Gå til innhold
Time

Når er det best å legge inn HIIT?

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg trener vektløfting 3-4 ganger i uken. Eksempel: mandag rygg, skuldre og biceps, onsdag bein og rumpe, fredag bryst, mage/core og triceps, søndag bein med ekstra fokus på rumpe. Trener også på å lære meg pullups, så tar disse en 3 ganger i uken. Jeg ønsker nå å legge inn HIIT på 15 minutter 2-3 ganger i uken for å øke fettforbrenningen før sommeren. Blir ikke helt klok på det jeg leser på nett om når en får best utbytte, forstår at det ikke bør legges inn etter en beinøkt eller dagen etter. Noen tips? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva med å ta HIIT på fridagene?

Tror ikke det gjør mye skade med restitusjonen dagen etter bein/rumpetrening. Hvis du vil ha bedre utbytte av rumpetreningen kan du godt legge inn øvelser for rumpe på hver treningsøkt.

 

Paul

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er ikke noe farlig å legge det inn etter en bein økt, men du vil nok få mindre utbytte siden du ikke har like mye kraft i beina etter en ben økt. Går også litt på hva du ønsker. Kjør de dagene du har "fri" eller rett etter en overkropps økt.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er mye forskning som viser til at det å kjøre utholdenhetstrening før styrke i mye større grad påvirker effekten av styrketreninga enn å kjøre utholdenhetstrenig etter styrke. Kjør styrke først, og så kan du legge inn HIT etterpå feks, da får du god effekt av styrketreningen, og forskning viser at du vil få lik effekt av utholdenhetstreninga, uavhengig av om det foregår før eller etter styrke. 

Samtidig er det noe forskning som har vist til at utholdenhetstrening faktisk kan bidra til økt hypertrofi, selv om det ikke bidrar til økt styrke. 

Det er nok ikke så farlig når du kjører en 15-minutters HIT-økt, men jeg ville lagt det til etter to styrketreningsøkter, og hatt en dag med HIT alene. Slik at du får noen hviledager i mellom også. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her