Jump to content
Joakimz

Havregrøt i mikron

Recommended Posts

Hoi. 

 

Hvor mye væske har dere iforhold til havregryn? Tenker og ha 150-200g. Og hvor lenge står den i mikron? Og hvor lenge lar dere den stå etter den har vært i mikron. Og blader dere inn proteinpulver etter den er kokt? Om noen kan oppsummere skritt for skritt her så er det flotters 👍 Ps: og andre alternativer en kanel og sukrin.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Jeg er ikke så nøye på smaken, men jeg har spist havregrøt hver dag til lunsj på jobben i 1 år nå.

Jeg har bare i like mye melk som du ville hatt i om du ikke kokte det i mikroen. 3min i mikroen er alt som skal til. Ikke noe mer hokus pokus. Må bare peise på med kanel og sukrin, bær, eple, banan, syltetøy o.l. om du liker det. Jeg kjører plain, jeg er enkel :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg pleier å ha i nok væske til at det akkurat dekker havregryna, så på full pupp i mikroen i 1 minutt, så rører jeg før den går inn i mikroen i 1-2 minutter igjen (det forhindrer at den "blåser seg opp / eser" så mye, samt at du får kokt havregryna jevnere...) - lar det så stå 2-3 min før jeg spiser... men det varierer veldig... :p

Jeg synes dog det er bedre å ha i for lite væske enn for mye, det er null problem å putte i litt melk/vann etter det har vært i mikroen om det skulle være for tørt... værre andre veien...

Evnt. proteinpulver rører jeg som oftest inn etter, men det har lite å bety sålenge du fordelt det greit ut...

Ta en titt på MyOatmeal.com om du er keen på masse digg havregrøt som er ferdig blandet... uendelig med smaker og kombinasjoner... dog litt dyrt... hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

For å gjøre havregrøten mer spennende og variert pleier jeg å variere med å ha i blåbær, bringebær, epler, banan, rosiner, kanel, kardemomme, kesam mager, vaniljeessen- utallige kombinasjoner en kan lage for å gjøre grøten mer spennende! :D Fast ingrediens i min havregrøt er også cottage cheese og eggehvite. Først koker jeg et par min i mikroen, tar ut og rører inn 1-2 eggehviter og setter inn igjen i mikroen i ca 1 min. Etter den er tatt ut blander jeg inn cottage cheese og noe av det andre jeg nevnte over! Blir mer mettende og proteinrikt av å blande inn eggehvite og cottage cheese! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har nok melk i til at den blir løs og ikke helt limete (100g gryn). Så rundt 200-400ml. Har den i mikroen i 2 minutter før jeg hiver alt i blenderen. I tillegg har jeg oppi 2 bananer, 1 egg, 1 eggehvite, 1 spiseskje udo's, blåbær, kanel, kesam og en scoop proteinpulver.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har aldri vært noen fan av havregrøt, men i det siste har jeg brukt 50g havreMEL, 2dl melk + 1dl vann. Detter har jeg i mikroen i ca 3,5min hvor jeg rører underveis. Resultatet er en fløyelsmyk havregrøt som egentlig minner mer om type rømmegrøt:wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...