Gå til innhold

Dagens mattips på facebook


Anbefalte innlegg

Stekt andelår med blomkålpuré og asparges

to pors.

Du trenger:

2 andelår

Blomkålpuré:

1 blomkålhode

2 neper

Smør

Fløte

Salt, pepper

Muskatnøtt

Kajennepepper

1 bunt asparges

Sitron

Tørk av andelårene og legg dem i en ildfast eller teflonform. Salte og pepre godt.

Forvarm ovnen til 150 grader. Sett lårene midt i ovnen. Stekes i ca halvannen time. Ta lårene ut av oven et par ganger under stekingen og bruk en skje til å helle over fett og kraft som har rent ut.

Ta de ut når de er møre og skinnet er spøtt. La hvile i ti minutter før servering.

Blomkålpure

Rens blomkålen for stilk og blader. Skrell nepene. Kutt grønsakene i passende deler. Legg i gryte og fyll så det så vidt dekker med vann. La koke til det er mørt. Hell av vannet. Ha i en spiseskje smør og bruk håndmikser for å mose de kokte grønnsakene. Ha i litt og litt fløte. Pass på at den ikke blir for rennende. Salt og pepper etter eget ønske, samt knivsodd kajennepepper og muskat. Man skal ikke smake de to sistnevnte, men de gir en dybde i smaken.

Fjern den nederste delen av aspargesen, den harde, litt treaktige biten. Skyll godt og tørk.

I varm stekepanne, ha i litt av andefettet og stek aspargesen i dette til de er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Dvask asparges er ikke snadder. Salt og pepper etter smak. Press over litt sitron. Server.

post-4009-14440865689504_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 474
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Populære innlegg

Waldorf-inspirert salat med kylling Kinakål, stangselleri og eple, blandet med kesam som er tilsatt litt vann og sukrin. En stekt og avkjølt kyllingfilet skjæres i skiver og legges over salaten.

Enkle proteinpannekaker uten proteinpulver: 3 eggehviter 1 helt egg 1 dl skummet kultur eller skummet melk 250 g mager kesam 80 g havregryn 1 ts bakepulver 1 ts bourbon vanilje pulve

Lages av; 2 eggehvitter (piskes stive i en bolle for seg) 1 helt egg 1 ts fiberhusk 20 g kokosmel 20 g pofiber 3 ss kakao Vaniljeessens 1 scoop sjokoladeprotein 1

Postede bilder

Baked pepper

3 stk

400 g karbonadedeig

3 stk paprika

Champinong

Charlottløk

Cherrytomater

Hvitost

Valgfritt krydder (jeg brukte tacospice denne gang)

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Stek karbonadedeigen.
  • Hakk opp charlottløk og del champinong i mindre biter, stek dette så sammen med kjøttet før du har på krydder.
  • Skjær toppen av paprikaene og rens den før frø. Fyll så paprikaene med kjøtt og ha litt raspet ost på toppen. Bruk paprikatoppene som lokk.
  • Plasser Paprikaene i en ildfast form, og fyll formen med champinong og cherrytomater.
  • Stekes på 200 grader i15-20 minutter.

1428669-10-1340354634274.jpg1428669-12-1340354699805.jpg

Servert med gresk salat med fetaost og oliven.

1428669-12-1340354765839.jpg1428669-12-1340354787951.jpg

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bollywood kyllingsuppe

3-4 porsjoner

4 kyllingfileter

1 boks kokosmelk, lett

1 spisspaprika

1 rødløk

1 squash

Cherrytomater

En håndfull usaltede peanøtter

Tikka masala krydderblanding / Indisk krydder

En god dæsj koriander på tube

En liten dæsj sitrongress på tube

En dæsj chili på tube

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Ha kokosmelk, krydder, koriander, chili og sitrongress i en ildfast form, bland dette godt sammen.
  • Skjær kyllingen i mindre biter og bland det inn i suppen.
  • Skjær så opp grønnsakene i middels store biter, la cherrytomatene være hel. Ha grønnsakene og peanøtter oppi suppen og rør om.
  • La suppen stå i ovnen på 200 grader i ca 60 min.
  • Server med fullkornsris, byggris, quinoa, bulgur, couscous eller en ristet grovbrødskive med hvitløkssmør, og gjerne litt grønn salat.

1428669-7-1340697913414.jpg1428669-7-1340697937332.jpg

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440866661798_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

post-454-14440866734132_thumb.jpg Lages av;

  • 2 eggehvitter (piskes stive i en bolle for seg)
  • 1 helt egg
  • 1 ts fiberhusk
  • 20 g kokosmel
  • 20 g pofiber
  • 3 ss kakao
  • Vaniljeessens
  • 1 scoop sjokoladeprotein
  • 1/2 revet eple
  • 1/2 boks skyr naturell
  • 0,5 dl kaffe
  • Sukrin

Topping;

  • 2 scoops sjokoprotein
  • 1/2 kopp kaffe
  • Vaniljeessens
  • Sukrinmelis
  • Kakao
  • 1 ts fiberhusk

Inn i ovnen på 175 g i ca. 15-20 minutter. Avkjøl litt og ha på sjokoladefyllet mens kaken fortsatt er lunken. På denne måten får fyllet trekt seg inn å gjør den så saftig og god som overhode mulig!

post-454-14440866736998_thumb.jpg

Hele sjokoladekaka uten topping inneholder ca;

  • 502 kcal
  • 23,2 g karbs
  • 66,4 g protein
  • 15,2 g fett

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bjørnebæris

2 dl (mager) Cottage cheese

100 g frøsne bjørnebær

1 ss sukrin

(vaniljestevia om du ønsker)

  • Ha alle ingrediensene i en blender, eller mos de sammen med stavmikser. Simsalabim, så fort og enkelt lages bjørnebærisen.

Sjokoladekrem

1 dl (mager) cottage cheese

1 ss sukrinmelis / sukrin

1 ts kakaopulver ( raw eller bakekakao)

1 ss kokosmasse til topping

  • Ha disse ingrediensene i en ren blender, eller mos de sammen med en stavmikser, og smisalabim.. Sjokoladekremen er også ferdig!

Ha is og krem i en skål, og topp kremen med kokosmasse.

1428669-8-1340822210914.jpg

1428669-12-1340822278536.jpg

post-10232-14440867037095_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tropisk smoothie-iskrem

1 ananas

1 mango

1/2 banan

1 skyr mango / mango og appelsin

1 boks kokosmelk

2 ss sukrin

  • Skjær opp frukten og ha den i en blender. Tilsett skyr, kokosmelk og sukrin, og kjør mikser. Ha så kremen i fryseren i 6-8 timer, og server med friske bær og frukt (eller en bit mørk sjokolade). Dersom du ønsker å drikke den som smoothie, kan du tilsette 8 isbiter og kjøre mikser.

1428669-12-1341168436588.jpg

Servert med ferske bær, ananas og en bit mørk sjokolade. MmM.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-1444086785098_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Tacokylling med kokos og grønnsaker

2 porsjoner

2 kyllingfileter

2 ss stekeolje

2 ss kokosolje

1 pk tacokrydder

1/2 squash

1 søt paprika

1 pk cherrytomater

1 rødløk

1/2 pk sukkererter

Champinong

  • Skjær kyllingfiletene i 3-4 like store biter. Ha stekeoljen i en liten skål, og bland inn tacokrydderet. Mariner så kyllingen.
  • Stek den marinerte kyllingen i kokosolje.
  • Skjær grønnsakene i mindre biter, og stek dem i litt kokosolje. La cherrytomater og sukkerertene være hele. Grønnsakene stekes i 10-15 min.

1428669-11-1341233923849.jpg1428669-8-1341233943815.jpg

En halv porsjon med kylling og grønnsaker, servert med stekt banan og cottage cheese chakalaka.

Supertips: Stek bananskiver i litt kokosolje, så blir den supergod og passer som tilbehør til de fleste kyllingretter. Bananen stekes kun i noen minutter, slik at den ikke blir for myk.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Grønn omelett

2 egg

2 ss spinatpure

Påleggs skinke

Paprika

Champinong

Cherrytomater

Rødløk

Purreløk

En klype salt

Litt pepper

  • Bland egg og spinatpure, ha så i finhakket purreløk, salt og pepper.
  • Skjær paprika, cherrytomater, champinong, rødløk og skinke i mindre biter.
  • Ha røren på en stekepanne, ha så grønnsaker og skinke på toppen.
  • Gjennomstek omeletten, og server med ferske grønnsaker av ønsket slag eller lignende.

1428669-7-1341404926455.jpg1428669-7-1341404947908.jpg

1428669-7-1341404970393.jpg1428669-7-1341404992106.jpg

Grønn omelett servert med cottage cheese chakalaka, fersk spinat, sukkererter, agurk, cherrytomater og sukkerfri ketchup. Ordentlig muskelmat

;)

1428669-7-1341405066232.jpg

Spinatpure lages enkelt ved å finhakke fesrk spinat med litt vann i en hakker eller kjøkkenmaskin.

post-10232-14440868309292_thumb.jpg

post-10232-14440868311968_thumb.jpg

post-10232-14440868314334_thumb.jpg

post-10232-14440868316712_thumb.jpg

post-10232-14440868319419_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spagetti type simpel

2 porsjoner

1 pakke karbonadedeig

1 boks hakkede tomater

ymse krydderier og hvitløk

Pasta etter ønsket type, bruker selv spagetti/pasta laget av brunris.

Stek opp kjøttdeig, ha i krydder etter smak og gjerne en hel sånn hvitløk uten fedd.

Hell i tomatsaus, la det koke minst en time.

(Anbefales også med gulrot i for mer smak)

Deler fyllet i to og fryser ned for kveldsmat en annen dag

Redigert: ser bildet har falt bort, legger inn nyttpost-3797-14440897601039_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Chicken carbonara;

post-454-14440868609864_thumb.jpg

Pisk ett egg sammen med litt skummet melk og ønsket krydder. Selv brukte jeg, cayenne, salt, pepper, oregano og kyllingkrydder. I mens du koker opp spaghettien (fullkorn) som anvist på pakken steker du en kyllingfilèt i biter sammen med soltørket tomat og fersk chili, samt krydder (jeg brukte det samme som i eggeblandingen).

Når spaghettien er kokt, heller du av vannet og rører inn eggeblandingen slik at den tykner. Bland da inn kyllingfilèten og server med revet parmesan

:) mm..

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Peanut pleasure

1/2 boks cottage cheese

En dæsj skummet melk

1 håndfull usaltede peanøtter

1 ss sukrin

(stevia etter ønske)

  • Ha alle ingrediensene i en bolle, og mos de sammen med en stavmikser. Superfort gjort, enkelt og godt.

1428669-10-1341518205085.jpg1428669-10-1341518228985.jpg

Servert med lune bær og usaltede peanøtter.

1428669-10-1341518299931.jpg1428669-10-1341518360980.jpg

Servert med walden farms sjokoladesaus (iherb) og usaltede peanøtter.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

post-10232-14440868671706_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tar casen med fiskerett.

Bacalao i form, kopiert og endra litt fra NRK.

Spiser etter biorytme, og elsker bacalao, så jeg laget meg denne retten tilpasset som middagsmåltid.

Fint å spise bacalao under dietter må jeg si :p

men grusomt mektig når karbokilden skal fylles av mye potet..

Noterer ned mine tidligere mål i parantes, og en mer "reell" som hovedpunkter.

500g klippfisk (100g tørka som jeg bløter sjøl, kjøleskapet var fylt med 5kg tidligere)

500g poteter (brukte 500 selv)

2 store løk (kjørte 1)

1 chili (for pokker, kjør på!!)

3 fedd hvitløk (gjentar, kjør på)

1 boks grovhakka tomata (bruker samme)

2 dl olivenolje (bruker minimalt, 1-2 ss, litt tørrere da, men tilpasset dietten)

1 rød paprika (samme eller en halv)

4 plommetomater ("kan ikke telle tomater")

3 ss stenfrie svarte oliven (elle melle, passe mengde)

salt og pepper

Originalkilde er Bacalao i form - Mat - NRK

Slik gjør du

Hell boksen med hakkede tomata i ei gryte, hel i hakket løk og chili og sett det til å koke i et kvarters tid. Tilsett paprika og oliven like før slutten.

I mellomtida renses fisken for skinn og bein, og skjæres i passe stykker.

Skjær opp poteter og tomater i skiver.

Legg så klippfisk, poteter og tomater lagvis i en ildfast form. Hell tomatsausen over retten og få det utover.

Steikes nederst i ovn på 180 i 35-45 minutter. La forma kvile et kvarters tid så du ikke brenner smaksløkene, spar de til ekstra chili.

Server!

post-3797-14440897604281_thumb.jpg

(snikreklame: noen som vil bli med hjem til bacalao?)

Redigert inn ega tekst sånn hurtig, nå er det ikke noe klipp og lim her

:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Grillet indrefilet av storfe med søtpotetsalat

post-1126-14440869273896_thumb.jpg

Oppskrift

Majones

1 eggeplomme

2 tsk hvitvinseddik

1 tsk kaldt vann

1/4 tsk salt

1 tsk sennep

2 dl olivenolje

Merk! Med olivenolje kan det for noen bli litt kraftig smak. Så velg gjerne en smaksnøytral olje, men for min del foretrekker jeg olivenolje pga. fettsyreprofilen og jeg liker smaken.

Bland eggeplomme, eddik, vann, salt og sennep og pisk det sammen i ca. 1 minutt. Deretter legger du til olje i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Når blandingen en tykk og kremete så er majonesen ferdig. Ikke bland i for mye olje på en gang da vil majonesen skille seg.

Potetsalat

En til to store søtpotet

Vårløk

Paprika

Sylteagurk

Salt

Pepper

Chili (for litt ekstra sting)

Del poteten i terninger og kok opp i salt vann til den er mør. Avkjøl i kjøleskap til den er kald. Del sylteagurken i små biter, samme med paprika, vårløk og chilli. Bland alt sammen med majonesen og smaksett med salt og pepper. Salaten kan gjerne stå kjølig i kjøleskapet noen timer før servering slik at smakene setter seg.

Biff

Skjær ut et stykke kjøtt fra oksen og sleng den på grillen til den er stekt etter dine preferanser... ;) Eventuelt kjøp deg et stykke indrefilet fra Uruguay som du finner bl.a. på Coop Ekstra, Obs!, SmartClub etc. Sykt godt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mere mat!

Bilde nr 1

Ytrefilet av svin med rosmarin, ovnsstekte søtpotetskiver og stekte aubergineskiver.

Bilde nr 2

Midtøsten-inspirert!

Kjøttboller med persille, stekte aubergineskiver, og ris med couscouskrydder (spisskummen, koriander, løk, hvitløk, chili, anis, kardemomme, bukkehornkløver).

Bilde nr 3

Mørbradbiff, ris med næringsgjær (ganske likt parmesan) og tomatkompott.

Tomatkompott: hermetiske tomater, ketsjup, en fersk tomat, sitronsaft, buljongpulver, pepper, oregano og basilikum. Alt dette varmes og kokes på svak varme. Sausen blir bedre jo lenger den koker!

Bilde nr 4

Is/fluff. Smoothiemix (her banan, jordbær og bringebær), proteinpulver, sitronsaft, litt vann og ca 1/2 ts xanthan gum kjøres i foodprocessor til det får en ganske fast og seig konsistens. Xanthan gjør det seigt og mer softis-aktig. Har du ikke dette blir det mer som en tykk smoothie.

Bilde nr 5

Risotto av vanlig ris (risotto-ris er selvsagt best), med kyllingfilet, paprika, squash og aubergine. Krydret med timian.

post-1743-14440870169526_thumb.jpg

post-1743-14440870165978_thumb.jpg

post-1743-14440870166931_thumb.jpg

post-1743-14440870167711_thumb.jpg

post-1743-14440870168595_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kokosbiff med fullkornsris og grønnsaker

125 g strimlet storfekjøtt (min favoritt er selv-strimlet ytrefilet)

2 stk Charlottløk

1 ts kokosolje

Grillkrydder

1 liten dæsj bovril beef extract

30-40 g fullkornsris

Valgfrie grønnsaker (brukte selv fryst viltgrønnsaker)

  • Stek kjøttet i koksolje.
  • Skjær opp løk, og stek det sammen med kjøttet.
  • Krydre kjøttet med ønskelig mengde krydder, og ha i en liten dæsj bovril.
  • Kok risen.
  • Ha kjøttet bort fra stekepennen og stek grønnsakene i samme "smørje" som kjøttet er stekt i. På denne måten får grønnsakene samme smak som kjøttet.
  • Sørg for at kjøttet holdes varmt til servering.

1428669-8-1342374401087.jpg

Kokosbiff med fullkoprnsris, gulrøtter, blomkål og rosenkål, også servert med en dæsj sweet chili med ingefær. Nydelig godt.

post-10232-14440870768225_thumb.jpg

post-10232-14440870771123_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...