Jump to content
Superfat

Kan proteinpulver gjøre deg feit?

Recommended Posts

Hei, jeg lurte på om proteinpulver kan gjøre at en blir feit dersom en enten slutter med proteinpulveret men fortsetter å trene? Jeg er en gutt på 20 år som veier 95 kg, jeg er ca. 180 cm .Jeg vurderer å begynne på Whey for å bygge muskler og samtidig gå ned i vekt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Nei. Er kcal inn og ut som gjelder. Pulver er bare et tilskudd - det er ikke noe du "starter på" eller "slutter på". Du tar det fordi du ikke får nok igjennom kosten, eller for og spare tid med og lage mat. Å bygge muskler og gå ned i vekt er noe som jobber litt imot hverandre - men mulig om du er en nybegynner ( Noe jeg går utifra siden du spør om dette ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Med mindre du aldri har trent før (og dermed vil få en del "gratis" i og med at du trolig er langt unna ditt muskelpotensiale) er det umulig å bygge muskler samtidig som man går ned i vekt. Bygging av muskler krever et kalorioverskudd mens vektnedgang krever det motsatte. De første månedene (igjen, om du er helt fersk på styrketrening) vil du nok oppleve at vektene øker en del, men dersom du spiser for lite vil denne fremgangen flate ut mye raskere enn om du spiser nok mat.

Er du relativt fri for muskler i dag vil dog styrketrening bidra til å stramme opp kroppen en del noe som trolig vil gi en følelse av fremgang (hvert fall estetisk) da du øker forholdet mellom muskler og fett ;-)

Proteinpulver i forbindelse med vektnedgang brukes nok mest av de som allerede har bra med muskelmasse, men går på diett for å redusere fettprosenten og vil holde på mest mulig muskelmasse. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...