Gå til innhold

Dagens mattips på facebook


Anbefalte innlegg

TOMATSUPPE MED EGG

2 pakker hakkede tomater

1 ss olje

1 løk

3 fedd hvitløk

1/4 chili

Salt, pepper, basilikum

3 egg som kokes for å ha oppi suppa

Begynn med å frese løk og hviløk i olja. Når dette er blank kan du tilsette de hakkede tomatene og krydder. Masse krydder. La det putre mens du lager scones.

KRYDDERSCONES

1,5 dl havremel

1 toppet scoop Bakepro eller mer mel1/2 boks cottage cheese

1 egg

2 ts bakepulver

1 ts salt

Soltørkede tomater og havsalt til toppen

Litt melk for å få passende konsistens

Bland alle ingredienser, form til scones og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Topp med litt havsalt og søltørkede tomater før du putter de i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (kommer an på hvor store du lager de).

Nå putrer suppa, sconesene stekes, og du kan sette egg til koking. Når egga er ferdig, er maten ferdig (jeg liker å koke egga i 7 min).

Mandagsmat – À la Schumacher

post-6209-14440946662312_thumb.jpg

post-6209-14440946642855_thumb.jpg

post-6209-14440946661755_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 475
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Populære innlegg

Waldorf-inspirert salat med kylling Kinakål, stangselleri og eple, blandet med kesam som er tilsatt litt vann og sukrin. En stekt og avkjølt kyllingfilet skjæres i skiver og legges over salaten.

Enkle proteinpannekaker uten proteinpulver: 3 eggehviter 1 helt egg 1 dl skummet kultur eller skummet melk 250 g mager kesam 80 g havregryn 1 ts bakepulver 1 ts bourbon vanilje pulve

Lages av; 2 eggehvitter (piskes stive i en bolle for seg) 1 helt egg 1 ts fiberhusk 20 g kokosmel 20 g pofiber 3 ss kakao Vaniljeessens 1 scoop sjokoladeprotein 1

Postede bilder

SUKKERFRI, PROTEINRIK, SNICKERSFUDGE

40 g kakemiks

1 scoop sjokoladeprotein

noen dråper stevia english toffee

1 ss kakao

litt vann

2 ss PB2 eller 1 toppet ss vanlig peanutsmør

ca. 40 g sukrin-sjokolade jeg smelta hele plata som er 60 g. Syns det er greit å ha litt ekstra når jeg skal helle over som sjokoladetrekk. Griseri.

Bland alt sammen, og tilsett litt vann til du kan kna den ut i en liten form. Bland et par ss PB2 med vann til det blir peanutsmørkonsistens, og bre over sjokoladerøra som ligger i forma. Sett i fryseren en times tid. Ta så fudgen ut av forma, del i firkanter, og drypp smeltet sjokolade over. Jeg brukte Sukrin-sjokolade 70% denne gangen. Sett i kjøleskap til sjokoladetrekket har stivnet før du spiser. Det her var godt! Det var godt.

Snickersfudge – À la Schumacher

post-6209-14440947605411_thumb.jpg

post-6209-14440947599164_thumb.jpg

post-6209-14440947602631_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
SUKKERFRI, PROTEINRIK, SNICKERSFUDGE

40 g kakemiks

1 scoop sjokoladeprotein

noen dråper stevia english toffee

1 ss kakao

litt vann

2 ss PB2 eller 1 toppet ss vanlig peanutsmør

ca. 40 g sukrin-sjokolade jeg smelta hele plata som er 60 g. Syns det er greit å ha litt ekstra når jeg skal helle over som sjokoladetrekk. Griseri.

Bland alt sammen, og tilsett litt vann til du kan kna den ut i en liten form. Bland et par ss PB2 med vann til det blir peanutsmørkonsistens, og bre over sjokoladerøra som ligger i forma. Sett i fryseren en times tid. Ta så fudgen ut av forma, del i firkanter, og drypp smeltet sjokolade over. Jeg brukte Sukrin-sjokolade 70% denne gangen. Sett i kjøleskap til sjokoladetrekket har stivnet før du spiser. Det her var godt! Det var godt.

Snickersfudge – À la Schumacher

[ATTACH=full]111475[/ATTACH][ATTACH=full]111477[/ATTACH][ATTACH=full]111478[/ATTACH]

De der så HINSIDES gode ut Schumacher :hungry:(y) (det gjør for så vidt all maten på alle bildene du poster her :))

Et godt tips med sjokoladeglasuren er å plassere biten på en gaffel som du senker ned i den varme sjokoladen (evt ruller litt rundt så blir det sjokolade på alle sider, a winner :D )

Lenke til innlegg
Del på andre sider
De der så HINSIDES gode ut Schumacher :hungry:(y) (det gjør for så vidt all maten på alle bildene du poster her :))

Et godt tips med sjokoladeglasuren er å plassere biten på en gaffel som du senker ned i den varme sjokoladen (evt ruller litt rundt så blir det sjokolade på alle sider, a winner :D )

Ååå, det skal jeg gjøre neste gang. Alltid plundra med det greiene der. Takk for tips :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

BURGER

Jeg ville lage burgere som passet for glutenallergikere. Det gikk jo fint! Brødet er også lavt på karbohydrater, til dere som måtte ha et kosthold som er strikt på den slags.

HAMBURGER

1 pakke karbonadedeig

1 egg

1 løk

2 fedd hvitløk

Salt, pepper

GLUTENFRITT BRØD

2 egg

2 dl vann

1 dl mandelmel jeg brukte mandelmel produsert med skallet på mandelen, derfor den mørke fargen. De har endelig fått tilbake det lyse nå, det gir et resultat som ser litt "lettere" og bedre ut!

1,5 dl sesammel

1/5 dl havremel

2 ts bakepulver

1 ts fiberhusk

1 ts salt

Bland alt det tørre sammen, før du tilsetter egg og vann. La stå noen minutter før du brer utover en stekplate, fiberhusken trenger bittelitt tid på å virke. Før jeg puttet brettet i ovnen hadde jeg på litt sesamfrø. Stekes på 175 grader i 25-30 minutter.

Men hæ? Havremel? Det er da ikke glutefritt?

Havre er i utgangspunktet et glutenfritt produkt, men treskerne som brukes, brukes også til andre korn, derfor kan ikke havre selges som et glutefritt produkt sånn helt uten videre. Glutefrie havregryn er havre som har egen tresker, og derfor glutenfri. Hvis du kjøper havregryn som er merket glutenfritt benytter du deg bare av det i denne oppskriften. For å få havregrynene til mel kjører du de i en foodprosessor.

Brødet er smurt med grønn pesto, deretter ligger burgeren toppet med tomat, syltagurt og rødløk. Servert med litt salat, vårløk, paprika og avocado. Hvitløksdressingen er Tine gresk yoghurt med et par fedd hvitløk, noen dråper sitron, salt og pepper.Burger – À la Schumacher

post-6209-14440947870634_thumb.jpg

post-6209-14440947869587_thumb.jpg

post-6209-14440947870056_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

GULROTKAKE

Nok til 3 etasjer for en bitteliten kakeform (les: kasserolle)

3 egg

100 g mager kesam

1 dl vann

80 g mandelmel

20 g FiberFin eller mer mandelmel20 g Bakepro eller mer mandelmel eller fiberfin

1 dl sukrin gold

Maaaange dråper steviadråper vanilla creme evt nøytrale steviadråper eller pulver eller vaniljesukker

1 stor gulrot

2 ts bakepulver

2 ts kardemomme

2 ts kanel

Glasur: 1 boks philadelphia light + vaniljepulver og stevia vanilla creme

Bland det tørre, og tilsett så det våte. Riv gulrota i røra og bare bland alt sammen. Stekes i en liten smurt, eller bakepapirkledd form (eller som jeg gjorde, i en kasserolle) på 180 grader i ca 30 minutter. La kaka avkjøle seg før du tar den ut av forma og begynner å dele i lag. Jeg har smurt et tynt lag glasur mellom laga (to lag glasur altså), og rundt hele kaka til slutt. Skulle ha den med bort, så fikk ikke tatt bilde av hvordan kaka ser ut inni. Jeg er heller ingen god kakedekoratør, så ikke døm den ved utseende.

Mange ingredienser på den lista der, men ikke la deg skremme, det meste har gode erstatninger. Dette er i grunn en grunnoppskrift som kan brukes til de fleste kaker. Ta bort krydderet og gulrota så er det bare å blande i det du måtte føler for. Sjokoladekake neste gang? Jeg vet dette blir en gjenganger på mitt kjøkken hvertfall, spesielt stekt i muffinsformer.

Min første etasjekake – À la Schumacher

post-6209-14440948341532_thumb.jpg

Hele kaka inneholder (uten glasur) 81 g protein, 19 g karbohydrater, 27 g fett. Det blir 651 bittesmå, næringsrike kalorier i hele kaka.

post-6209-14440948341082_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
GULROTKAKE

Nok til 3 etasjer for en bitteliten kakeform (les: kasserolle)

3 egg

100 g mager kesam

1 dl vann

80 g mandelmel

20 g FiberFin eller mer mandelmel20 g Bakepro eller mer mandelmel eller fiberfin

1 dl sukrin gold

Maaaange dråper steviadråper vanilla creme evt nøytrale steviadråper eller pulver eller vaniljesukker

1 stor gulrot

2 ts bakepulver

2 ts kardemomme

2 ts kanel

Glasur: 1 boks philadelphia light + vaniljepulver og stevia vanilla creme

Bland det tørre, og tilsett så det våte. Riv gulrota i røra og bare bland alt sammen. Stekes i en liten smurt, eller bakepapirkledd form (eller som jeg gjorde, i en kasserolle) på 180 grader i ca 30 minutter. La kaka avkjøle seg før du tar den ut av forma og begynner å dele i lag. Jeg har smurt et tynt lag glasur mellom laga (to lag glasur altså), og rundt hele kaka til slutt. Skulle ha den med bort, så fikk ikke tatt bilde av hvordan kaka ser ut inni. Jeg er heller ingen god kakedekoratør, så ikke døm den ved utseende.

Mange ingredienser på den lista der, men ikke la deg skremme, det meste har gode erstatninger. Dette er i grunn en grunnoppskrift som kan brukes til de fleste kaker. Ta bort krydderet og gulrota så er det bare å blande i det du måtte føler for. Sjokoladekake neste gang? Jeg vet dette blir en gjenganger på mitt kjøkken hvertfall, spesielt stekt i muffinsformer.

Min første etasjekake – À la Schumacher

[ATTACH=full]112261[/ATTACH][ATTACH=full]112262[/ATTACH]

Hele kaka inneholder (uten glasur) 81 g protein, 19 g karbohydrater, 27 g fett. Det blir 651 bittesmå, næringsrike kalorier i hele kaka.

Definisjonen av foodporn? Så sykt god ut :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
GULROTKAKE

Nok til 3 etasjer for en bitteliten kakeform (les: kasserolle)

3 egg

100 g mager kesam

1 dl vann

80 g mandelmel

20 g FiberFin eller mer mandelmel20 g Bakepro eller mer mandelmel eller fiberfin

1 dl sukrin gold

Maaaange dråper steviadråper vanilla creme evt nøytrale steviadråper eller pulver eller vaniljesukker

1 stor gulrot

2 ts bakepulver

2 ts kardemomme

2 ts kanel

Glasur: 1 boks philadelphia light + vaniljepulver og stevia vanilla creme

Bland det tørre, og tilsett så det våte. Riv gulrota i røra og bare bland alt sammen. Stekes i en liten smurt, eller bakepapirkledd form (eller som jeg gjorde, i en kasserolle) på 180 grader i ca 30 minutter. La kaka avkjøle seg før du tar den ut av forma og begynner å dele i lag. Jeg har smurt et tynt lag glasur mellom laga (to lag glasur altså), og rundt hele kaka til slutt. Skulle ha den med bort, så fikk ikke tatt bilde av hvordan kaka ser ut inni. Jeg er heller ingen god kakedekoratør, så ikke døm den ved utseende.

Mange ingredienser på den lista der, men ikke la deg skremme, det meste har gode erstatninger. Dette er i grunn en grunnoppskrift som kan brukes til de fleste kaker. Ta bort krydderet og gulrota så er det bare å blande i det du måtte føler for. Sjokoladekake neste gang? Jeg vet dette blir en gjenganger på mitt kjøkken hvertfall, spesielt stekt i muffinsformer.

Min første etasjekake – À la Schumacher

[ATTACH=full]112261[/ATTACH][ATTACH=full]112262[/ATTACH]

Hele kaka inneholder (uten glasur) 81 g protein, 19 g karbohydrater, 27 g fett. Det blir 651 bittesmå, næringsrike kalorier i hele kaka.

o m g... must have now!

...kan jeg bruke vanlig sukrin? evt blande i litt yacon-sirup?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
GULROTKAKE

Nok til 3 etasjer for en bitteliten kakeform (les: kasserolle)

3 egg

100 g mager kesam

1 dl vann

80 g mandelmel

20 g FiberFin eller mer mandelmel20 g Bakepro eller mer mandelmel eller fiberfin

1 dl sukrin gold

Maaaange dråper steviadråper vanilla creme evt nøytrale steviadråper eller pulver eller vaniljesukker

1 stor gulrot

2 ts bakepulver

2 ts kardemomme

2 ts kanel

Glasur: 1 boks philadelphia light + vaniljepulver og stevia vanilla creme

Bland det tørre, og tilsett så det våte. Riv gulrota i røra og bare bland alt sammen. Stekes i en liten smurt, eller bakepapirkledd form (eller som jeg gjorde, i en kasserolle) på 180 grader i ca 30 minutter. La kaka avkjøle seg før du tar den ut av forma og begynner å dele i lag. Jeg har smurt et tynt lag glasur mellom laga (to lag glasur altså), og rundt hele kaka til slutt. Skulle ha den med bort, så fikk ikke tatt bilde av hvordan kaka ser ut inni. Jeg er heller ingen god kakedekoratør, så ikke døm den ved utseende.

Mange ingredienser på den lista der, men ikke la deg skremme, det meste har gode erstatninger. Dette er i grunn en grunnoppskrift som kan brukes til de fleste kaker. Ta bort krydderet og gulrota så er det bare å blande i det du måtte føler for. Sjokoladekake neste gang? Jeg vet dette blir en gjenganger på mitt kjøkken hvertfall, spesielt stekt i muffinsformer.

Min første etasjekake – À la Schumacher

[ATTACH=full]112261[/ATTACH][ATTACH=full]112262[/ATTACH]

Hele kaka inneholder (uten glasur) 81 g protein, 19 g karbohydrater, 27 g fett. Det blir 651 bittesmå, næringsrike kalorier i hele kaka.

Wow! Den så helt fantastisk ut! :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

FISKEKAKER MED CURRY OG KORIANDER

Til 3 personer

800 g torskefilet åpna 1 pose med filet, kunne like gjerne bruke alt

2 ts salt

1 neve fersk koriander

1 ts paprikakrydder

1 ts chilikrydder

2 ts currykrydder

Bland alt i en foodprosessor eller med stavmikser, form til kaker, og stek i litt olje (det gir en fin overflate, og ekstra smak til den magre, magre torsken). Jeg serverte med byggris, kesam, sylteagurk, litt mer fersk koriander, persille og sursøt saus. Det var en ny smaksopplevelse når det kom til torsk, ja!

Fiskekaker – À la Schumacher

post-6209-14440949268414_thumb.jpg

post-6209-14440949267298_thumb.jpg

post-6209-14440949267796_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

757074-10-1374171722546.jpg

Hjemmelagde köttbullar med mos!

Mos karbonadedeig med finkuttet løk, persille, salt, pepper og hvitløkskrydder. Lag små boller og stek sammen med champignon i stekepanne.

Kok opp blomkålhode, la renne av seg og mos med 1 ts kesam - smak til med salt og pepper.

Serveres med tyttebærsyltetøy og fløtesaus:D

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vaniljeproteinpannekaker med jordbær:

post-1409-14440949461134_thumb.jpg

2 ss vaniljeproteinpulver

2 ss havremel (knust havregryn)

2 ss kokosmel

2 ss sukrin

1 egg

1/2 ts bakepulver

kanel og kardemomme

litt vann (røra skal være seig for at pannekakene skal bli tykke)

Disse er såå gode! Kan fylles med det man vil og liker best. Til vanlig pleier jeg å bruke syltetøy uten tilsatt sukker, men nå om sommeren er det jo ingenting som er bedre enn friske bær, så her er syltetøyet hjemmelaget.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sommerfrisk salat med ceviche av kamskjell:

Til ceviche:

Kamskjell

Lime

Koriander

Ingefær

Chili

Hvitløk

Salt

Til sommerfrisk salat:

Feltsalat

Agurk

Avocado

Rødløk

Pakistansk mango

Granateple

Koriander

Til vinaigrette:

Olivenolje

Litt av marinaden

Fremgangsmåte:

Hakk opp/rasp ingrediensene og bland med saften av 3-5 lime (avhengig av hvor mye kamskjell du bruker, de skal dekkes av limesaft). Del kamskjellene i biter og legg de i marinaden. Sett i kjøleskapet i minst to timer. Del opp salatingrediensene, og bland sammen med vinaigretten når kamskjellene er ferdige og salaten skal serveres.

post-13101-14440949970609_thumb.jpg

post-13101-14440949969291_thumb.jpg

post-13101-14440949969958_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...