Jump to content
Rudsmoen

vondt i ankelleddet/vrista... hva kan det være?

Recommended Posts

Har den siste uken hatt vondt øvers på vrista/ankelen, da spesielt når jeg står på tå og legger vekta til utsiden av foten, eller løper og skal skifte retning. Har lest litt på nettet men ikke funnet noe som stemmer helt, men cuboid syndrom kan ligne litt eller om det bare er overbelastning. Noen som har opplevd det samme eller har noen mening om hva dette kan være?

vond fot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Nei, egentlig ikke. Eneste kan være at jeg har løpt litt mer på tredemølle istedenfor ute i det siste, og trent mer på kunstgress da vi har startet med fotballtreninger igjen etter noen ukers pause. Har ikke viklet foten eller fått noe slag. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

har normal fotbue, ifølge der jeg kjøper joggesko. Tja 40 grader +-, har like mye på andre foten. Gjør også vondt da jeg skal bråstoppe med foten, som f.eks da jeg setter ned stamfoten og skal skyte. Men har nå sittet og klemt litt på foten og kan klemme fram litt smerte der senene til de fire minste tærne deler seg, men er usikker på om det er senene som eller muskelen i det område som er vond

vondfot.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Der har vi feilen tenker jeg.

Flexor hallucis longus (storetåflexor) er den eneste senen som ligger i et hulerom i talar-beinet. Dette beinet er "bindeben" mellom legg og hæl. Når FHL er for tight, vil dette stoppe normal glidning av talus og føre til problemer i subtalar-leddet. Dermed er potensialet for sammenklem på fremsiden av ankelen mye større.

Ved å styrke forfotmuskulaturen, ekstensor hallucis og strekke FHL, så tipper jeg at en mer normal glidning av talus igjen vil etableres.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Hmm, men det gjør vondest i det område der senene til de fire minste tærne deler seg. Kjenner ikke noe i stortåa, eller på den siden oppover i foten. Men hvordan vil en bløtvevsskade kjennes ut i forhold til et (stress)brudd?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For lite ekstensjon i storetå fører til låsning i ankel(subtalar)leddet og dermed smerter foran ankelen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...