Gå til innhold

Kjetils Bøse Burgerlaboratorium™


Keegil

Anbefalte innlegg

Jeg vil også være med! Jeg har akkurat laget mine første Bøse Burgere. Tok utgangspunkt i de amerikanske på første side, men sløyfa litt da jeg ikke var så gira på en tur ut i kulda på butikken. Jeg bytta ut kavring med maizena-mel, det gikk bra! Lagde fire burgere av 400g karbonadedeig (greide å trøkke i meg to stk), mine egne burgerbrød - ca 6dL mel, 2dL vann, 1ss olje og 1/2 pk tørrgjær+salt ga fire store brød. Ved siden av hadde jeg ovnsstekte søtpotetchips, og hele stasen ble skylt ned med ei flaske juleøl - det jeg hadde i kjøleskapet... det smakte kjempegodt!!!

8458139461_549dffe7df_z.jpg

In progress!

8459242414_eddea3993d_z.jpg

Mitt beste forsøk på foodporn-bilde :D

Takk for oppskrift, Keegil ! Første gang jeg mekker mine egne burgere, og resultatet blei jo kjempebra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Crispy kylling- og kalkunburger

Burgere laget av kylling- og kalkunkjøttdeig. Resultatet av burgerene minnet meg faktisk litt om nuggets- kjempegode! Som brød hadde jeg hjemmelaget hamburgerbrød. Tilbehør var diverse salatingredienser, ost ovenpå burgerene, og rømme og salsa. En liten taco-vri, rett og slett.

[ATTACH=full]88628[/ATTACH]

Hei, Redstrek!

Når du legger ut bilde av noe som ser sinnsvakt godt ut, hadde det vært helt tipp topp med oppskrift! På selve burgeren, altså. Tilbehøret skjønte jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En sinnahybridversjon av den orginale hawaiiburgeren her:

manneburger1_zpsf21f427a.jpg

400gr 100% Gilde kjøttdeig

2 hamburgerbrød chicago

80gr cheddarost

40gr jarlsbergost

20gr parmesanost

1 hel gul løk

1/2 rød løk

1/2 paprika

1 medium tomat

1 hel hvitløk

2 hele chilli habaneros

2 ferske ananasringer

en dasj mandig grillsaus texasstyle

Litt spisscummen.

Litt maldonsalt

Malt pepper

Ca: 1800Kcal :whistle:

Putta løk, hvitløk,chilli, grillsaus, krydder i en foodprosessor, knadde dette inn kjøttdeigen, delte denne opp i 4 deler, klappet 2 deler flate, la parmesan og jarlsbergost i midten, klappet de to siste delene med kjøttdeig oppå dette slik at osten ble "innbakt", stekte i panna i noen minutter med meierismør, snu og gjenta, legg på cheddarost, la på et wok lokk over pannen for hurtig smelting av osten, stekte annanasen litt fort og hardt i fettet i panna.

Må nok lage egne brød etterhvert, liker at brødet er litt større omkrets enn burgeren, blir litt mindre gris av slikt....:dry:

Edit: må nesten legge til litt "funfacts": hvis dere ikke vasker hendene skikkelig skikkelig ordentlig etter å ha rensket og lekt seg med chilien så risikerer dere å "sette fyr på " forhuden neste gang dere skal "styre strålen" ned i wc skåla......:nailbiting::roflmao: capsaicin fra chilien er ikke lett å bli kvitt hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Slettet
AAAAAAAAAAAAH. Gleder meg til å dra på meny efter trening i morgen, inspirert av tråden her. bilder kommer!! Hvilken oppskrift skal jeg gå for? ;)

Foreslår du lager din egen "oppskrift" med akkurat det DU digger!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kjetils Bøse Surf'n'Turf-Burgere™

23.02.13

Nå har det vært stille fra meg på oppskriftsfronten veldig lenge, og jeg følte at hvis jeg skulle komme med noe nå etter så lang tid, så måtte det faen meg være noe helt vanvittig awesome og helt nytt.

Resultatet? Disse:

post-4-14440925858177_thumb.jpg

Jeg digger biff, og jeg digger scampi. I det siste har jeg fått en forkjærlighet for surf 'n' turf-retter som kombinerer begge to, og i dag slo det meg: det går jo vitterlig an å gjøre med burger!

Samtidig skammet jeg meg litt over at jeg enda ikke har forsøkt å lage burgere med egenkvernet kjøtt. Jeg har ingen kjøttkvern, men jeg har en kjøkkenmaskin. Etter å ha lest litt rundt på nettet fant jeg ut at det burde la seg gjøre med en slik en hvis man er svært forsiktig, og jeg er da ikkeno om ikke forsiktig (lol). Så jeg stakk på ICA og kjøpte en slik en:

post-4-14440925858794_thumb.jpg

Det er faen meg grytekjøtt jo, sier du? Vel, dette er Kjetils BØSE Burgerlaboratorium™, ikke Kjetils Femi Indrefilet-Workshop. Det skal være røft, det skal være litt å tygge i, og det skal være ting alle faktisk kan dra på seg forkleet og lage store porsjoner av. Dere som vil ha indrefilet kan dra tilbake til den store tvilsomme ost- og kjeks-tråden eller whatever. Her inne gjør vi ting litt mer folkelig!

Alright, let's make some fuckin' burgers here!

Burgerdeig:

800g valgfritt storfekjøtt (ikke indrefilet)

En neve kapers

En neve frisk koriander

Worchestershiresaus

Salt

Pepper

Olivenolje

What, that's it? Yes sir! Det er nesten litt kleint hvordan jeg har brukt nesten hele tråden på å forsøke å perfeksjonere burgerne mine ved å ha alt mulig stæsj i dem, men faktum er at de aller beste burgerne får du nesten alltid ved å være minimalist når det kommer til burgerdeigen.

Hvis du har kjøpt ferdig kvernet kjøtt, kan du hoppe over det neste avsnittet...

... men hvis du har vært bøs og kjøpt et skikkelig kjøttstykke, så skjærer du opp dette i passelig store terninger til kverning. Har du kjøttkvern så er det idéelt, men en kjøkkenmaskin/foodprocessor duger. Ta halvparten av kjøttet oppi maskinen av gangen og kjør det i 3-4 korte pulser på 5 sekunder. IKKE kvern det for mye. Da kommer du til å føle deg dum.

Etter å ha kvernet alt kjøttet og pepret det (IKKE SALT ENNÅ!) burde resultatet ditt se noenlunde slik ut:

post-4-1444092587203_thumb.jpg

Har du noensinne sett noe så fantastisk?

Finhakk kapers og frisk koriander, og ha det oppi bollen sammen med en stor dæsj worchestershiresaus. Bland sammen med hendene. Form ønsket antall burgere, og dryss olivenolje, salt og pepper på hver side av dem. La dem hvile litt.

post-4-14440925872776_thumb.jpg

Slik! Klar til steking. Fyr opp en stekepanne på høy varme og smelt smør til det blir brunt'ish. Stek 2-3 burgere av gangen i 2-3 minutter på hver side og la dem stå i ovnen i 5 minutter etterpå for best resultat.

post-4-14440925873545_thumb.jpg

Ok, det var kjøttet. Men hva med scampien?

Innbakt scampi:

400g ukokt scampi

4-5 stk kavring

1 egg

Litt mel

Hvitløkpulver

Chilipulver

Salt

Pepper

Rens scampien, ha den i en bolle og ta på salt og pepper. Sett frem tre boller til; en med mel, hvitløkpulver og chilipulver, en med vispet egg og en med knust kavring. Det kommer til å se omtrent slik ut:

post-4-14440925881811_thumb.jpg

Så tar du litt av scampien av gangen, og dypper den først i melmiksturen, så i egg, og deretter i kavring. Deretter steker du den i panna på relativt høy varme, og aller helst i baconfett. Det er den beste måten å gjøre scampi mandig på.

post-4-14440925882424_thumb.jpg

That's it!

Når det gjelder brød og tilbehør er valget naturligvis helt fritt. Jeg brukte selvfølgelig bacon, fordi det ikke går an å lage burger uten bacon. Det sies at ost er litt problematisk når det gjelder sjømat, men jeg synes skarpe oster generelt går godt sammen med "friterte" og innbakte ting, så jeg gikk for en skikkelig pornogul cheddar. Var megadigg.

Ellers følte jeg at ananas passet godt sammen med hele surf 'n' turf-opplegget, siden det kanskje høres litt Hawaii ut. Det var virkelig en slager, og kombinert med Jack Daniels BBQ-saus på toppen ble biffkjøttet, cheddaren, ananasen, baconet og de innbakte rekene til en smakssymfoni uten like.

Synes du det hørtes litt gay ut? Ok, det knuller i munnen. Bedre?

Ellers brukte jeg speltrundstykker som brød, og av grønnsaker gikk det i baby leaf mix, rødløk og cherrytomat med en stor dæsj av Alains aioli for good measure.

Forhåpentligvis har jeg overbevist deg om at du MÅ lage disse burgerne. Hvis du fortsatt ikke er helt sikker, tipper jeg et par bilder til vil gjøre susen.

post-4-14440925883114_thumb.jpg

post-4-14440925883779_thumb.jpg

post-4-14440925884487_thumb.jpg

Velbekomme, bøse motherfuckers!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...