Gå til innhold

vondt i ankelleddet/vrista... hva kan det være?


Anbefalte innlegg

Har den siste uken hatt vondt øvers på vrista/ankelen, da spesielt når jeg står på tå og legger vekta til utsiden av foten, eller løper og skal skifte retning. Har lest litt på nettet men ikke funnet noe som stemmer helt, men cuboid syndrom kan ligne litt eller om det bare er overbelastning. Noen som har opplevd det samme eller har noen mening om hva dette kan være?

vond fot.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, egentlig ikke. Eneste kan være at jeg har løpt litt mer på tredemølle istedenfor ute i det siste, og trent mer på kunstgress da vi har startet med fotballtreninger igjen etter noen ukers pause. Har ikke viklet foten eller fått noe slag. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

har normal fotbue, ifølge der jeg kjøper joggesko. Tja 40 grader +-, har like mye på andre foten. Gjør også vondt da jeg skal bråstoppe med foten, som f.eks da jeg setter ned stamfoten og skal skyte. Men har nå sittet og klemt litt på foten og kan klemme fram litt smerte der senene til de fire minste tærne deler seg, men er usikker på om det er senene som eller muskelen i det område som er vond

vondfot.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Der har vi feilen tenker jeg.

Flexor hallucis longus (storetåflexor) er den eneste senen som ligger i et hulerom i talar-beinet. Dette beinet er "bindeben" mellom legg og hæl. Når FHL er for tight, vil dette stoppe normal glidning av talus og føre til problemer i subtalar-leddet. Dermed er potensialet for sammenklem på fremsiden av ankelen mye større.

Ved å styrke forfotmuskulaturen, ekstensor hallucis og strekke FHL, så tipper jeg at en mer normal glidning av talus igjen vil etableres.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Hmm, men det gjør vondest i det område der senene til de fire minste tærne deler seg. Kjenner ikke noe i stortåa, eller på den siden oppover i foten. Men hvordan vil en bløtvevsskade kjennes ut i forhold til et (stress)brudd?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...