Jump to content
Evenkul

Egg

Recommended Posts

Det er utrolig mye diskutert om egg er sunt eller usunt på grunn av kolesterolet. I det siste er mange blitt enige om at kolesterolet vi får i oss gjennom maten ikke har mye å si, men det er fortsatt uenigheter.. Hva tenker dere? Hvor mange egg spiser dere i uka eller om dagen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Kroppen har mekanismer for å regulere den endogene kolesterolmetabolismen og inntak via kolesterolholdigmat har en liten grad av betydning for den friske delen av befolkningen, DVs de aller fleste. Spiser man mye skiller man mer ut, spiser man mindre øker egensyntesen.

Det var tidligere utfordrende å gi konkrete anbefalinger grunnet usikkerhet rundt den individuelle forskjellen og hvor effektivt kolesterol blir absorbert ifra tarm. Så ja, 1-2 ukentlig var det eneste konkrete rådet. I praksis så ble rådene gjerne brukt for undergrupper som hadde forhøyede verdier og/eller hadde en form for dyslipidemi. Det er også trolig en øvre terskel-nivå som gjelder for de fleste av oss. Men man kan fint for den friske delen av befolkningen inkludere egg daglig om ønskelig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...