Gå til innhold
Tifottaf

Vektnedgang, styrke eller kardio

Anbefalte innlegg

Jeg er en 18 år gammel gutt, veier ca 95, ca 186 høy, dette tilsvarer en BMI på 27,4 ifølge http://www.bmi-kalkulator.no/.
Jeg blir da regnet som overvektig. Jeg er ganske kraftig bygd og har en del muskler. Problemet mitt er at jeg har relativt mye fett på mage- og bryst-partiet i forhold til på ben, armer, rygg og hofter. Jeg vet ikke hva dette kommer av om dette ligger i genene eller hva det kommer av vet ikke jeg. Men har vært sånn så siden barneskolen. Har vært aktiv stort sett hele livet med fotball og egentrening litt av og på. Jeg kunne sikkert googlet meg frem, men kanskje noen har vært i min situasjon og har erfaring.

Det var litt av min situasjon men poenget er:

Når målet mitt kun er å miste fett burde jeg da trene styrke og bygge muskler, eller satse fullt og helt på kardio. Å miste muskelmasse er ikke noe problem. Førsteprioriteten er mindre fett = mindre kilo.
Jeg har tidligere spurt om dette men da blir jeg anbefalt tre måter. 1. styrke, 2. kardio, 3. kombinasjon av styrke og kardio.

Jeg vet at over halve jobben er kostholdet. Trenger også hjelp med cal, karbs, prot, fett

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hele jobben er kostholdet, ikke halve. De eneste jeg har hørt om som klarte å få sommerkroppen ved å ikke endre kostholdet, trente opp i mot 2 timer hver dag(En miks mellom styrke og kardio). Det blir for dumt hvis man er en mosjonist.

Behold proteininntaket, kutt litt ned på fett og karbohydrater (10-15% i første omgang) og juster som du går ned i vekt. (Går man ned 10% i vekt trenger man noe sånt som 20% mindre kalorier. Kilde: Folkeopplysningen på NRK)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her