Jump to content
Beatesh95

Betakaroten

Recommended Posts

Jeg vurderer å starte med Betakaroten tabletter, er veldig lys i huden, blir sjelden merkbar brun, har fregner i ansiktet og har litt rød/oransje skinn i håret. Noen som kan hjelpe med et godt alternativ til Betakaroten? Har prøvd to ulike fra Norge, et fra helsekosten og et fra nettbutikken( betakaroten.no) uten virkning. Har lest på nettet at Sverige har noen gode alternativ som f. Eks Maxosol, Betakaroten fra denne siden( http://www.svenskhalsokost.se/produkter/betakaroten?da=14-386 ) og Betakaroten mega (http://www.svenskhalsokost.se/produkter/betakaroten_mega ) . Noen som har noen anbefalinger eller har prøvd noen av de jeg la ut fra Sverige? Trenger virkelig hjelp :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Det vil ha svært liten effekt og hvis det gir deg en farge vil det være oransj eller gul. Kosmetiske kosttilskudd har generelt sett svært liten effekt og er fryktelig dyre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg spiser betakaroten året rundt, men det er kun fordi jeg er allergisk mot sola. Jeg slet mye med soleksem før, men etter at jeg begynte å ta betakaroten daglig, får jeg ikke lenger store utbrudd med blemmer på huden når jeg er i sola. Man kan få litt gulskjær i huden av det, men om man blir fortere brun og om fargen holder seg lenger vet jeg ikke. Jeg kjøper forresten fra helsekost i Sverige. Der får man tak i bokser med 50mg betakaroten motfor skarve 3mg i Norge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta-Caroten er et pigment som finnes naturlig i frukt og grønnsaker, men gulroten er kjent som rikeste kilde og det er akkurat beta-caroten som gjør gulroten oransj. Dette reflekterer også bruk av store doser B-caroten hos mennesker; at huden kan bli gul/oransj. Selv har jeg ikke lest noen gode kilder på om dette faktisk fører til økt pigmentering, utenom at store doser gjør at B-caroten "lagres" i huden og dermed gjør huden oransj. Personlig ville jeg ikke anbefalt å ta større doser enn anbefalt dagsbehov; dog jevnlig tilskudd i normale doser har andre positive effekter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

B-Carotene er jo en grei anti-oksidant uansett så har man for mye penger er det bare å kjøpe

Og personlig, all science-anti-bro-science-science, så merker jeg betydelig forskjell på brunhet om jeg tar det eller ikke :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Følte at det hjalp meg å holde på brunfargen lengre ved mindre solariumsbruk enn normalt for noen år siden når eg prøvde :)

Koster ikke så alt for mye heller så verdt å teste :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest =xXx=

Har ingen vitenskapelige argumenter eller dokumentasjon på dette, men flere hevder at dette hjelper for de som fort/lett blir solbrente og lett får soleksem, men det er vel fortsatt slik at solfaktor er viktigst. Ingen litteraturkilder å henvise til...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...