Jump to content
Sign in to follow this  
Bubblebutt

Skulderplage

Recommended Posts

Hei!
Jeg sliter med venstre skulder, spesielt under brystøvelser og skuldertrening. Vet ikke helt hvordan det skal forklares, men når jeg løfter opp armen og fører den litt bak kjennes det ut som om det er noe som må "knekkes" inni i skulderen for at det skal bli bedre. Det er snakk om område hvor det dannes en grop når armene løftes. Kjenner det spesielt når jeg henger på en stang med strake armer. I tillegg blir venstre skulder fortere sliten og utmattet, men den type slitsomhet er ikke den samme som på høyre skulder.  Har hatt dette problemet i over et år nå, og det irriterer meg grenseløst. Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt det? Ikke vet jeg heller hvorfor det er slikt..  Prøvde meg på treningsfri i ca. 5 mnd, følte det hjalp en periode, men så kom det tilbake..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Kom deg til en kiropraktor, fysio eller "hva enn du måtte ønske". Jeg venta 4 år med skulderne før jeg sjekka det, nå er problemet rett og slett helt jævlig. Ikke gjør som meg:')

Share this post


Link to post
Share on other sites

Regner med at du har prøvd rotator cuff allerede.

Hvis ikke, prøv rotator cuff først. "Neste steg" er å korrigere skulderbladene, noe du antakeligvis må gjøre fra get-go. Nesten alle kroniske skulderplager har en eller annen grad av scapulær dyskinesi, og det høres lignende ut her.

  1. Tren alle fire rotator cuff musklene (subscapularis, infraspinatus, teres minor, supraspinatus - du finner alle på nettsiden min)
  2. Endre bevegelsen av scapula. Må oftest gjøres sammen med en terapeut som er dyktig på scapula, men er mulig å få til alene hvis du setter deg inn i stoffet

Les f.eks her

https://treningogrehab.no/shoulder-pain-scapular-stability/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...