Gå til innhold

Opptak av protein.


Anbefalte innlegg

Noen som har kommentar til disse påstandene:

"Generelt er spirulina nærende og styrkende og nyttig for å overkomme svakhet og problemer med næringsopptak. Fordøyeligheten av proteinet i spirulina er 85%, mens det i biff kun er 20%. Samtidig er spirulina også rensende ved sitt høye klorofyllinnhold. "

"

Å kjøpe proteinpulver er like nyttig som å spyle ned penger i doen. Forskning viser at kroppen bare tar opp 2-3% av proteinet, og resten gjør bare stor belastning på nyrene, og gjør ingenting godt ut av seg."

Noen som tar hensyn til hvilken proteinkilde de benytter seg av?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Jester

Det kan være greit om du legger ved en kildehenvisning. Det høres ut som det er sakset fra et eller annet forum for folk som elsker "super foods" og har skapet full av afrikansk mango og acai ;)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Men, selv om jeg refererte til Yoga, så er det mange som påstår det samme:

Digestable Protein Unlike other forms of protein, the protein in Spirulina is 85-95% digestible, one of the highest available. In fact, Spirulina is second only to a dried egg supplment with regards to usable protein, and higher than any of the common foods in the form in which they are usually purchased.

http://spirulina.org.uk/protien_supplement.htm

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Wikipedia er vist uenig:

Spirulina contains about 60% (51–71%) protein. It is a complete protein containing all essential amino acids, though with reduced amounts of methionine, cysteine and lysine when compared to the proteins of meat, eggs and milk.

Overall, while spirulina is often marketed as an excellent source of protein, it is no better in this regard than milk or meat (in that they are all complete proteins), and is approximately 30 times more expensive per gram of protein.

http://en.wikipedia.org/wiki/Spirulina_(dietary_supplement)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Noen som steker biff og egg på høy varme? :)

Proteinene kan endre karakter ved endringer i det fysiske og kjemiske miljøet. Når maten tilberedes ved hjelp av moderat oppvarming (60 grader), salting, sylting og røyking, denatureres proteinene. Denne endringen er irreversibel og gjør ofte proteinene lettere tilgjengelig for fordøyelsesenzymene. Ved mørning av kjøtt vil naturlige enzymer løse opp en del av bindevevet og kjøttet blir lettere å tygge. Vannløselige proteiner koagulerer når de utsettes for varme på ca. 100 grader, f.eks. koking av egg. Det er en irreversibel reaksjon som også innebærer at proteinet ikke lenger er vannløselig. En del aminosyrer kan ødelegges ved kraftig oppvarming.

http://www.su.hio.no/ernaering/n_stoffer/protein.htm

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jester

Finner ingenting som støtter alt som loves om spirulina.

Men når man ser prisen på disse algene og små doseringene så kan vi vell trygt si at det ene utelukker ikke det andre. Spirulina er ikke et proteintilskudd, men heller en "super food" rik på vitaminer og mineraler, men som lover en masse helsemessige fordeler og påberoper seg medisinkse egenskaper, intet av dette er støttet av forskning.

Men som et supplement for dets næringsinnhold så er det nok helt ok, (se bort i fra prisen) men å sammenligne det eller se på det som en proteinkilde blir bare dumt mener jeg.

Så til whoever sa at å kjøpe proteinpulver var å kaste penger i do, prøv å kjøp gram for gram det samme i spirula og se hvor mye seddelbunker du får pressa ned i det gamle porselenet :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spirlulina var kun ment som et eksempel på at noen påstår at en proteinkilde er mer nyttig enn en annen kilde.

Innen karbo anser vi jo feks sukker som å være en lite nyttig kilde til karbs, men med protein, er det få eller ingen som stiller spørsmålstegn ved nytten av protein til ulike kilder.

her er forøvrig en side (akkurat begynt å lese på den) hvor den fremgår at andel de ulike aminosyrene vil påvirke en viktig rolle i forbindelse med nytten av proteinet.

http://nutritiondata.self.com/help/analysis-help#protein-quality

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jester

Jeg er enig i at det er forskjell, f.eks på protein fra egg og "bacon gull" (det snackset) men nå er det temmelig på det rene at proteinene vi får fra f.eks whey protein tilskudd er helt greit for kroppen å ta opp. Samme med kjøtt, fisk og fugl. Selv om det kanskje finnes ting der ute som er "bedre/lettere" opptakelig så blir det på en måte på papiret da pris, tilgjengelighet, mengde osv vil gjøre at det aldri er et reelt alternativ. Så selv om tanken er interessant så vil det aldri påvirke noe vi må til slutt spise det vi får tak i, som man har råd til og som er realistisk over en lang periode :)

Kall meg konservativ men kjøtt, fisk, fugl melk og egg vil alltid være øverst på min liste når det gjelder protein uansett hvor mye "bedre" tang og tare pulver måtte være "i teorien" :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Jeg er enig i at det er forskjell, f.eks på protein fra egg og "bacon gull" (det snackset) men nå er det temmelig på det rene at proteinene vi får fra f.eks whey protein tilskudd er helt greit for kroppen å ta opp. Samme med kjøtt, fisk og fugl. Selv om det kanskje finnes ting der ute som er "bedre/lettere" opptakelig så blir det på en måte på papiret da pris, tilgjengelighet, mengde osv vil gjøre at det aldri er et reelt alternativ. Så selv om tanken er interessant så vil det aldri påvirke noe vi må til slutt spise det vi får tak i, som man har råd til og som er realistisk over en lang periode :)

Kall meg konservativ men kjøtt, fisk, fugl melk og egg vil alltid være øverst på min liste når det gjelder protein uansett hvor mye "bedre" tang og tare pulver måtte være "i teorien" :)

---

Jepp, her er jeg enig.

Jeg og tror at kroppen vil ha større nytte av protein fra egg, kylling mm vs "bacon gull" og big one pizza.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da er vi enig Eirich :)

Spørsmålet er om noen kan utdype hvorfor "alle" sider om Spirulina påstår følgende:

""Generelt er spirulina nærende og styrkende og nyttig for å overkomme svakhet og problemer med næringsopptak. Fordøyeligheten av proteinet i spirulina er 85%, mens det i biff kun er 20%. Samtidig er spirulina også rensende ved sitt høye klorofyllinnhold. "

Er det bare løgn, eller utgjør kilden en forskjell? Feks 20gr protein fra fisk vs kjøtt vs Spirulina....? Hyggelig hvis noen med innspill har kilder for å underbygge sine innlegg :)

Forskjell er det, hvordan kan vi nyttegjøre dette da?

http://jn.nutrition.org/content/130/7/1865S

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Grunnen til at "alle" sider om Spirulina påstår at Spirulina er bedre, er fordi nesten alle sider om Spirulina selger Spirulina. Les: Salgtriks

I realitet er protein-opptaket veldig effektivt uavhengig av kilde og opp mot 90 % + av inntaket blir tatt opp i kroppen. Protein som blir tatt opp som kroppen ikke trenger til muskelvekst++ blir lagret som fett. Fordi protein er lik energi, og overskuddenergi lagres. (Enkelt fortalt).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1176257/pdf/jcpsupproyal00002-0034.pdf

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...