Gå til innhold

Bli sterkere i kroppsvektøvelser samt beholde muskelmasse


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har trent relativt seriøs styrke i 2 år nå. Jeg har økt kroppsvekten fra 75kg, til 88kg. (190 høy). Ved siden av styrketreningen driver jeg med fotball. Derfor må jeg holde vekten nede. Problemet er at da jeg la på meg såpass mange kilo, ble jeg tregere. Dette gikk ut over fotballen. I tillegg trente jeg mye bein som gikk ut over styrken i forhold til kroppsvekten min. Chins, pull ups og push ups ble faktisk en utfordring å trene. Jeg følte at jeg ble mindre atletisk av å løfte vkter. Jeg har nå begynt med kroppsvekttrening. Jeg merker at jeg har gått ned i styrkeøvelser som benk, markløft, men gått litt opp i kroppsvektøvelsene. Jeg trenger hjelp til å sette opp et program som kombinerer disse to faktorene. Jeg vil på en side bli sterkere i forhold til hvor mye jeg veier, men samtidig ikke miste for mye muskelmasse. Tenker selv å sette opp en splitt-program der jeg feks trener kroppsvektøvelser en uke, forså neste uke trene vekter, gjerne baseøvelser. Målet er å bli mer atletisk. Noen tips til hvordan jeg kan sette opp programmet?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis du vil ha tilbakemelding/hjelp av en av de absolutt beste, så anbefaler jeg deg å kontakte Lasse her: https://www.facebook.com/foreleserlassetufte

Mitt tips ville nok vært å fortsette med baseløft som knebøy, skulderpress, bent-over-rows, osv, men holde deg til lavere antall sett og reps! typ 4x4 ish, samtidig som du inkluderer kroppsvektsøvelser av ulike typer hvor du fokuserer på kontroll og eksplosivitet.

Selv har jeg pleid å kjøre en slags 3dagers splitt (1:pull øvelser, 2:push øvelser, 3:Bein). Løfter da temmelig tungt med få reps på baseøvelsene først, så kjører jeg på med mange set med et "behagelig antall reps" på egenvektsøvelsene etterpå. (I streetworkout/calisthenics er det lite vits å kjøre seg til failure på hvert eneste set, ettersom du bruker mye av de samme musklene på de ulike øvelsene, samtidig som det meste er temmelig tungt...fokuser heller på teknikk og mestring) Funket veldig bra for meg, men om det funker for deg er en annen sak :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...