Gå til innhold

Dagens mattips på facebook


Anbefalte innlegg

Heisann

Mange har sikkert sett at vi daglig poster matbilder med raske oppskrifter på Facebook for å inspirere litt flere til å prøve noe nytt og sunt.

Hvis du har noen gode matbilder du syntes vi burde poste kan du legge de inn i denne tråden :)

Skriv også en beskrivelse som sier hva det er i retten, og eventuelt instruksjoner for hvordan man lager den, hvis det ikke er selvforklarende. Eksempler på hvordan vi pleier å skrive tekstene ser dere på Facebook.

Tips til bilder:

  • Mye lys
  • Aller helst camera
  • Hvis mobil, bruk høy oppløsning.

Fitnessbloggen.no | Facebook

post-1-14440847435898_thumb.png

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 474
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Populære innlegg

Waldorf-inspirert salat med kylling Kinakål, stangselleri og eple, blandet med kesam som er tilsatt litt vann og sukrin. En stekt og avkjølt kyllingfilet skjæres i skiver og legges over salaten.

Enkle proteinpannekaker uten proteinpulver: 3 eggehviter 1 helt egg 1 dl skummet kultur eller skummet melk 250 g mager kesam 80 g havregryn 1 ts bakepulver 1 ts bourbon vanilje pulve

Lages av; 2 eggehvitter (piskes stive i en bolle for seg) 1 helt egg 1 ts fiberhusk 20 g kokosmel 20 g pofiber 3 ss kakao Vaniljeessens 1 scoop sjokoladeprotein 1

Postede bilder

En veldig enkel oppskrift til de dagene man har dårlig med tid og tåler litt karbs ;)

Spaghetti og kjøttdeig i fløtesaus

Fullkornsspaghetti

Kjøttdeig/karbonadedeig

Matfløte

Løk

Vårløk

Krydder

Stek kjøttdeigen og krydre godt med ønsket krydder. Tilsett løk og vårløk mot slutten. Kok opp spaghetti og hell av vannet og erstatt det med fløte når den nesten er ferdig kokt. Danderes fint på tallerken som på bildet, eller blandes sammen til en deilig gryte. Man kan også tilsette litt squash eller paprika og ha litt hakket spinat over på slutten dersom ønskelig.

post-3504-14440847447083_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

DSC_0002-1.jpg

Fyllt paprika

Karbonadedeig

Chilikrydder, paprikapulver, pepper og grillkrydder

Basmatris/fullkornsris

Tomat (hakket)

Paprika

Gulrot (raspet)

Hvitløk (finhakket)

Sjampinjong (hakket)

Mager Kesam som dressing

Mozarella

Stek kjøttdeigen og kryddre den etter eget ønske, ha gjerne ferdigkokt og avkjølt ris på forhånd. Bland alt i stekepanna og hul ut paprikaene, fyll inn alt innholdet og topp med mozarella, settes oppå aluminiumsfolie i en ildfast form for å ikke tippe over i ovnen til osten er smeltet (da er paprikaen ennå chrispy). Mager Kesam(med ønsker krydder i) helles over etter steking. Vel bekommen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Biffsalat

Biffkjøtt (indre/ytrefilet av storfe)

Krydder

Isbergsalat

Spinat

Vårløk

Fetaost

Skjær biffkjøttet i strimler og stek det raskt i en panne med smør/olje og krydder. Mens kjøttet hviler kutter du opp salat, spinat og litt vårløk og blander sammen. Strø fetaost og biffkjøtt over og voilà :)

post-3504-14440847631091_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tidenes kylling.

1 kyllingfilet av økologisk kylling

5g andefett :)wub:)

1 rødløk

1 rød paprika

1 fersk hvitløk (mengde etter eget ønske)

2ss god balsamicoeddik

Salt og pepper

Lag små snitt i skinnet på kyllingfileten og steik den i andefettet. Mot slutten ha i fersk hvitløk. Lag ein rødløk og rød paprika-sak med balsamicoeddik som tilbehør. Kan godt stå ei stund på plata, men det skal enda være ein del "tygg" igjen i paprikaen. Salt og pepper etter ønske.

Økologisk kyllingfilet på 400g = Elsk

post-173-14440847849416_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

419973_10151296026035128_697430127_22958677_2089028921_n.jpg

Waldorf-inspirert salat med kylling

Kinakål, stangselleri og eple, blandet med kesam som er tilsatt litt vann og sukrin. En stekt og avkjølt kyllingfilet skjæres i skiver og legges over salaten. Strø druer og valnøtter på toppen til slutt.

422762_10151296029275128_697430127_22958687_371097448_n.jpg

Fiskekebab med grønnsaksmos og asparges

Fremgangsmåte:

Skjær fisken i store terninger (i denne retten er det brukt torsk) og træ dem på trepinner som har ligget litt i vann. Strø krydder (Santa Maria Kebab, kanel,salt) på alle sider og avslutt med saften fra en halv lime. Brun lett i stekepanne på middels varme, og legg på bakepapir i ovnen på 200 grader i 7-10 minutter.

Grønnsaksmos:

Gulrot, kålrot, blomkål kokes møre. Sil av vannet, tilsett ønsket mengde cottagecheese, cayennepepper, salt og koriander og miks sammen med stavmikser eller blender.

Aspargesen tilberedes slik: Knekk av den nederste delen, og skrell eventuelt av brune partier. Kok eller damp i 2-3 minutter.

420861_10151296043180128_697430127_22958727_74228191_n.jpg

Svin ytrefilet med søtpotetmos og ovnsgrillede grønnsaker

Søtpoteten skrelles og kokes mør. Mos den og tilsett salt, pepper og muskat og spe med skummet melk.

Kjøttet krydres med rosmarin, salt og pepper og stekes i panne på middels varme til kjøttsaft begynner å piple opp. Snu og stek til kjøttsaft pipler ut på denne siden også. Skru av varmen, sett eventuelt på et lokk og la hvile minst halve steketiden (eks: Tok det 8 minutter å steke kjøttet - la hvile i minst fire minutter).

Grønnsakene træs på trepinner som har ligget litt i vann, og legges på bakepapir i ovn på 190 grader i 10 minutter.

Server med salat og kesam.

401995_10151297470820128_697430127_22962344_431459634_n.jpg

Taco-kyllingnuggets med potetbåter og brokkoli

Nuggets: Skjær en kyllingfilet i ca 1 cm tykke skiver.

Vend dem først i eggehvite, så i knuste havregryn (ca 0,5 dl) blandet med hjemmelaget tacokrydder (cumin, paprikapulver, hvitløkspulver, koriander, salt, pepper, chilipulver og cayennepepper og sukrin). Stek i stekepanne på middels varme, og bruk god tid!

Server med sukkerredusert ketchup og dijonsennep.

post-643-14440848523559_thumb.jpg

Kyllingburger med hvitløk, chili, koriander, ingefær og lime. Jordskokkpuré med hvitløk og muskat. Kinakål og utvanna skyr naturell med litt sukrin.

img_8277svinris2-jpg.12542

Pokchoy dampet i folie med salt og pepper. Svinestrimler med paprikapulver, chinese five spice, cayenne, salt og pepper, hvitløk, chili, ingefær, koriander og lime. Stekt sammen med rød ris (fullkornsris kan også brukes) som er kokt på forhånd. Yoghurt naturell på toppen.

post-643-14440848525744_thumb.jpg

Havregryn og skumma kultur tilsatt sukrin og vaniljeessens, som har stått over natten (lettyoghurt er også et godt alternativ å blande med). Kanel, cottagecheese og blåbær på toppen. En god måte å starte dagen på!

post-643-14440848526171_thumb.jpg

Bringebærfromasj

1 Skyr bringebær

2 ts sukrinmelis, eller annen søtning

0,6 dl vann

1 ts psyllium (fiberhusk) - fåes på de fleste dagligvarehandler i allergihylla.

Rør sammen, og la svelle kjølig i minst 15 minutter.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Okei, her kommer mitt "lille" bidrag! ;)

Bilde nr 1: Kjøttsaus med "squashgetti". Kjøttsaus lages av sjampinjong, løk, kjøttdeig, hermetiske tomater og ketsjup. La koke så lenge som du har tid til, og ha i masse fersk basilikum helt mot slutten. Strimle squash med et julienne-jern, evt skjær i tynne strimler.

Nr 2: Kyllingkjøttboller med fersk mozzarella, tomat og basilikum. Kyllingkjøttbollene inneholder løk, tørket basilikum og persille.

Nr 3: Chiligryte med avokado og rømme. Gryten lages av kjøttdeig, løk, hermetiske tomater, ketsjup, spisskummen, chili, og paprikapulver (evt også bønner for en "ekte" chili con carne).

Nr 4: Kyllingfilet med potetskiver, asparges, løk og paprika. Potetskivene lages ved å skjære potet i supertynneskiver. Krydres med salt, pepper og persille. Spray med litt olje, og stek i ovnen på 200 grader til de er gyldne.

Nr 5: Brødløse burgere med guacamole, ost, tomat, spinat og løk. Burgerne lages med løk, paprikapulver, chili, hvitløk, og litt oregano og spisskummen. Smelt osten over burgerne under grill i stekeovnen.

(Dere må forresten bare låne andre matbilder fra loggen min om dere vil :) )

post-1743-14440848741606_thumb.jpg

post-1743-14440848734334_thumb.jpg

post-1743-14440848735152_thumb.jpg

post-1743-14440848739125_thumb.jpg

post-1743-14440848740337_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Et par desserttips (kan forsåvidt spises når man måtte ønske, om så til frokost):

427333_10151296025920128_697430127_22958676_1896832297_n.jpg

"Riskrem" av kesam og cottagecheese med sukkerfri jordbærsaus.

Kesamen tilsettes litt vann for å gjøre den lettere i konsistensen, og siden tilsetter man noen dråper vaniljestevia eller sukrin og vaniljeessens.

Sausen er laget av jordbær som er kjørt i blender med sukrin.

Ha gjerne hakkede mandler i riskremen.

Latterlig enkelt, sunt og godt!

426862_10151314595785128_697430127_23023502_1326643502_n.jpg

Jordbær- og bringebær-is

Dypfryste jordbær og bringebær (2-3 dl)

1 scoop jordbærprotein (et par gode spiseskjeer kesam eller yoghurt kan brukes i steden - gjerne med en ts psyllium/fiberhusk for å gjøre konsistensen tykkere)

50 g matyoghurt

2 ss havregryn

3-4 dråper vaniljestevia (sukrin og vaniljeessens kan brukes i steden).

Kjør alt i blender. Ferdig!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Chili con carne

post-7714-14440849056014_thumb.jpg

Karbonadedeig

Krydder

Hvitløk

Chili

Purreløk

Chunky salsa

Brokkoli

Paprika

Rødløk

Gulrot

Cherrytomat

Stek karbonadedeigen med krydder. Jeg brukte chili, spisskummen, paprika, salt og pepper. Tilsett hvitløk, fersk chili, purreløk og sjalottløk. Når karbonadedeigen nærmer seg ferdigstekt har du i chunky salsa, rører det inn og lar godsakene frese en liten stund. Serveres med friske grønnsaker til.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

758402-12-1335251269897.jpg

Du trenger :

600 g BBQ marinert kylling prior (delt opp i 6 biter).

700 g poteter

Olje

Oregano

Hvitløkspulver

Krydder

En pakke mozzarella i skiver.

2 pakker bacon

1 stykk isbergsalat

1 agurk

1 søt paprika.

Potetene:

Sett ovnen på 225 grader med over og under varme.

Start og kutte opp potetene i båter, ha potetbåtene oppi en plastpose,

tilsett så olje, oregano, hvitløkspulver og grillkrydder etter eget ønske.

Og bland så dette godt i posen, ta en langpanne med bakepapir og fordel blandingen utover langpannen.

Sett den så i ovnen og la den stå i ovnen i ca 25-30 min, sjekk med en gaffel om potetene slipper taket når du stikker den i dem. Gjør dem det er de ferdig stekt.

Kyllingen:

Når du er ferdig med potetene starter du med kyllingen.

Sett på en plate med middels varme, sett på en stekepanne og ha oppi olje etter eget ønske.

Ta så ut kyllingen, legg dem opp på en fjøl. Legg først en bit med kylling ha så på 2 skiver med mozzarella,

legg så den andre biten med kylling over mozzarellaen slik at du får 3 ''hele'' stykker. Du surrer så, bacon rundt hvert av disse stykkene. Deretter legger du dem i stekepanna og steker dem til kyllingstykkene blir hvite. Når dem har gjort det setter du opp varmen slik at du får stekt baconet sprøtt, når det har blitt det legger du stykkene i en ildfastform og setter dem inn i ovnen med potetene fram til potetene er ferdig.

Salaten:

Denne begynner du med når du er ferdig med kyllingen.

Bare kutt opp ønsket mengde av isbergsalat , paprika , agurk og andre grønnsaker du eventuelt ønsker å bruke

Kylling og brokkoli i Satay saus.

758402-12-1335189323675-t200.jpg

Du trenger:

200 g kylling filet, en halv brokkoli, en pose Thai delight roasted peannut satay saus, 2 ss olje.

Del opp kyllingen i terninger, og brokkolien i passende biter. Sett plata på middels varme, sett stekeplata på ovnen og ha opp i oljen. Vent til oljen er varm, ha deretter kylling oppi panna. Stek så kyllingen nesten ferdig før du har oppi brokkolien. La brokkolien steke i ca 2 min før du har over sausen. Så lar du det bare stå å putre til sausen er varm.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

post-1339-14440849363096_thumb.jpg

Enkle proteinpannekaker uten proteinpulver:

3 eggehviter

1 helt egg

1 dl skummet kultur eller skummet melk

250 g mager kesam

80 g havregryn

1 ts bakepulver

1 ts bourbon vanilje pulver (kan sløyfes)

1/2 ts kardemomme

1/2 ts kanel

Kjøres i blender, la røre svelle i 15 min før de stekes i middels varm panne

serveres med eplemost, epler og vanilje kesam

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Biffsalat: 200 g roastbeef, salatmix, rødløk og hvitløksdressing

post-1339-14440849705546_thumb.jpg

Tunfisk røre, blandet med mager kesam, lettmajones, løk, hvitløk, paprika, agurk, cherrytomater, champingong og servert i hjertesalat med reker

post-1339-14440849706602_thumb.jpg

Lettsaltet Torsk med søtpotetmos:

post-1339-14440849708977_thumb.jpg

Havregrøt med bourbonvanilje, kardemomme, kanel og sukrin toppet med blåbær og bringebær for antioksidanter:

post-1339-14440849711_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fylt og panert kyllingfilet!

Først bank kyllingen HELT flat! Hvis filetene er veldig store kan det lønne seg å dele de i to.

Fyllet kan bestå av hva som helst. Her er det brukt kryddersmør med hakket koriander, hvitløk, chili, sitronsaft og pepper.

Pass på at smøret er helt kaldt og legg en liten stripe i midten av hver filet.

Brett filetene sammen, knyt en hyssing rundt og dypp i pisket eggehvite (eller et helt egg) før du ruller den i griljermel eller tilsvarende.

Sett kaldt i noen minutter og stek så på medium til høy varme. Ca 4-5 min på hver side til de blir gyldne og fine. Server med salat og potetmos og NYT. Men pass på å ikke spise hyssingen:D

post-6901-14440849803103_thumb.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tips til helgekosen;

post-454-14440850305231_thumb.jpg

  • 400 g karbonadedeig
  • 2 finhakkede tomater
  • 1/2 finhakket gul løk
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss sweet & sour
  • 1 ss sukkerfri ketchup
  • Litt vann
  • Chili, paprika, løk, oregano-krydder
  • Salt & pepper

Brun karbonadedeigen før du tilsetter hvitløk, løk og tomat. Putt i resten av ingrediensene og smak deg litt frem. Kok sammen en halvtimes tid, slik at smakene blander seg godt sammen!

Hamburgerbrød;

  • 2 dl lunkent vann (37 grader)
  • 1 ss rapsolje
  • 25 g gjær
  • Fibra hvetemel
  • 1 ts honning
  • Fersk hakket basilikum
  • Sesamfrø til topping

Hev en halvtime, før deigen trilles ut i kuler som du trykker litt flate på bakepapiret. Etterhev nok en halvtime for å få de store og luftige. Toppes med sesamfrø og stek de i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter.

Bon appètit og god helg!!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...