Jump to content
Sign in to follow this  
Daenerys

Skade - Isjias

Recommended Posts

Hei,

Er det noen der ute som har erfaring eller kunnskap om problemer med isjias-nerven i forbindelse med styrketrening?

Jeg fikk nylig heftig smerte på venstre siden nederst i ryggen, nærmere rumpen og litt nedover benet. Dette dukket plutselig opp etter en økt med en del tunge øvelser på helkropp. Jeg fikk såpass vondt at jeg ikke klarte å bøye meg, eller stå skikkelig oppreist, og var således til kiropraktor. Er nå ca en ukes tid siden, og er blitt bedre. Men jeg har fortsatt smerter med murrende/brennende følelse nederst på venstre siden rygg. 

Er svært bekymret for hvor lang tid dette skal ta, og når jeg kan begynne på treningen igjen. Eventuelt hvilke øvelser som kan være lurt å begynne med? 

Kort om meg:
Trent styrke jevnlig i ca 6-7 år, og siste har jeg hatt en frekvens på 4-6 ganger per uke.
Mye fokus på diverse øvelser i T-bar (squat, roing, landmine), strakmark (kan ikke utføre vanlig pga rygg), hipthrust, legpress, legextension, hangups, diverse crossfit-inspirerte øvelser, boxjumps etc.
Er dessverre dårlig på å bruke tid på oppvarming og uttøying, da dette mulig kan ha bidratt til isjias-problemet. Så forslag til gode oppvarmings- og uttøyingsøvelser tar jeg gjerne imot :) 

 

Tusen takk på forhånd :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Hei,

Jeg har selv slitt med isjas/piriformissyndrom helt siden oktober 2014. Hos meg var det på høyre gluteus ved piriformis, samt smerter nedover beinet i form av strålinger. Fikk anbefalt av en kompis å dra til en napprapat, og dro dit ca i begynnelsen av April 2015.

Må si jeg angrer på at jeg ikke dro så fort som mulig, da jeg nå mest sannnsynlig sitter igjen med arrvev. Får en sånn stikkende følelse under enten bøy eller mark om jeg kjører nærmere max. Kan nesten si at det føles som å ha tannværk i ræva.

Har ikke noe erfaring med kiro. Så eneste jeg kan anbefale deg er å dra til en dyktig napprapat.

Vil også an befale deg å gjøre øvelser som pigeon stretch hver dag, enten på sofa eller på gulvet. Og om du kan få tak i en bandyball (jeg kjøpte min på XXL for 40 kr tror jeg det var), som du kan sette deg på og rulle begge sider av gluteus, spesielt piriformis.

Bli flink på å gjøre slike øvelser. Du trenger ikke å holde på i 1 time om gangen. Bare bruk par minutter her og der. Du får en samlet effekt av det etter lengre tid.

Beklager om dette er rotete skrevet men jeg skriver om trent i søvne akkurat nå. Jeg skal bla litt i loggboka mi og se om jeg har skrevet noe der som du kanskje kan ha bruk for :-)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Høres ut som at du har fått den en smell i quadratus lumborum. Igjennom denne går en nerve som heter clunialis superior, som passer godt med det du beskriver. Jeg foreslår at du prøver opptrening av quadratus lumborum. Anbefaler ikke strekking av piriformis; dette vil medføre midlertidig lette, men forverring på sikt. Opptrening av piriformis er mye lurere. Dog høres ikke dette ut som et isjiasproblem.

 

image.png.9e5ad4d4d9e697c4072f9d581a9e419f.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...