Gå til innhold
ThomasC52

Hvor mange kalorier trenger jeg? BMR, TDEE

Anbefalte innlegg

Jeg synes dette er veldig vanskelig. De fleste kalkulatorer sier jeg trenger ca 2800 kalorier for å opprettholde vekten min. Hvis jeg vil gå opp i vekt, spiser jeg da 250 kalorier over dette? Må jeg legge til i regnestykket at jeg forbrenner ca 500 på trening? Sånn at jeg da spiser 3050 på hviledagen og 3600 på treningsdager? Jeg blir helt matt av dette. Hjelp! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

BMR står for "Base Metabolic Rate" og er det absolutt aller minste kroppen din bruker bare på å holde deg i live. Ligger du i koma, er det dette kroppen bruker pr. dag. De fleste kalkulatorer krever at du angir et aktivitetsnivå (inaktiv, lett, moderat, veldig aktiv) og de legger på et estimert forbruk for å gi deg din TDEE (Total Daily Energy Expenditure). Alt dette her er omtrentlige verdier, så det er ingen vits i å stresse med desimaler her.

Hvis kalkulatoren sier at du trenger 2800 for å vedlikeholde, og du er rimelig sikker på at du har angitt parametrene riktig (høyde, vekt, alder, aktivitetsnivå) så legg deg på ~3100 hvis du vil opp i vekt. Går du ikke opp i vekt, spis mer. Ikke heng deg så veldig opp i selve tallverdiene, bruk dem heller som holdepunkter for å justere matinntaket.

Og ikke minst: spis jevnt hver dag, med mindre du merker at du blir negativt påvirket av lite energi på treningsdagene. Jo jevnere du spiser, jo lettere er det å justere underveis.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×