:

30 g karb.

90 g prot.

20 g fett

Protein is!!!! :)

2 dl soyafløte (Organic CremoVita)

2 eggeplommer

50 g proteinpulver (ON Cookies n' Cream)

200 g eggehvite (ca 6)

50 g sukrinmelis (ca 5 store ss)

Pisk fløten til krem, vend inn 2 eggeplommer og proteinpulver.

Pisk eggehviter stive med sukrimnelis.

Vend stive hviter frsiktig inn i fløtemiksen.

Jeg fordelte massen i to former, fordi jeg er utålmodig og ville at det skulle fryse iløpet av 4 timer, kunne ha beregnt 5, but I ate it! grin.gif

Jeg rørte litt i isen en gang i timen.

Topping: Brente mandler/krokan.

(Stor porsjon)

150 g mandler

100 g sukrin melis (jeg har bare melis, vanlig funker nok fett)

ca 2 cl vann

Sett stekepanne på ei plate som er på full gnu.

Ha i mandlene når panna er varm.

Pass på å bevege på mandlene innimellom.

Når mandlene begynner å suse litt og lage kneppe/poppe lyd og det lukter godt av dem, (tar ca 5 min.) ha i sukrinmelis og vann.

OBS! det skal ikke mye vann til!, begynn heller med litt for lite.

Rør om hele tiden!

Bruk nesa, det begynner å lukte litt brent etterhvert, det skal det også, men ikke for mye.

Flytt strekepanna mellom kald plate og varm plate når det begynner å lukte brent, rør hele tiden.

Når sukrinen begynner å tykne og er blitt litt brun, helles dette over på et bakepapir som ligger på en rist.

Avkjøles og knuses.

Omtrent 2 liter is ca:

30 g karb

60 g prot

35 g fett

Mandler kommer i tillegg!

iscream.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...