Jump to content
Emanon

Sliter med vektnedgang på kaloriunderskudd

Recommended Posts

Hei. Jeg er en mann 41 år. har trent styrke av og på de siste 15 år. Ble satt ut av en skade for 2 år siden, og er sånn smått begynt å trene igjen. Jeg har diabetes type 1, men med godt regulert blodsukker.Jeg veier 107 kg og ønsker å gå ned til ca 90 -  95kg. Jeg trener styrke 3-4 ganger i uken og cardio 2 -3 ganger i uken. Jeg teller macroene mine nøyaktig og ligger på ca. 2150 kcal i døgnet. Har en cheat dag i uken, men holder den ganske lav med tanke på at jeg vil ned i vekt. har ca 2 gram protein pr kilo kroppsvekt. lavt carbo og høyere fett. Men jeg sliter med å gå ned i fettprosent. har holdt på i ca 5 uker , men vekten forblir den samme, eller fettprosenten blir den samme. vet at muskler veier mer enn fett , og de ligger latent hos meg på vei tilbake.

Er det noen som har tips, veiledning eller info om hva jeg gjør feil ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

2150kcal er ingenting for en person på 107kg, så hvis du er 100% sikker på at du ikke regner for lite kalorier er det neppe for mye mat som er årsaken. 

Hvis du nettop har begynt å trene styrke høres det mer ut som om du legger på deg muskelmasse, og det kan fint skje i kaloriunderskudd om du ikke har trent på flere år. Isåfall bør du se endringer i speilet etterhvert, til det bedre. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

er nazi på kaloritellinga, der er det ikke mye feil. Rev av en sene i skuldra for 1,5 år sia og slutta å trene. så trener kun lett nå de første mnd. Brukte de første 4 ukene på å få kosten ordentlig og begynnte å trene for 1,5 uke sia. så er nå i min 6 uke totalt. Men burde gå ned mer enn jeg gjør. Kan være at kroppen tviholder på vann og fett, men burde den ikke slippe taket snart?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bare 6 uker er ingen tid i det hele tatt. Jeg tipper det dreier seg om vannvekt og rekomposisjon, altså at du legger på muskelmasse i takt med fettnedgang. Du brukte 41 år på å bygge den kroppen du har nå, du bygger ikke en ny på 2 måneder. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...