Jump to content
sondre_n

Svir i kne med knebøy/markløft

Recommended Posts

Har nå i det siste begynt å trene mer og mer knebøy og markløft, synes selv teknikken sitter ganske bra, og har økt gradvis på vektene. Har nå i det siste spesielt under markløft begynt å merke en ''sviende'' smerte rett over kneskålene. Kjenner det godt når kroppen igjen blir kald. Hva kan dette vær? Kan det vær at i og med at det er lenge siden eg har trent noe slikt (pga skade) så er knærna mine det svakeste ledda, selv om resten av musklene klarer å håndtere det?

Treningsprogrammet er slik at eg kjører 5 serier, de 3 første med 8 reps. Og de 2 siste med tyngre vekter og 5 reps. 

Bør eg gå ned på vekter og opp i repitisjoner, vil eg og da ha betydelig fremgang på styrken? Ser mangen bruker knestøtte-strømper, er dette noe eg bør invistere i?

Takk for svar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Fremsiden (anteriort) eller oversiden (superiort) av kneskåla? Hvilke bevegelser trigger smertene (f.eks bøy av kneet eller ekstensjon av kneet) når det først har blitt smertefullt?

Rep/sett opplegget høres litt ugunstig ut i min mening, men hver for sin smak. Kommer an på hvor høy intensiteten er, og hvor ofte dette utføres.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tøyer du fremside lår?

Har du prøvd å bruke foamrulle på utsiden og fremsiden av låret?

Hos meg har jeg hvertfall et punkt på utsiden/fremsiden av låret over kneet som gir smerter i kneet. Ofte, ikke alltid, når  denne knas litt (det er helt forjævlig vondt) så vil den slippe litt tak i kneet. 

Det kan rett og slett være at du har stram muskulatur, og det kan referere smerte til kneet ved at den drar i leddbåndene rundt knærne

Verdt et forsøk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har i dag hatt en ny økt, og tok meg god tid å varme opp på rulle (smertefullt til tider), samt tøye skikkelig før eg begynte med markløftet og der etter knebøy, merket betydelig mye mindre til ''stikkinga/svie'' i dag, har og gjort innkjøp på støttestrømper rundt kneet. Synes og dette var med på å stabilisere mye mer. Har og endret programmet til 5x5, så får eg se hvordan dette går fremover :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...