Jump to content
Keegil

Kjetils Bøse Burgerlaboratorium™

Recommended Posts

Fortsetter under...

Spiste akkurat en 200 grams laget av karbonadedeig krydret med hvitløkspepper, soyasaus og worshestershiresaus. Ble dødsgod smak på kjøttet!

Hadde på Brie, Cheddar og XL bacon, Ruccola, agurk, champignon, idun fersk hamburgerdressing og ketchup!

LOVE IT!!

post-6042-1444091508901_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etter å ha vært innom denne tråden flere ganger siden jeg ble medlem, så måtte jeg i dag lage hjemmelagede burgere. Passer veldig godt med den ekstreme appetitten det nye treningsprogrammet mitt har gitt meg ;)

[ATTACH]83132[/ATTACH]

Fritt etter Kjetils Bøse Amerikanere. Nam!

(dette er bare en av to som ble spist, men den første var nede før jeg rakk å ta bilde...)

post-21897-14440916608321_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

På lørdag skal jeg kjøpe 400g entrecote fra Strøm-Larsen (heftig slakter) og be de om å kverne det til kjøttdeig. Det blir burgern sin det.

Nam! Funker bra med okse høyrygg også.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Da blir det burgere til middag i morgen.. Oppskriften er herved kopiert... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lagte en dag burgere til hele familien hvor jeg brukte Polarbrød, falt i smak hos samtlige :)

Eg selv glad i mye smak i burgere og bruker ofte Pesto for å få en fresh smak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

en god dæsj med worchestershiresaus , soya og sriacha saus er gull verdt i en Burgerfarse. PS ; skal du kverne selv/få butikken til å kverne for deg, så etterspør skikkelig fett og diggent kjøtt. Det er alt for mye radmager entrecôte der ute *snufs* Dette gjelder spesiellt hvis fyren i ferskvaredisken ikke gir inntrykk av å ha kompetanse til fingerspissene:p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

en god dæsj med worchestershiresaus , soya og sriacha saus er gull verdt i en Burgerfarse. PS ; skal du kverne selv/få butikken til å kverne for deg, så etterspør skikkelig fett og diggent kjøtt. Det er alt for mye radmager entrecôte der ute *snufs* Dette gjelder spesiellt hvis fyren i ferskvaredisken ikke gir inntrykk av å ha kompetanse til fingerspissene:p

Var på slakteren i dag! Veldig dyktig kar, men jeg må faktisk kjøpe 4-5 kilo entrecote for at de kan kverne det for meg...Det blir fort 1500-2000 kroner, og jeg er glad i burger..men billigere å kjøpe egen kvern hehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Var på slakteren i dag! Veldig dyktig kar, men jeg må faktisk kjøpe 4-5 kilo entrecote for at de kan kverne det for meg...Det blir fort 1500-2000 kroner, og jeg er glad i burger..men billigere å kjøpe egen kvern hehe.

Du får komme deg på godfot med noen som jobber der, eller spørre om de kan kverne når de kverner til noen andre :p Sånt utstyr er noe drit å reingjøre.

Edit: Det koster vell ikke så altfor mye for en manuel kvern uansett? 200-400? Om du elsker burger sparer du det fort inn ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

manulle kverner kan funke, men jeg tror du vil få mer ut av å kjøpe kvern-tilleggsutstyr til kjøkkemaskin, tusen ganger bedre:) om ikke du har en maskin, så har mora di det:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okey, jeg elsker burgere.

Jeg elsker burgere så mye at jeg har dedikert hver lørdag til burgerlab. Et skikkelig burger laboratorium. Et måltid i uken, sinnssyke burgere. Det er digg.

Hvis noen filmet meg i dag ville de sett meg sånn her - akkurat sånn her..helt lik som han her...utenom swagen hans.

Okey, tilbake til laboratoriumet.

Det viser seg at salt tuller med proteinsammensetningen i kjøttet, og gjør kjøttet langt i fra så saftig som det kan bli, så dagens quest har vært å ikke krydre kjøttet før etter det er knadd og tatt form - men før det går i pannen. Krydre rett før den går i pannen - kvernet pepper og havsalt.

Skal du virkelig bare ha kjøtt i kjøttet - og ingen godsaker? (regner jeg med at du tenker nå..for du er selvsagt supergira på å høre mer om burgeren) Neida, slapp helt av - finkuttet chili og hvitløk fra Mathallen i Oslo puttes i kjøttblandingen når du knar. Ikke bruk egg.

Det må påpekes at kjøttkvaliteten er betydelig bedre når du stikker innom en slakter og kjøper nykvernet biffkjøtt uten tilsetninger (salt) fremfor karbonadedeigpakken på Rimi. Så kjøp kjøtt hos slakter (eller kvern din egen biff) når du skal nyte burger.

Lag gjerne også dine egne burgerbrød..men jeg hater å bake så jeg har ordnet ei litta deal med "Godt brød"-bakerne på Grunerløkka, som lager hamburgerbrød til meg neste uke (hurra).

Litt rødløk, ruccola, firkanta burgercheddar og selvsagt bacon ligger rundt det ferdigstekte kjøttet. Det som er så bra med biffburger er at man fint kan spise den rare, medium eller godt stekt. Jeg tok medium..og mmm this burger was going HAM! (Hard As a Motherfucker) Som min main man i videoen over sier "a burger with strenght absorbs all the space" ..HAM.

Jeg har tatt masse bilder, men publiserer det jeg mener er estetisk mest vakkert.

imag0545d.jpg

Det var alt for ukens lab. Ny fresh burger kommer neste lørdag. I can hardly wait.

EDIT: Forresten - hvis du sliter med at burgerne blir for høye når du steker de..rock et lite hull i midten av kjøttstykket før du steker det - perfekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Å, nå ble jeg sulten! Og det har jeg ingen god grunn til bortsett fra burgerbildet! Ååå, lyst på burger!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Å, nå ble jeg sulten! Og det har jeg ingen god grunn til bortsett fra burgerbildet! Ååå, lyst på burger!!

Spis burger. Det er bra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spis burger. Det er bra.

Hadde ikke burger. Har biff, er nummeret før det blir biff til kvelds nå, men da må jeg handle ny middag til i morgen :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...