Jump to content
Samsons

Fitness matprat - Del en oppskrift!

Recommended Posts

Hei folkens,

Noe jeg savner er deling av oppskrifter! Joda, vi har jo de vanlige "Dette kan du spise på den dietten, og dette på den" men nå vil jeg ha en tråd med oppskrifter for et sunt og variert kosthold!

Hva skal oppskriften inneholde?

  1. Bilder, visuelle framgangsbilder er alltid noe som kan få selv "Britt og Egils supergøye suppe" til å se god ut.
  2. Ingredienser er vel en selvfølge?
  3. Framgangsmåte, helst din egen framgangsmåte. Ikke noe "Toro sier ditt, toro sier datt" her er vi badass. Om du liker å smekke litt paprika oppi, så gjør det!
  4. Kanskje et bilde av den ferdige retten?

Samsons Levergryte

Ingredienser:

Okselever (800g) (Du kan benytte deg av andre levere også om du vil)

tumblr_n3jflmTR621sq9j7oo2_250.gif

Melk (8dl)

Vann (8dl)

Hermetiske kantareller (1 boks, 110g)

Fullkorns pasta (100g)

Toro Stroganoff Gryte (2 pakker)

12048610_10153340162659024_1708519683_n.jpg?oh=f0399f5c58da6a2d1d45e66d595c1b58&oe=56060718

Framgangsmåte:

Når du har tint okseleveren skal den se slik som dette ut:

12041968_10153340162734024_1241928096_n.jpg?oh=3f233612d4c8d3eb60713f882ad5fea5&oe=56070443

Du vil merke at det er et tynt lag på leveren som kan minne om pølseskinn, dette er "kammen" kammen kan forbli på men det gjør at den ferdige retten ikke er like mør og god som vi vil ha den! Den er ganske enkelt å ta av, riv litt i skinnet og begynn å dra rolig. Det tar nok noen forsøk men etter en stund vil alt være vekke. Gjør det samme på andre siden.

12047565_10153340165359024_1205660279_n.jpg?oh=d6ca379a396861aaa5135faa904ff6da&oe=56072425

Slik vil leveren se ut når du har fått av kammen, så da kommer neste ting som må fjernes. Fettet. Som man ser på bildet har leveren ganske mange "fetthuler" disse går helt fint ann å spise men jeg syns det er like greit å kutte dem ut. Man skjærer da kjøttet opp i mindre terninger og prøver å kutte ut så mye av fettet som mulig, uten å måtte hive mye av kjøttet.

12033647_10153340162729024_927226142_n.jpg?oh=510c4e154f1b28d71380e70ffbab037e&oe=5606E1F2

Etter å ha kuttet vekk fettet og kuttet kjøttet i terninger bør det se slik som dette ut. Du kan selv velge om du vil ha mindre eller større deler, men jeg liker iallefall å ha en grei størrelse på bitene.

12047272_10153340162674024_1978419161_n.jpg?oh=eb1de9c518795a37f2cc6368145a36e3&oe=56071F36

Hiv kjøttet i pannen og stek det på høy temperatur. Samtidig som du starter med dette hiv toro stroganoff grytene oppi en kasserolle sammen med kantarellene, 8dl melk, 8dl vann og pastaen. (Kutt gjerne ned litt på vannet om du liker litt høyere konsistens på gryten)

12033731_10153340162604024_782989126_n.jpg?oh=def4c121bcb1123c66fdccfeb6cb2f2a&oe=56072AC9

Kjøttet begynner å bli ferdig etter noen få minutter på pannen, på tide å skru varme på kasserollen! Hiv kjøttet direkte oppi kasserollen.

12047275_10153340162529024_2055221381_n.jpg?oh=120000485b932957c7b08b6c2917abdb&oe=5606C81E

Jeg liker å la kasserollen stå i rundt 1 time, kanskje litt over også. Det som er så fantastisk med leverkjøtt er at det trekker til seg andres smaker samtidig som det slipper ut sine egne. Det blir helt fantastisk mørt og godt dersom det får stå over lengre tid!

12048639_10153340162484024_1528286405_n.jpg?oh=6a300e1b093b1ddfa6ab52ac66f2b44c&oe=5605E254

Det ferdige resultatet, mørt og fantastisk godt. Og ikke minst, sunt!

12026717_10153340162459024_1954951724_n.jpg?oh=047b6be5a203e9785a1dd76e1b9c1249&oe=5606FE87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Det ble litt stusselig uten noen svar her... ;)

Tillater meg å poste uten bilder. Alle vet hvordan en pannekake ser ut (y)

Jeg er totalhekta på havrelapper om dagen. Fant en oppskrift på nett som jeg egentlig bare forkastet halvveis inn i første runde, siden jeg liker å eksperimentere litt med det meste av mat...Jeg opererer med "en dæsj" av alt, men sånn ca så blir det:

3 egg.

4-5 ss cottage cheese

et dryss salt

en kvart til en halv ts bakepulver

en neve mandler

ca 2 dl havregryn

+ en skvett melk om du vil ha tynnere røre. Eller annen væske.

Stavmiks mandler og havregrynn til mandelmel og havremel. Legg til resten. Fortsett med stavmikseren til det blir en fin røre.

Stek.

Spis.

Det fine er at man kan legge i hva man vil i røren. Kanel funker bra. Tenker å prøve å legge i eple også, og se om det blir en slags eplekake-pannekake-hybrid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...