Jump to content
Sign in to follow this  
Murse

Kosthold og treningsplan for mann med "utfordrende" arbeidshverdag.

Recommended Posts

Hei. Mann på 25 år her.

Har store deler av mitt liv vært "moderat overvektig". per i dag er jeg 190 cm høy og veier 107 kilo. Var for 3 -4 år siden godt i gang med å gå ned i vekt, var nede på 96 kilo, men fikk en smell og treninga dabbet av og jeg slutta. Nå i dag jobber jeg som sykepleier, og jobber derfor turnus. Har nå i noen uker startet opp med trening igjen, for det meste styrketrening med fokus på kjernemuskulatur og overkropp/rygg. Men det jeg sliter med er å finne en matplan som passer hverdagen min, jobber mye kveld, dag og nattevakter, samt at jeg er veldig lite glad i frokost kl. 06 på morgenen(truger det i meg fordi jeg vet jeg må). Har også en samboer som spiser og lever normalt, som ikke er med på mitt trening og vektnedgangsprosjekt, så det blir fort litt utfordringer i heimen også.

Min motivasjon til å gå ned i vekt er at jeg ønsker bedre helse, avlaste ryggen min/trene rygg og kjernemuskulatur, og ha et bedre liv enn jeg har nå, med mer energi og overskudd, samt å føle meg bra.

Har per dags dato følgende mål: Midje 119 cm, hofte 104 cm, lår 66 cm, overarm 36 cm.

Hva jeg mener jeg trenger hjelp med:

- Finne en plan/kostholdsretningslinjer jeg kan følge,

- mengde kalorier og fett/ proteiner og karbohydrater

- fy mat og bra mat

- evnt. noen forslag på hvordan en dag med mat bør se ut for meg?

 

Føler jeg har prøvd mye men sjeldent kommer i mål...  men denne gangen er mitt mål ikke å se bedre ut(slik det har vært før) men å føle meg bedre, samt passe på rygg og kjernemuskulatur, som blir mye belastet på jobb i uheldige arbeidsstillinger og mye ståing/gåing.

For treningens del, føler jeg at jeg har noenlunde kontroll, jeg har som mål å komme meg ut på trening minst 3 ganger i uka, samt at jeg forsøker å komme meg ut og gå turer ellers, og at jeg har en relativt aktiv hverdag på jobb hvor jeg er mye ute og går/står/løper. Men om noen har gode råd vedr. trening er jeg veldig for dette.

Når jeg drar på trening er det som regel 20-30 min oppvarming med enten romaskin eller elipsemaskin, etterfulgt av styrkeøvelser som f.eks. Sittende roing, nedtrekk med tau, face pull, woodchoppers, rygghev, goblin squats med vekter, planken, nedtrekk, markløft, knebøy, ++++ en del andre. Det kommer veldig ann på dagsformen og hvor mye jeg ønsker, men pleier som regel og holde på i ca. 1- 1,5 time totalt per økt.

 

Miiiild frustrasjon over at fettet ikke slipper taket, og at musklene ikke får komme igjennom. :D Denne gangen er det for real, og jeg innser da at jeg trenger hjelp, og at jeg må gjøre det ordentlig.

All hjelp mottas med takk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Om fruen spiser normalt som du skriver, så kan første steg være å spise slik hun spiser. Tar utgangspunkt i at hun er mindre enn deg? Da øker du bare mengden med protein til å begynne med så kan du se hvilken vei det går:-)  

Treningen kan du evt bare fortsette som du gjør.

Ta et steg av gangen:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...