Jump to content
Espen Espelund

Dagens mattips på facebook

Recommended Posts

Det er noe spesielt med hamburgere...I dag ble det to av mine SCHVÆRE burgere med sennep, salat, dressing og cheddar sammen med 750g ovnsstekte poteter med hvitløkssalt og litt olje og dip laget av creme fraiche og sriracha :) Og en sandwich-is :D

post-28009-14440984643535_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Dagens (og morgendagens) bidrag er svin ytrefilet sous vide marinert i grov sennep, honning med jalapeno-pepper og soya-saus. Det svinaktig gode kjøttet ble servert sammen med basmatiris med safran og en kald saus laget av creme fraiche og sennep. Yum, yum!

post-28009-14440984697866_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bommet litt på kaloriene mine, så måtte slenge sammen en kjapp dessert. 1dl vann, en quest bar med choc chip og en pose med funksjonell mats cake in a cup. 90 sekunder i mikro, og så helt jeg over litt frosne bringebær. Da middagen var spist var brownien min passe varm og bringebærene var passe tinte. Helt perfekt :D

post-28009-14440984785545_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kald-pastasalat-med-ovnsbakt-kylling-og-kesam-photoshop.jpg

KALD PASTASALAT MED OVNSBAKT KYLLING OG KESAM

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 3-4 kyllingbryst, uten skinn og fett
  • Krydder til kylling: cayennepepper,oregano,timian
  • ca 280 gr penne pasta (fullkorn)
  • 3 dl kesam
  • 1/2 sitron
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rødløk
  • 2 tomater
  • salat
  • en god håndfull friske urter (basilikum/gressløk/timian)
  • litt brød

Fremgangsmåte:

  • Strø krydder på kyllingbrystene og stek i forvarmet ovn på 200 grader i 25-30 minutter, til gjennomstekt.
  • La kyllingbrystene hvile litt før de skjæres i skiver, de kan være lunka eller kalde når de skal serveres, det kan også være en idé å steke dem dagen før.
  • Kok pasta og kjøl deretter ned i kaldt vann. Sil av vannet og rist godt så alt også inni pastaen renner av.
  • Bland kesam med sitronsaft av ca 1/2 sitron, samt smak til med salt og pepper før du blander det med pasta.
  • Kutt agurk, rødløk og tomat i ønskede biter, her er det ingen fasong som er feil!
  • Servér med litt salat, grovhakka friske urter og litt brød.

Hva er bra med denne retten?

Denne salaten inneholder blant annet proteiner, c-vitamin og kostfiber, men det aller beste med den er at det er en kald salat som er perfekt på en varm sommerdag. Den vil ha en kjølende effekt, noe som er spesielt lurt på ekstra varme dager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Ytrefilet med erter og purre :DSunn og god middag på 5-10 minutter!

post-2321-14440985411233_thumb.jpg

  1. Skjær opp ønsket mengde purreløk.
  2. Kok opp vann, tilsett salt og ha i frosne erter. Skru ned plata og la de trekke 2-3 minutter. Sett til side, gjerne i en sil så vannet renner av.
  3. Ytrefilet av storfe stekes i (masse!) smør, legg til side for hvile.
  4. Godsakene som er igjen i panna etter biffen skal aldri kastes! Ha opp i purre og erter i panna og stek på høt temp. i 2-3 minutter.
  5. Enjoy!

(y)Blogg

Share this post


Link to post
Share on other sites

STEKT LAKS MED RISOTTO OG FENNIKEL- OG SQUASHSALAT

Stekt-laks-med-risotto-og-fennikel-og-squashsalat-FLF-497x331.jpg

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 2 pk gresskarrisotto fra superbra á 250 g (aspargesrisotto går også bra)
  • 1/2 agurk
  • 1/2 fennikel
  • 1/2 squash
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olje (liker selv best raps eller soya)
  • 700 g laks, uten skinn og ben
  • litt olje til steking av fisken
  • 1 boks creme fraîche (300 g)
  • 60 g finrevet parmesan

Fremgangsmåte:

  1. Kok risotto som anvist på pakke.
  2. Høvle tynne skiver av agurk og squash med potetskreller/ostehøvel, samt finsnitt fennikel med kniv. Bland grønnsakene med 2 ss sitronsaft, 2 ss olje, litt salt og pepper.
  3. Del laks i 4 like stykker og krydre med salt og pepper. Stek fisken i litt olje i en panne på medium til høy temperatur; begynn å steke med oversiden ned til du ser den er stekt halveis gjennom, snu og stek ca like lenge på den andre siden. Hvis været tillater det, kan du grille laksen om ønsket.
  4. Når risottoen er ferdig kokt (all væske har samlet seg godt rundt risen) blander du i creme fraîche, parmesan og smaker til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  5. Server laks med risotto og fennikel-, squash- og agurksalaten. Om ønsket, slik jeg har gjort på bildet, kan retten serveres med litt ekstra parmesan, litt dill og noen sirkler med balsamicosirup rundt.

Hva er bra med denne retten?

Laks er en god kilde til omega 3, som er veldig viktig å få gjennom kosten da kroppen vår ikke produserer det selv. Omega 3 er avgjørende i kampen mot diabetes og hjerte-og karsykdommer, bidrar til lavere kolesterol, reduserer høyt blodtrykk, næring til immunforsvaret og reduserer symptomer på leddgikt og depresjon. Så ved å få i deg godt med omega 3 vil både helsen og humøret bli bedre.

Det er endel mettet fett i creme fraîche og parmesan, men dette kan sløyfes om det er ønskelig med en litt lettere middag. Det er nok av andre gode smaker i superbra sine risottopakker så ingenting annet trenger tilsettes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Høst = eplesesong(y) Stikk på epleslang til naboen, rask med deg noen epler og lag ditt eget eplesyltetøy!

Dette smakte seriøst grisedigg.

[ATTACH]151083[/ATTACH]

Skrell, del opp i biter, kok, tilsett søtning (jeg brukte sukrin gold, sukrinmelis og noen dråper stevia vanilla cream) i tillegg til at jeg skrapte ut litt vaniljefrø fra en vaniljestang og hadde i. Du kan droppe vaniljen å ha i kanel heller - whatever floats your boat:rolleyes:

post-14946-14440988622001_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tenkte det var på tide å få dratt fram denne tråden litt mer igjen. 

Jeg ser det er mange av dere som tar kjempefine matbilder. Hvorfor ikke legge inn bildet her med en liten enkel oppskrift så kan vi dele den på Facebooksiden til Fitnessbloggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Laget verdens enkleste wok idag... tok meg 15 minutter

3 stk kyllingfilet (store)

2 pakker med fryst wokblanding (normal størrelse)

2 bokser med klassisk kokkosmelk

3 fedd hvitløk

1 stor chilli

1 stor ts currypaste

Share this post


Link to post
Share on other sites

En enkel med mettendes rett.

1 avokado delt i 2

2 egg

skinke, spekeskinke. etc

litt ost

salt, pepper+ lit olivenolje

Fyll avokadoen med 1 egg(uten og piske) salt, pepper, skinke og ost. Stek i ovnen på 220 g til ønsket konsistens på egget.

gjerne cottage cheese og noen biter med tomat ved siden av :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...