Jump to content
Michael karlsen

Trene styrke men ikke bli "stor"

Recommended Posts

Hei er startet med styrketrening og følger et program en kompis av meg hadde, men greia er at jeg trener ikke for å bli stor men litt mere fit enn det jeg er nå

Treningsprogrammet går over 4 dager der jeg trener forskjellige muskelgrupper ver dag

Tar 3 set på 10 reps på vær øvelse der jeg har såpass med vekter at jeg akkurat klarer siste løftet

Men har lest litt og lurer på om det er lurt å trene med mye vekt og lite reps eller nogenlunde ok vekt og masse reps?

Viss det er noen andre som har et bra trenings program så tar jeg gjerne imot det :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Standardrådet til personer som er nye innen styrketrening er å trene et fullkroppsprogram 3 ganger i uken. Etter en stund (kanskje 6-12 mnd) kan du gå over på en to-splitt. En 4-splitt som du kjører nå er ikke optimalt for en nybegynner.

Når det gjelder det å bli stor, så tar det laaaang tid. Flere år med målrettet trening, så det trenger du ikke å bekymre deg for. Vil du bli "litt mere fit" så må du naturlig nok legge på deg litt muskelmasse, og da anbefales det ofte å kjøre sett med 6-12 reps, og i hvert fall ikke flere reps enn det. Men det er vanlig i de fleste fullkroppsprogram, så bare finn et program her på fitnessbloggen og følg det. Her finner du det, pluss annen essensiell info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Støtter egentlig bare hva Sagstein over her sier, samt følgende: hvis du er nybegynner, vil du oppleve fremgang nesten uansett hva du gjør, men fullkropp er mer effektivt. Det viktigste er:

- hold deg til programmet

- løft med god teknikk

- Spis maten din

- legg på mer vekter jevnlig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tenk dog over det Sagstein sier. Sett på 6-12 reps ligger i vokseområdet. Med andre ord er det sånn du trener for å bli større.

Hvis det å bli sterkere er hovedfokuset og vekst er underordnet bør du ligge på inntil 5 reps pr. sett. Det finnes ferdig lagde styrkeprogrammer du kan følge, som er godt utprøvd og gir gode resultater. Starting Strength, 5x5 og GSLP er vel de mest kjente jeg kommer på i farten. Som utrent vil du bli både større og sterkere i starten nesten uansett hva du gjør (så lenge du spiser nok), men hold deg til et styrkeprogram hvis det er sterkere du vil bli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

SPIS MER

Han ville ikke bli så stor ;-)

Som påpekt over tar det noen år (litt avhengig av utgangspunkt) å få biceps som gjør det umulig å ta på høyre skulder med høyre hånd og å måtte dra i spesialbutikker for å kjøpe bukser fordi knebøy har økt omkretsen på lårene dine noe vanvittig. Trener du tung styrke 3-4 ganger i uka, men ikke spiser nok vil du nesten garantert aldri bli spesielt stor.

Uansett så blir du ikke SCHVÆR over natta. Gi det 6mnd. Ta i alt du har på alle økter, spis bra med mat og jeg tviler på at du da kommer til å tenke "FÆEN, nå har jeg blitt altfor stor" ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hater når jeg våkner opp og plutselig har blitt svær.

Med mindre du aktivt går inn for å bli svær, les: trykke i deg relativt kvalmende mengder mat og trene noe litt mer målrettet en et treningsprogram som "går over 4 dager der jeg trener forskjellige muskelgrupper ver dag" så vil du aldri komme i nærheten av å bli svær. Så du kan ta det hele med knusende ro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som kvinne vil du egentlig aldri kunne bli "for stor" med mindre du går på steroider, så det er nok ikke noe å være redd for.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...