Jump to content
Keegil

Kjetils Bøse Burgerlaboratorium™

Recommended Posts

Fortsetter under...

Meir ælg!

Da var det elgburger igjen! :)

Ettersom det har vært så populært å steke løk i panna først, så hive burger og brød oppå der igjen, så måtte jeg prøve.

Burgerene består av:

500g elgkjøttdeig

1 egg

dæsj med: Potetmel, Worcestersaus, ketjap manis, østerssaus, lønnesirup og finrevet ost

Kjørte i morteren: sort pepper, koriander, chili flakes og 2 fedd hvitløk

Blandet bønnhørlig sammen, og lagt i stekepanna (som var full av olivenolje og smør) på medium varme på toppen av den allerede møre løken.

La brødet på toppen av burgeren.

Frua er ikke så glad i løk, så hun fikk litt ost på sine burgere ^^

Gadd heller ikke å garnere så mye, burger er burger!

Smaksmessig = OMFG!

[ATTACH]103757[/ATTACH][ATTACH]103758[/ATTACH][ATTACH]103759[/ATTACH][ATTACH]103760[/ATTACH][ATTACH]103761[/ATTACH]

Aaaalt for lite grønnsaker. Mikroer er vel så viktig som makroer, ffs!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aaaalt for lite grønnsaker. Mikroer er vel så viktig som makroer, ffs!

Hehe, sant nok, men å skli ut å drite i drøvtygginga i ett måltid er godt det også ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kyllingburgere

[ATTACH=full]107198[/ATTACH] [ATTACH=full]107199[/ATTACH]

[ATTACH=full]107200[/ATTACH]

[ATTACH=full]107201[/ATTACH]

Disse brødene så kjempegode ut! Kjøpt eller laget selv? Hvis laget selv, hva er oppskriften? :sneaky:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Jeg ELSKER denne tråden! :love:

Er en liten stund siden jeg laget disse stakkarslige jenteburgerne... Men jeg håper de kan kvalifisere til Apporved Bøs Burgere likevel. Hvis de blir det skal jeg lage flere :giggle:[ATTACH=full]110678[/ATTACH][ATTACH=full]110679[/ATTACH][ATTACH=full]110680[/ATTACH][ATTACH=full]110681[/ATTACH]

Wow! De der er approved så det holder! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg hadde burger igjen idag :rolleyes: Bare sånn...siden det tross alt er mandag.. :whistle:

Jeg lagde med svinekjøttdeig idag, det er så utrolig saftig! Men uansett: Først stekte jeg løk til det ble "blankt og mykt". Samtidig som jeg fant frem nåtidens favorittkryddere; havsalt, svart pepper og chili explosion :love: Når løken var ferdig, mikset jeg den sammen med kjøttdeigen, krydderet (pepret til det kilte i nesa) og litt potetmel og vann, formet dem til burgere og stekte dem (med enda mer krydder) i smør mens jeg kuttet opp grønnsaker og fant frem ost. Jeg fant også frem noe italiensk salat, men det glemte jeg å ta bilde av. Slang noen polarbrød i brødristeren og la på grønnsaker, to burgere (den minste av de tre fikk dessverre ikke være med på leken idag) med en skive jalapenoost mellom dem, og italiensk salat og brød oppå der igjen. Spiddet den før jeg delte den i to og serverte den til meg selv med noen ekstra servietter. *Mums mums!* :hungry:

post-13101-14440947646184_thumb.jpg post-13101-14440947646184_thumb.jpg

post-13101-1444094764199_thumb.jpg

post-13101-14440947642757_thumb.jpg

post-13101-14440947643507_thumb.jpg

post-13101-14440947644199_thumb.jpg

post-13101-14440947644823_thumb.jpg

post-13101-14440947645533_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Relevant to this thread:

Hva!? :eek: Ikke vite hvordan man spiser en burger? For en n00b. :shifty:

Woo! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dagens middag og snacks :rolleyes:

post-13101-1444094964968_thumb.jpg

Karbonadedeig og svinekjøttdeig, blandes sammen med hvitløk, jalapeno, potetmel og krydder, før de formes og stekes. Brødene legges sammen med dem, (dette "lærte" jeg faktisk i denne tråden, tusen takk for det, dere! (y)) mens litt grønt forberedes. Så er det bare å smelle det hele sammen med cheddarost og ketchup, og putte litt potetgull i en skål.

post-13101-1444094965059_thumb.jpg

post-13101-14440949651323_thumb.jpg

post-13101-14440949651953_thumb.jpg

post-13101-1444094965298_thumb.jpg

post-13101-1444094965376_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siklet litt i denne tråden her om dagen, følte jeg måtte gjøre noe bøst.

Startet med å lage "burgerbrød". Denne gangen, stekte poteter og løk.

(tynnstrimlet rødløk, purre og persille - med diverse krydderier, blandet med estragon dijon sennep, poteter og egg. Stekt i panne, brukt som burgerbrød.) post-21365-14440949694236_thumb.jpg

2.25kg Svinenakke, kokt i en krydderblanding og 1l Samuel Adams øl, i 5 timer. Revet fra hverandre i ettertid (pulled pork).

post-21365-14440949697306_thumb.jpg

ASSEMBLE THE BEAST!

post-21365-14440949699433_thumb.jpg

Servert med broccoli og konjakksaus. Awwww yizz! Motherfucking pulled pork! :D

Var så "hamburger" jeg klarte å lage den - in spirit!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jester
*snip*

Hvorfor nakke? Har alltid trodd skulder (bog) eller rumpe var best? Og nummer to, hvor kjøpte du nakken? Dette må jeg prøve! Og hvordan kokte du det? I ovnen ? på hvor mange grader? eller i gryte med lokk?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hvorfor nakke? Har alltid trodd skulder (bog) eller rumpe var best? Og nummer to, hvor kjøpte du nakken? Dette må jeg prøve! Og hvordan kokte du det? I ovnen ? på hvor mange grader? eller i gryte med lokk?

Har egentlig bare pleid å bruke okse høyrygg selv, men de hadde ikke noe inne da jeg var hos den lokale slakteren. Men anbefalte svinenakke de nettopp hadde fått inn. Da bare gikk jeg for det :) Var fin marmorering i kjøttet - så resultatet ble meget bra. Tror det er hipp som happ hva man velger - så lenge det er ferskt.

Kjøpte nakken hos den lokale slakteren i Moss, Ertnes Kjøtt.

La den i dypt stekebrett, pakket godt inn med alufolie så den holdt på dampen og stekte på 120grader i 5 timer.

EDIT: Antar at det sikkert er bedre å krydre kjøttet et par dager i forveien også - sånn at smaken setter seg. Husk å pøs på med krydder, det meste renner ned i "sjyen" uansett. Kan lage en ganske spektakulær saus av den i ettertid.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jester
Har egentlig bare pleid å bruke okse høyrygg selv, men de hadde ikke noe inne da jeg var hos den lokale slakteren. Men anbefalte svinenakke de nettopp hadde fått inn. Da bare gikk jeg for det :) Var fin marmorering i kjøttet - så resultatet ble meget bra. Tror det er hipp som happ hva man velger - så lenge det er ferskt.

Kjøpte nakken hos den lokale slakteren i Moss, Ertnes Kjøtt.

La den i dypt stekebrett, pakket godt inn med alufolie så den holdt på dampen og stekte på 120grader i 5 timer.

EDIT: Antar at det sikkert er bedre å krydre kjøttet et par dager i forveien også - sånn at smaken setter seg. Husk å pøs på med krydder, det meste renner ned i "sjyen" uansett. Kan lage en ganske spektakulær saus av den i ettertid.

Da er jeg med på notene ;) Takk for tipset!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...