Jump to content
SamGold

Hvordan holde lav fettprosent året rundt - Hva gjør du?

Recommended Posts

Noen av oss er ikke så veldig opptatt av stranda, men vil heller ta oss flott ut foran kona. Det er egentlig mye viktigere. Den sesongen gjelder hele året ;-)

 

Ser den og høyner med at noen av oss gjør det faktisk for vår egen del også. :)

Jeg har vært både chubby og til og med på grensen til å være feit (for lenge tilbake etter en mislykket bulk). Føler meg langt bedre med lite dødvekt. Trenger ikke være ripped as fuck, men slank er bra. :)

 

Forstyrret eller ei - hvis du går fra 10 til 15 i fettprosent, er det umulig og ikke føle seg feit :D

Nettopp. Man merker mye bedre noen ekstra kilo når man er slank sammenlignet med når man alt er litt chubby. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

 

Fikk en del gode ideer av Ari Whittens Forever Fatloss. Vil anbefale den på det sterkeste om målet er lav fettprosent året rundt.

 

Gode innspill! Du er i hvert fall den andre personen på forumet som anbefaler denne boken sterkt og i tillegg er jo Børge glad i denne gutten, så jeg tror kanskje jeg skal investere i denne.

Sales pitchen så vidt jeg har fått med meg er at man skal spise karbohydrater og at det er nada å tjene på å kutte/eliminere disse, samt at det er fokus på å øke NEAT og en god cirkadisk døgnrytme. Samtidig har jeg ikke inntrykk av at han forfekter en high carb diett heller.

Du nevnte ikke noe spesielt om kostholdet ditt. Hvordan vil du karakterisere det i korte trekk? Mye karbohydrater? Noen spesiell fokus på matvalg?

Børge samarbeider jo også med Menno, som ser ut til å være mindre glad i karbohydrater og gjerne eliminerer de (jfr. PSMF-dager på fridager på mitt oppsett). Han sa også til meg at etter trening kunne jeg om jeg ville redusere mengden karbohydrater til fordel for mer fett/protein. Og det var alt ganske mye fett/protein. Så det virker som han er glad i fett og protein. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kostholdet mitt i korte trekk:

- Mikronæringsrike matvarer
- ca 3000-4000 kcal. Øvre sjiktet på dager med mye jobb og aktivitet. Lavere med mindre planlagt aktivitet. Ser også an på hvor mange sosiale eventer som skal skje denne uka, og sist uke. Ser an energinivå og sult også.
- veier eller regner ingenting. Tenker ikke så veldig mye på mengder. Vet at jeg bør ha ca halve shakern fyllt med havregryn, ett par spiseskjeer kokos, ca 1 stor søtpotet eller 2 middels osv.
- Følge normen på dager flest, men ha fleksibilitet.
- Utover det er det bare å holde seg unna full retard. Det er lov å si nei noen ganger, og det er innofor å bare ta en osv osv. Tanker om at alt er ødelagt fordi nå har jeg allerede spist XYZ, er borte for lengst. Vet jeg det har blitt for mye kcal en kveld kutter jeg litt ned på smør i panna og poteter/havre dagen etter også går det bra.

Nå om dagen går det i:
Frokost: Torsk, grønnsaker og avocado
Lønsj: laks eller egg, poteter og grønnsaker
Etter trening: havregryn, proteinpulver, blåbær og kokosmelk
Kvelds: Indrefilet av svin, søtpoteter og grønnsaker. Ofte bær med honning til dessert
Spiser også 4-5 frukt om dagen rundt treninger og om jeg har lyst på.

Endrer litt på denne standarden når jeg blir lei av noe...kan ta en god del måneder for er veldig glad i alle måltidene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gode innspill, Ulrik! :)

Tror jeg skal få lest boken om ikke så altfor lenge. Ellers virker det ikke som om du spiser sykt mye karbohydrater uten at du oppgir antallet her.

Er budskapet til Whitten mer det at zero-carb ikke er bra/nødvendig for slanking, samtidig som han ikke nødvendigvis anbefaler high-carb?

Edited by SamGold

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvorfor betaler du ikke for konsultasjon hos ernæringsfysiolog? Hvis du er oppriktig opptatt av helse og ønsker full kontroll burde jo en ernæringsfysiolog kunne hjelpe deg til å ta de riktige valgene.

Mennesker responderer veldig forskjellig på ting, så da er det vel bedre å få tilpasset et program ut fra hva du trenger.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvorfor betaler du ikke for konsultasjon hos ernæringsfysiolog? Hvis du er oppriktig opptatt av helse og ønsker full kontroll burde jo en ernæringsfysiolog kunne hjelpe deg til å ta de riktige valgene.

No har ikkje eg fyrstehandskjenskap med verken ernæringstudiet eller yrket, men sit ikkje med inntrykk av at spesialkompetansen deira er korleis ein skal bli ripped. Det er vel heller kompetansen til fitnessmiljøet... Og ut frå det eg kan lese har @SamGold vore i kontakt med både Fagerli, Berkhan og Hesselmann. Eg blir heller ikkje overraska om det er vel så mykje kompetanse om ernæring her inne på forumet som det er i «ernæringsmiljøet», og det ofte ein fordel å ikkje vere inne i eit paradigme for å finne ut nye ting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Gode innspill, Ulrik! :)

Tror jeg skal få lest boken om ikke så altfor lenge. Ellers virker det ikke som om du spiser sykt mye karbohydrater uten at du oppgir antallet her.

Er budskapet til Whitten mer det at zero-carb ikke er bra/nødvendig for slanking, samtidig som han ikke nødvendigvis anbefaler high-carb?

Det blir en del karbo... la oss si det blir ca 140-180g havre, 500-800g søtpotet, 200-400g potet, 4-5 frukter. 200-300g bær, 1.5kg grønnsaker per dag.

Budskapet hans er at man har ingen grunn til å frykte karbohydrater og heller ikke fett. Hans hovedbudsakap for fettnedgang er å spise mat tett på mikronæringsstoffer, fast antall måltider, spise seg mett per måltid og øke neat. Hvor du vil legge deg på fett/karbo-ratioen er opp til din preferanse.

Min mening er at det ikke har så veldig mye å si, med mindre du ligger å pusher max på hva du kan trene (kanskje ikke da heller). Så vil anbefale å ikke gruble så mye på det og bare finne rutiner som funker for deg. Det bør ta lang tid ellers spis mer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No har ikkje eg fyrstehandskjenskap med verken ernæringstudiet eller yrket, men sit ikkje med inntrykk av at spesialkompetansen deira er korleis ein skal bli ripped. Det er vel heller kompetansen til fitnessmiljøet... Og ut frå det eg kan lese har @SamGold vore i kontakt med både Fagerli, Berkhan og Hesselmann. Eg blir heller ikkje overraska om det er vel så mykje kompetanse om ernæring her inne på forumet som det er i «ernæringsmiljøet», og det ofte ein fordel å ikkje vere inne i eit paradigme for å finne ut nye ting.

Word. What this man said. :)

Egentlig tror jeg ikke jeg har store problemer med å vedlikeholde en lav fettprosent uansett. Har alltid vært forholdsvis vektstabil, men ser for meg at det er vanskeligere jo lavere man kommer. Egentlig skulle jeg vært enda litt lavere. Jeg sliter fortsatt med å bli skikkelig ripped. Men det var vel tid.

Hvordan er formen din da? Sist vi snakket hadde du vel knekt koden for vektnedgang? :)

Det blir en del karbo... la oss si det blir ca 140-180g havre, 500-800g søtpotet, 200-400g potet, 4-5 frukter. 200-300g bær, 1.5kg grønnsaker per dag.

Budskapet hans er at man har ingen grunn til å frykte karbohydrater og heller ikke fett. Hans hovedbudsakap for fettnedgang er å spise mat tett på mikronæringsstoffer, fast antall måltider, spise seg mett per måltid og øke neat. Hvor du vil legge deg på fett/karbo-ratioen er opp til din preferanse.

Min mening er at det ikke har så veldig mye å si, med mindre du ligger å pusher max på hva du kan trene (kanskje ikke da heller). Så vil anbefale å ikke gruble så mye på det og bare finne rutiner som funker for deg. Det bør ta lang tid ellers spis mer.

Oki! Skjønner. :)

Skal få lest den boken en dag. Takk for innspillene!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvordan er formen din da? Sist vi snakket hadde du vel knekt koden for vektnedgang? :)

Du får ta ein tur innom loggboka. For å oppsummere kan vi seie at eg har aldri vore så tjukk før utan å vere sjuk, men er på veg ned no for n-te gong. Føler likevel eg får meir kunnskap og erfaring for kvar gong, så eg er optimistisk for både diett og vedlikehald. Kunne skrive eit kapittel om kvifor 2015 ikkje vart som det burde, men det kokar vel ned til litt for dårleg disiplin, litt for mykje eksperimentering og litt uflaks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg går til jobb.

Ca 4.5 km hver vei.

Totalt 10 000 skritt sånn ca eller litt over 500 kcal ( er 192cm - rundt 90 kg så kan hende jeg forbrenner litt mer)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bumper denne! :)

Har egentlig en plan og er godt fornøyd med mange av svarene og erfaringene som alt er her, men alltid interessant med nye innspill. Skal prøve å bygge litt fettfri masse fremover. Ser for meg:

- Sikre et minimumsinntak av protein per dag. Fett og karbohydrater har en tendens til å regulere seg selv.

- Minimere, men definitivt ikke eliminere karbohydrater på fridager.

- Mest kalorier/karbohydrater etter eller rundt treningsvinduet på treningsdager.

- Kardio 1-2 dager per uke.

- Kanskje 1 lav-kaloridag. Gjerne søndag.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...