Jump to content
Sign in to follow this  
Rex

Hvordan takle kollega som kommenterer maten min?

Recommended Posts

Hei!

Jeg la om kostholdet i julen og startet å trene mer styrke. Dette har gitt resultater i form av at midjen er blitt veldig smal i forhold til før. Da hadde jeg sideflesk, men det er nå så å si helt borte. Litt løshud igjen som jeg skal få bort med sykling. Til lunsjen på jobben har jeg nå med en boks med salat, rugbrød og grønn te. Dette har allerede gitt resultater og jeg er i en fin flyt. Føler meg bra og merker at selvtilliten har økt betraktelig (fra å være grå mus til å bli mer deltakende i det sosiale). Men så har jeg en kollega som nesten hver eneste dag kommenterer maten min. Det starter med kommentar som "Åh...salat igjen" og det sier han foran alle de andre kollegene mine. Så kan han si noe som "Man må ikke bli for streng i matveien" osv. Jeg prøver å ignorere det og tenke at vedkommende sammenlikner seg med meg og kanskje tenker at h*n kommer til fort kort. Hva det skulle være vet jeg ikke. Jeg vet kun at jeg tok et oppgjør med meg selv og fant ut at jeg trenger endringer i livet mitt. Kun jeg kan gjøre disse endringene og ansvaret er jo selvsagt mitt. 

Men nå begynner jeg å føle det som at jeg blir mobbet av vedkommende. Det er ikke noe særlig gøy å havne i fokus som jeg ikke har bedt om. En løsning er jo å ta det opp med vedkommende, men jeg vet ikke om det blir for drøyt. Noen som har råd og tips?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Jeg har samme problem på jobb, men hos meg er det kommentarer uansett hva jeg spiser. Om jeg velger å spise det mest vanlige de andre spiser, er det likevel kommentarer. Jeg finner det også irriterende, men tror det har noe å gjøre med at personen som sier det strengt tatt ikke har noe fornuftig å si til meg, så dette er det nærmeste de kommer et samtaleemne. 

Hvis du får kommentarer på at du spiser for sunn mat, kan du jo hinte frem at det er nok flere rundt bordet du sitter på som kunne ha godt av det, og gjerne direkte til den personen som kommenterer til deg så ofte. Dette kan sies på mange måter, fra spøkefullt til litt frekt, alt etter som du synes det passer. Eller du kan falskt beklage deg for at du gir de dårlig samvittighet for den maten DE spiser ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...