Jump to content

Recommended Posts

Hei,

170 cm og 63 kg. Har gått opp kanskje fire kilo siste året som har lagt seg rett på magen. Det til tross for at jeg nesten alltid spiser sunt og trener hver dag. Jeg går også ganske mye. En vanlig trening innebærer 5 km intervaller eller jogg på mølle samt 30-60 min styrke, alt etter hvor mye jeg gidder. Hver dag. Kaloriinntak hver dag ligger gjennomsnitlig litt under 2000.

Har noen en god teori på hvor i hellllvete kiloene kommer fra, og hva jeg kan gjøre for å bli kvitt dem? Må jeg ligge rundt 1500 kalorier hver dag eller?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Visst du har økt 4kg på ett år har du i gjenomsnitt spist ~550 kcal for mye pr uke. Bør jo være relativt greit å regulere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis du trener hver dag og får i deg under 2000 kalorier skal du være veeeeeldig lav for at dette er fornuftig. Det kan godt hende det er der problemet ditt ligger. Kroppen din går på sparebluss fordi du konstant underernærer deg selv og har lært seg til at "Jeg får så lite mat at det lille jeg får må jeg ta vare på".

Jeg har ikke spesielt mye kunnskap om dette, men har plukket opp litt herfra når andre har stilt lignende spørsmål. Selv personer som går i et moderat, kontrollert underskudd vil etterhvert merke denne effekten. Nøyaktig den samme inntaksmengden som har gitt resultater i månedsvis slutter å fungere fordi kroppen justerer seg til det. 

Et anslag på kaloribehovet ditt om du lå og sov i 24t er ca. 1500. Mao inntar du kalorier som hadde passet dersom du lå i koma. 

 

Det er ikke alltid så få kalorier som mulig er svaret. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...