Jump to content
thefoodlovinggirl

Melkefritt kosthold og hodepine

Recommended Posts

Hei. Jeg har nylig fått beskjed om å prøve et melkefritt kosthold. Jeg gjør da oppmerksom på at det IKKE er det samme som laktosefritt kosthold. Jeg kan ikke spise NOE som kommer fra melk, verken proteiner eller laktose. Jeg lurer på om det er noen av dere som har erfaring fra et slikt kosthold og som gjerne kan hjelpe meg. Jeg er usikker på hvilke vanlige matvarer jeg nå ikke kan spise. Lager for eksempel pizzadeig med bakeprotein for så å innse for jeg spiste det at det inneholder melkeprotein :( 

Grunnen til at jeg skal prøve dette melkefrie kostholdet er langvarig hodepine og veldig stiv nakke. Jeg fikk beskjed om at jeg hadde for mye syre i kroppen og at det kan skyldes denne allergien jeg ikke vet noe om. I tillegg har jeg lest om slik melkeallergi og det høres ut som noe med klare symptomer.. Når det er sagt, så har jeg merket at de tegnene på for mye syre i kroppen er borte etter en uke uten melkeprodukter. 

Hva tenker dere om dette? Trenger seriøst noens mening og ekspertise.. :) 

 

Tar mer enn gjerne imot oppskrifter.

 

Edited by thefoodlovinggirl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Kan vel fortelle med en gang at om du plutselig får for mye eller for lite syre i kroppen så dævver du, så ville nok tatt den påstanden med en klype salt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enig med det. Lærte på skolen i dag at blodet vært fungere som en buffer (ph holdes konstandt), men hva er dette oppstyret med ph (base) dietten?

 

Men det jeg er mest nysgjerrig på er om dere tror det kan være en link mellom kosthold, hodepine og stiv nakke..?

Edited by thefoodlovinggirl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Hadde det vært noe som helst hold i syre/basedietten hadde vi sett så mange dødsfall i lutefisksesongen at det hadde vært helt komisk . De fleste som promoterer denslags  kvakksalveri har NULL peiling på hvordan kroppen regulerer seg selv, og du bør ikke lytte til de når de gir deg råd om hvordan du kan regulere din. 

Bytt behandler. 

Vondt i nakken kan komme fra mye rart, fra ugunstig arbeidsposisjon til stressnakke til hjernehinnebetennelse, jeg kan ikke nok om melkeallergi til å si om det kan eller ikke kan komme derifra, det kan også  være placebo, så det er slettes ikke sikkert at du har melkeallergi - dra isåfall til lege og få deg allergitestet. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe :p Jeg sier ikke at jeg tar syre/basedietten på alvor.(men det er jo MANGE som gjør det) Jeg er egentlig veldig skeptisk til slike dietter, detox etc. Jeg er egentlig bare desperat etter å bli kvitt hodepinen og prøver hva som helst for å bli bedre. Har vært uten melkeprodukter i snart 3 uker nå og jeg har hatt litt mindre hodepine. Jeg tror dog at det skyldes behandlingen jeg fikk + at jeg har begynt å ta magnesium daglig (fikk beskjed at jeg kanskje var lav på det og hadde konstant spente muskler..var på grensen til mangel sist jeg sjekket..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...