Gå til innhold

Dagens mattips på facebook


Anbefalte innlegg

Sunnere (gluten- og laktosefri) eplekake

Ingredienser:

75 g soyaolje

1 egg

1,25 dl soyamelk

100 g mandelmel

1,5 ts bakepulver

85 g sukrin

1-2 epler

Bland det tørre. Visp eggene og rør inn melk og olje. Ha væsken over det tørre og rør godt. Hell røren over i en brødform. Skjær opp eplene i tynne skiver og stikk halvveis ned i røren. Strø over kanel og sukrin. Stek på 200 grader i ca. 25 minutter.

Oppskriften tar utgangspunkt i den som er oppgitt på baksiden av mandelmelet fra funksjonellmat og kan fint dobles for å passe i en rund kakeform på 24 cm.

post-13160-14440889269383_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 476
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Populære innlegg

Waldorf-inspirert salat med kylling Kinakål, stangselleri og eple, blandet med kesam som er tilsatt litt vann og sukrin. En stekt og avkjølt kyllingfilet skjæres i skiver og legges over salaten. S

Enkle proteinpannekaker uten proteinpulver: 3 eggehviter 1 helt egg 1 dl skummet kultur eller skummet melk 250 g mager kesam 80 g havregryn 1 ts bakepulver 1 ts bourbon vanilje pulver (kan s

Lages av; 2 eggehvitter (piskes stive i en bolle for seg) 1 helt egg 1 ts fiberhusk 20 g kokosmel 20 g pofiber 3 ss kakao Vaniljeessens 1 scoop sjokoladeprotein 1/2 revet eple 1/2 boks skyr

Postede bilder

PANGASUISS OG MILD KÅLROTMOS

Mild kålrotmos

2 porsjoner

1/2 (mellomstor) kålrot

1 ss creme fraiche lett

pepper, (himalaya)salt, muskattnøtt

  • Skjær kålroten i terninger, og kok dem opp så de blir myk og fin.
  • Hell så av vannet, og mos dem med en stavmikser.
  • Rør inn 1 ss creme fraiche lett, og smak til med salt, pepper og muskattnøtt. Jeg syntes resultatet blir best dersom du bruker hel muskattnøtt, og rasper selv.

1428669-9-1348561045389.jpg

Mild og god. Valgte å lage den litt grovere denne gang, men med noen ekstra runder med stavmikser kan den bli finere.

1428669-7-1348561124884.jpg1428669-9-1348561140341.jpg

Marinert pangasuiss servert med kålrotmos, ovnsbakt tomat og sprø polarbrød extrem med avokado.

post-10232-144408894421_thumb.jpg

post-10232-14440889443658_thumb.jpg

post-10232-14440889445207_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

KJELTRINGSALAT MED KYLLING, FETAOST OG TRANEBÆR

post-4109-14440889550724_thumb.jpg

post-4109-14440889551166_thumb.jpg

30 g tranebær

90 g stekt kylling

50 g fetaost

15 g cashewnøtter

40 g hjertesalat

10 g ruccula

1 ts solsikkeolje

Salt og pepper

Rist cachewnøttene i en stekepannen i noen minutter. Benytt gjerne litt solsikkeolje. Stek så kyllingen til den blir gyllen. Jeg pleier å bruke hel grillet kylling fra som jeg renser og fjerner skinnet fra. Sett det hele til avkjøling. Vask og riv opp slaten og legg i en bolle. Når nøttene og kyllingen er kald, har du det i bollen sammen med salaten. Tilsett oppskåret fetaost, dryss over tranebærne og tilsett gjerne noen krutonger om du har. Tadaaa!

Flere bilder og næringsinnhold her.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Sitronmarinert svinekjøtt med aspargesbønner

Ingredienser:

Tørr marinade:

1 ss finhakket timian

2 hvitløksfedd, finhakket

Finrevet skall fra 2 sitroner

0,5 ss pepper

0,5 ss oregano

4 svinekoteletter

Salat:

350 g aspargesbønner

150 g store, hvite bønner

1 medium rødløk, finhakket

1 håndfull basilikumblader, revet

2 ss finhakket persille

Dressing:

2,5 ss olivenolje

Juicen av 2 sitroner

Salt

Pepper

100 g ruccola

Bland sammen ingrediensene til den tørre marinaden. Skjær vekk fettet og benet fra svinekotelettene og bank de flate. Strø blandingen over kjøttet og la stå i 15 minutter. Skjær vekk endene på aspargesbønnene og kok i 2-3 minutter. Skyll i kaldt vann. Bland så aspargesbønner, hvite bønner, løk, basilikum og persille i en bolle. Lag dressingen ved å blande olje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.

Hell halvparten av dressingen over salaten og bland forsiktig. Resten av dressingen helles over ruccolasalaten. Stek kjøttet i grillpanne raskt noen minutter på hver side til gjennomstekt. Dander salaten på en tallerken, legg over et stykke kjøtt og strø ruccolasalat på toppen.

post-13160-14440889636176_thumb.jpg

post-13160-14440889635771_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heimemekka proteinbarer.

60909-0a41d1e4cfaacbee39e83d0591ae9dba.jpg

5 ss havregryn

3 ss kokosmasse

4 ss mandelmel

4 dl myo protein med sjokolade og peanøtt smak

3 ss med kaffesirup

1 dl sirrup

Litt vann til å gjøre den knabar, tilsett litt etter litt.

Sukkerfri sjokolade til toppen og peanøtter.

Fremgangsmåte :

Blander det bare og knar til en 4 kant på plata, setter den i frysa i ca 20-30 min, og deles opp til barer. Så smelter man sjokioladen i vannbadet, dyppes nedi. Strør nøttene på og så ca 20 min til i frysa;)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Entrecote med deluxe soppstuing, bakte tomater og fennikelgrateng

post-4009-14440891063253_thumb.jpg

Fennikkelgrateng:

1 fennikel

1 rødløk

3 fedd hvitløk

2,5 dl kremfløte

Ost

Salt, pepper

Skjær fennikel og rødløk i skiver, legg i ildfast form. Kok opp fløten og la den koke til den tykner litt. Knus og finhakk hvitløken. Salt og pepper slik du liker det selv. Hell fløten over i formen og bland alt sammen. Sett i ovnen i 20 minutter på 220 grader. Etter 20 minutter ha på osten og fortsett å steke til osten er fin og gylden.

Bakte cherrytomater

250 gr cherrytomater

1 fedd hvitløk

Litt olje

Salt, pepper, basilikum

Vask tomatene og ha de i en liten ildfastform (brødformer funker som h…)

Knus og finhakk hvitløken, bland inn sammen med tomatene. Salt, pepper og basilikum over. Hell over litt olje og bland. Bakes i ca 20 minutter ved 220 grader

Deluxe soppstuing

Sopp (gjerne blanding)

1 gulløk, evt ¼ purre, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

1 dl tørr hvitvin

3 dl fløte

Gressløk

Salt, pepper

Smør

Olje

Finhakk løk/purre og hvitløk.

I stekepannen smelt smør og ha litt olje, surr løken til den er pent gylden.

Skjær soppen i skiver og ha i stekepanna. Blir det litt tørt, ha i mer smør.

Når soppen har fått overflate, ha i vinen og la dette koke helt inn. Hell over fløte, salt, pepper og andre krydderier og la surre til det er en god og tykk soppstuing.

Entrecote:

Salt og pepre kjøttet. LA det ligge på kjøkkenbenken så det får romtemperatur.

Sett platen på full guffe og ha i en god mengde smør.

Når smøret har blitt nøttebrunt, legg i kjøttet. La det steke ca 2 minutter på hver side. IKKE SNU DET OFTE, da mister du masse saft.

La biffene hvile et par minutter før du serverer.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

post-10232-14440891363086_thumb.jpg Tidendes lunsjomelett

3 egg

En dæsj vann

Noen slicer pepperoni

En slice hvitost

1/2 tomat

4 stk små champinong

Litt vårløk/purre

Pepper, (himalaya)salt, toscanakrydder

  • Ha eggene og en dæsj vann i en bolle og pisk sammen. Rør inn hakket purre/vårløk, pepper og salt.
  • Skjær tomat i terninger, og fjern det meste av den flytende saften. Skjær champinong i skiver. Stek så tomat og champinong i noen minutter.
  • Ha så tomat og champinong til siden, og stek omeletten. Legg så på champinong, tomat, pepperoni og hvitost. Krydre med pepper og toscanakrydder.
  • Stek omeletten under lokk, så går det itt raskere.

Sunt og Godt by Regine - Sunnhet er enkelt

Sunt & Godt Regine | Facebook

instagram --> suntoggodt

post-10232-14440891361445_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Svinebog med endivegrateng og smørbakte reddiker

IMG_20121002_185001.jpgpost-4009-14440891768196_thumb.jpg

500 gr røkt svinebog

4 endiver

300 gr reddiker

2 dl kremfløte

1 ss creme fraiche

1 ss dijon-sennep

Salt, pepper

Ost

Smør

Endivegrateng:

Fjern de ytre bladene på endivene. Kok opp vann med litt buljong i en kjele, la endivene koke i ca 5 minutter.

I mellomtiden, bland fløte, creme fraiche, sennep, samt salt og pepper

Ta endivene ut av kjelen, la de renne litt av seg før du deler de i to på langs. Legg de i en ildfastform og hell fløteblandingen over.

Sett i en forvarmet ovn på 225 grader i 15 minutter. Etter 15 minutter, ta de ut g dekk med ost, gjerne en med litt smak. Sett tilbake i oven i 20 minutter.

Smørbakte reddiker:

Rens reddikene, skyll dem og legg dem i en ildfast form, gjerne brødform. Ha noen klatter smør på toppen og bak de i 25-30 minutter ved 225 gr.

Svinebog:

Denne er som regel ferdig, ettersom den er rødt. Ta den ut av pakken og legg den i vannet du brukte til å koke endivene, gjerne sammen med noen laurbærblader. La det stå litt varme på, så er den fks ferdig når grønnsakene er ferdige.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Frisk sjokoladedrøm

Mandel og kokosbunn

3 eggehviter

2 ss sukrinmelis

50 g knuste mandler

20 g kokosmasse

50 g skyr naturell

1 ts natron

4 dråper vaniljestevia, eller vaniljeessens

  • Stivpisk eggehviter og sukrinmelis.
  • Vend forsiktig inn de knuste mandlene, og kokosmassen.
  • Ha så i skyr naturell og natron, forsiktig.
  • Ha til sist i vaniljesmaken.
  • Hell kakedeigen i en rund form.
  • Stekes på 180 grader i ca 20 min.
  • Kjøles ned i formen, men det kan være lurt å løsne den litt fra kantene.

1428669-12-1349252944591.jpg

Ananas og mandarin ostekrem

1 boks TINE ananas og mandarin kremost

1 ss sukrinmelis

125 g skyr naturell

4 gelatinplater

5 ss varmt vann

4 dråper vaniljestevia/essens

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann, slik at de blir myke.
  • Ha kremost, sukrinmelis og skyr i en bolle, og bland godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  • Smak til med vanilje.
  • Når gelatinplatene er myke og geleaktig presser du av vannet og har de i en skål. Løs de så opp med 5 ss varmt vann (nesten kokende).
  • Bland så gelatinvannet inn i ostekremen, og hell kremen over den avkjølte kakebunnen.
  • La ostekremen stivne.

1428669-7-1349253333450.jpg

Philadelphia melkesjokolade kremost

1 boks philadelphia melkesjokolade

1 ss sukrinmelis

125 g skyr naturell

5 plater gelatin

5 ss varmt vann

  • Bløt opp gelatinplater i kaldt vann, og varm opp vann.
  • Ha philadelphia, sukrinmelis og skyr naturell i en bolle og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  • Press vannet av gelatinplatene, og jevn ut med 5 ss varmt vann.
  • Ha gelatinvann i ostekremen, og rør godt inn.
  • La ostekremen stå i 5 min, så den så vidt er begynt å stivne. Hell så kremen over den stivnede ananas og mandarin ostekremen.
  • La ostekremen stivne.
  • Pynt så på toppen med ønskede bær/nøtter/frukt. Jeg valgte kiwi i skiver.

1428669-11-1349253620833-n400.jpg

1428669-7-1349253690009-n400.jpg1428669-7-1349253638530-n400.jpg1428669-7-1349253765901.jpg

post-10232-14440891780492_thumb.jpg

post-10232-14440891782978_thumb.jpg

post-10232-14440891784525_thumb.jpg

post-10232-14440891785178_thumb.jpg

post-10232-14440891786396_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Kjempegod og lettvint rett, som også er veldig sunn!

En torskefilet uten skinn og bein (lettsaltet gir mer smak)

Spinat

Løk

Paprika

Sukkererter

Fetaost

Olivenolje

Salt

Pepper

Sitronsaft

Sett ovnen på 200 grader. Del opp grønnsakene og fetaosten i ønsket størrelse og fordel dem i en ildfast form som er smurt med litt olivenolje. Legg oppå porsjonsstykker av torsk, og dryss salt, pepper og sitronsaft over (vær forsiktig med saltet hvis torsken er lettsaltet). Putt formen inn i ovnen og stek i ca 20 minutter, serveres sammen med ris eller couscous hvis ønskelig!

Før den puttes i ovnen:

[ATTACH]62492[/ATTACH]

Ferdig dandert, i dette tilfellet med fullkornscouscous:

[ATTACH]62493[/ATTACH]

NAM

post-7123-14440892159808_thumb.jpg

post-7123-14440892161634_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Andebryst med blomkålpuré:

post-4009-1444089308534_thumb.jpg

Til to personer:

2 andebryst

1 blomkålhode

4 fedd hvitløk

2 dl fløte

Smør

Salt, pepper

Cayennepepper, muskatnøtt

Tørk av andebrystene, og snitt ruter i skinnet (skjær ned til kjøttet, men ikke i selve kjøttet). Salt og pepre godt.

Legg til side.

Del opp blomkålhodet og legg i ei gryte sammen med hvitløken. Kok opp og la det koke til blomkålen er mør. Trekk til siden.

Ta en stekepanne på full guffe og legg andebrystene med skinnsiden ned. Det er ikke behov for bruk av stekefett. Brun brystene, snu de og brun kjøttsiden. Når brystene er brynt, legg de i en ildfastform, og sett i en varm ovn på 150 grader i sju minutter.

I mellomtiden gjør du ferdig blomkålpureen.

Hell av vannet, ha i ca halvparten av fløten og en god dæsj smør. Salt og pepper. Bruk stavmikser for å mose blomkålen til en fin puré. Smak til med litt cayennepepper og muskat. Evt mer salt og pepper. Det gjør seg også med litt creme fraiche i.

Ta ut andebrystene. La de hvile i noen minutter før du skjærer de i tynne skiver. Legg opp og server med noen drag med pepperkverna.

Bon Apetit!

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest mmmi

CHEWY, CHUNKY, WHITE CHOCOLATE CHIP COOKIES!

For 10 cookies, you need;

  • 2 eggehviter
  • 10 gram smeltet smør (jeg bruker Vita Proaktiv)
  • 5 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 10 gram 100% kakaopulver
  • 1/2 ts vaniljepulver (kan droppes)
  • 2-3 ss sukrinmelis/sukrin
  • 15-20 gram sukkerfri, hvit sjokolade

Stivpisk eggehvitene sammen med litt sukrin/sukrinmelis, mens du smelter smøret. Ha proteinpulver, kakaopulver og vaniljepulver og smeltet smør i eggehviteblandingen og rør forsiktig om til du har en jevn og luftig røre. Grovhakk sjokoladen og ha i blandingen, (jeg bruker saks og klipper sjokoladen over bollen - superlurt!)! Lag 10 runde klatter på et bakepapirkledd stekebrett med en spiseskje, topp med litt havsalt (hvis ønskelig - jeg er så glad i den søtt/salt-komnbinasjonen!), og stek på 175 grader i 10-12 minutter!

De er helt myke når de kommer ut av ovnen, så la dem stå å avkjøle i 5-10 minutter før du serverer. Nytes best på sofaen, i pysj, under et teppe, med et glass melk! :):)

post-7048-14440893334021_thumb.jpg

post-7048-14440893334743_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest mmmi

SAFTIG BANANKAKE!

100 g banan, 0.5 dl skummet melk, 5 gram smeltet smør (Vita Proaktiv), 5 gram mandelmel, 10 gram penøttmel, bakepulver, kanel, kardemomme, sukrin og litt salt. Miks alt sammen med en stavmikser, hell over i ildfast form og stek i 10 minutter på 175 grader.

post-7048-14440893335348_thumb.jpg

post-7048-14440893336487_thumb.jpg

Toppet med eggehvitekrem (1 stivpisket eggehvite, sukrin + 1 ss mager kesam (evt. vaniljekesam eller skyr) og sukkerfritt syltetøy.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...