Gå til innhold
Bubblebutt

Skulderplage

Anbefalte innlegg

Hei!
Jeg sliter med venstre skulder, spesielt under brystøvelser og skuldertrening. Vet ikke helt hvordan det skal forklares, men når jeg løfter opp armen og fører den litt bak kjennes det ut som om det er noe som må "knekkes" inni i skulderen for at det skal bli bedre. Det er snakk om område hvor det dannes en grop når armene løftes. Kjenner det spesielt når jeg henger på en stang med strake armer. I tillegg blir venstre skulder fortere sliten og utmattet, men den type slitsomhet er ikke den samme som på høyre skulder.  Har hatt dette problemet i over et år nå, og det irriterer meg grenseløst. Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt det? Ikke vet jeg heller hvorfor det er slikt..  Prøvde meg på treningsfri i ca. 5 mnd, følte det hjalp en periode, men så kom det tilbake..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kom deg til en kiropraktor, fysio eller "hva enn du måtte ønske". Jeg venta 4 år med skulderne før jeg sjekka det, nå er problemet rett og slett helt jævlig. Ikke gjør som meg:')

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Regner med at du har prøvd rotator cuff allerede.

Hvis ikke, prøv rotator cuff først. "Neste steg" er å korrigere skulderbladene, noe du antakeligvis må gjøre fra get-go. Nesten alle kroniske skulderplager har en eller annen grad av scapulær dyskinesi, og det høres lignende ut her.

  1. Tren alle fire rotator cuff musklene (subscapularis, infraspinatus, teres minor, supraspinatus - du finner alle på nettsiden min)
  2. Endre bevegelsen av scapula. Må oftest gjøres sammen med en terapeut som er dyktig på scapula, men er mulig å få til alene hvis du setter deg inn i stoffet

Les f.eks her

https://treningogrehab.no/shoulder-pain-scapular-stability/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her