Jump to content
ThomasC52

Hvor mange kalorier trenger jeg? BMR, TDEE

Recommended Posts

Jeg synes dette er veldig vanskelig. De fleste kalkulatorer sier jeg trenger ca 2800 kalorier for å opprettholde vekten min. Hvis jeg vil gå opp i vekt, spiser jeg da 250 kalorier over dette? Må jeg legge til i regnestykket at jeg forbrenner ca 500 på trening? Sånn at jeg da spiser 3050 på hviledagen og 3600 på treningsdager? Jeg blir helt matt av dette. Hjelp! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

BMR står for "Base Metabolic Rate" og er det absolutt aller minste kroppen din bruker bare på å holde deg i live. Ligger du i koma, er det dette kroppen bruker pr. dag. De fleste kalkulatorer krever at du angir et aktivitetsnivå (inaktiv, lett, moderat, veldig aktiv) og de legger på et estimert forbruk for å gi deg din TDEE (Total Daily Energy Expenditure). Alt dette her er omtrentlige verdier, så det er ingen vits i å stresse med desimaler her.

Hvis kalkulatoren sier at du trenger 2800 for å vedlikeholde, og du er rimelig sikker på at du har angitt parametrene riktig (høyde, vekt, alder, aktivitetsnivå) så legg deg på ~3100 hvis du vil opp i vekt. Går du ikke opp i vekt, spis mer. Ikke heng deg så veldig opp i selve tallverdiene, bruk dem heller som holdepunkter for å justere matinntaket.

Og ikke minst: spis jevnt hver dag, med mindre du merker at du blir negativt påvirket av lite energi på treningsdagene. Jo jevnere du spiser, jo lettere er det å justere underveis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...