Jump to content
Time

Optimal muskelvekst, jente

Recommended Posts

Hei! 

Har tidligere gått ned ca 40kg over flere år, og trent styrke hele veien. Nå ønsker jeg å bygge muskler, og det gjør ikke noe om jeg går opp noen kg i prosessen. Ligger på et kcal-overskudd på ca 300-500/døgn, og har makroene iorden. Er også startet på kreatin mono, noe som ser ut til å ha positiv effekt. Det jeg lurer på:

Trener splittprogram, og trivest best med det. Prøver å stresse hver muskelgruppe 2-3 ganger pr. uke, samt å løfte tungt(så mye jeg klarer siste settet). Baseøvelsene ser slik ut: 20 reps, 15 reps, 12 reps, 6-8 reps, avslutter med lettere vekter og 12-15 reps. 

 

Uken ser gjerne slik ut:

man: rygg, skuldre, biceps

tirs: bryst, mage, triceps

ons: bein

tors: rygg, skuldre, biceps

fre: bryst, mage, triceps

lør: bein

søn: fri

 

Dersom kroppen er sliten før søndag tar jeg meg en fridag, og det hender jeg kombinerer overkropp med underkropp noen dager, og eller har flere dager fri. Trener minimalt med kardio, kun oppvarming nå om dagen. 

 

Er dette optimalt for muskelvekst? Noen tips å komme med? Håper noen kan hjelpe :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Så lenge du føler deg restituert mellom øktene er nok dette et helt innafor opplegg! Hva som er helt optimalt kan jo alltids diskuteres og er avhengig av en rekke faktorer som blir for mye å ta for seg her inne, men så lenge du har det moro på trening og har progresjon i løftene dine er det bare å kjøre på så lenge det varer 😊 Og veldig bra at du lytter til kroppen om du er sliten! Det kan bidra til å holde deg frisk og skadefri 👍

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar :) Ja, klarer stort sett å løfte tyngre hver økt! Noe som gjør treningen mye gøyere og mer motiverende enn når en ligger i underskudd. Jeg ønsker særlig å bygge rumpe, er det innafor å avslutte hver treningsøkt med fokus på rumpeøvelser og egen kroppsvekt/med strikk? Høye repitisjoner? Eller er dette overkill? 🧐

 

TS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...