Jump to content
Maur

Fordeling av kcal?

Recommended Posts

Er det med styrketrening som elles at det er uketotalen som har noe å si, eller er det viktig at inntaket er likt hver dag?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

2 timer siden, Zmurph skrev:

Vanligvis holder man det likt hver dag. Gjør det enkelt om du ikke har holdt på med kaloritelling lenge.

Bare ser jeg ligger under på ukedager, men fort havner over på helg. Det enkleste hadde derfor vært å kunne kalkulere med litt mer på helg enn i ukedagene. Bare lurer om det har noe å si for utviklingen av musklaturen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal du gjøre dette veldig komplisert kan du lese litt om proteinsyntesen. Her vil du se at mindre godt trente utøvere har et lengre tidsperspektiv, mens svært godt trente kan komme helt ned i 12-16 timer. Kort sagt vil dette si, at jo bedre trent du er, desto større krav stilles det til daglig mat og proteininntak for optimal muskelvekst.

Dette henger igjen sammen med treningsfrekvens: En godt trent utøver vil ha behov for flere treningsøkter i uken, mens en nybegynner vil kunne oppnå optimale resultater med bare 2 økter i uken i oppstartsperioden.

Det er riktignok ikke å anbefale å gjøre dette veldig komplisert. Telling av kalorier er mer enn nok.

Det er også vesentlig om planen din er å være i energioverskudd eller underskudd. Skal du opp eller ned i vekt? Skal du opp, og faktisk er i overskudd, behøver du ikke telle noe som helst annet enn kaloriene. Skal du ned, kan du til en viss grad fokusere på macroene.

Det er ikke hensiktsmessig ved et totalt energioverskudd å ligge i underskudd på ukedagene, for så å klinke til med et massivt overskudd i helgene for å hente dette igjen. Det samme gjelder motsatt.

Gjør det enkelt, slik smurfen skriver over. Kjør et fast opplegg hver dag. Hvis du først skal gjøre kostholdet skikkelig ved å telle kalorier kan du like gjerne styre matinntaket noenlunde korrekt i helgene også.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...