Jump to content
EmilieM

Behandling av stram psoas

Recommended Posts

Hei!

Kjæresten min har en veldig, veldig stram psoas på begge sider. Har vel hatt det i et par år nå. I tarten ødela det bare for knebøy, frontbøy etc, men nå kan han ikke engang ta chins, markløft eller mageøvelser uten å få store plager. Han har generelt vondt hele tiden og det hemmer vanlige aktiviteter, f.eks å bøye seg for å ta på skoene er et ork.

Han tøyer og ruller hver eneste dag og er alltid kjempenøye med hvordan han beveger seg for å ikke gjøre skaden verre. Han har vært hos diverse leger og fysioterapeuter uten at noe egentlig har hjulpet noe særlig, får bare flere tøyeøvelser som ikke funker i det lange løp. Virker som han ikke blir tatt så seriøst.

Er det noen som har hatt lignende plager og fått god behandling? Evt. noen som vet om en flink fysioterapeut eller lignende som kunne hjulpet i Oslo?

Setter veldig pris på hjelp!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest Lovisa

Du seier han tøyer og ruller kvar dag, men har han nokon gong fått styrkeøvelsar?

Har nokon vurdert om muskelen kan vera svak i tillegg til stram? Eg har periodevis problem med psoas, men har meir igjen for å kjøra ein enkel styrkeøvelse enn tøying.

Styrkeøvelsen eg har fått er å sitta på kanten av ein stol, vippa kneet på eine foten litt utover til sida og løfta foten til eg kjenner det "slipper" i korsryggen. Holder så i tre sekund før eg senker foten. Ti repetisjonar kvar side dagleg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Jeg har ikke slitt eller kjenner noen som har slitt med akkurat dette problemet.

Men har slitt med stram muskulatur i deler av samme område. Og har dermed en behandler å anbefale. Jeg fikk hjelp av en naprapat Svein Linderoth:

http://naprapatihelsen.no

Og kan anbefale han på det sterkeste.

Forskjellen med han fra de andre behandlerne jeg har vært hos er at han ser problemet mer helhetlig og gir både aktiv og "passiv" behandling. Det var både tøying, massasje og styrkeøvelser.

Og det er som Lovisa sier her, er ikke sikkert tøying og rulling alene hjelper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For meg har ikke tøying og rulling alene hjulpet helt. Det eneste som har fungert har vært den behandlingen jeg fikk hos osteopat I oslo.

Kan anbefale Rakel på Klinikk for alle i Bjøvika, hun er veldig god på hofter hvertfall :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 -> Behandling hos en god terapaut

2-> hvilken muskulatur gjør motsatt jobb? Jo, gluteus som kanskje ikke jobber som den skal og er en årsak til at psoas er på overdrive?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ut ifra problemene som beskrives tipper jeg problemet er noe annet (evt mer) enn en stram psoas. En second opinion hos en ny terapeut anbefales, hvor det sees spesifikt på lengde-/styrkeforhold psoas/glutes og en sjekk av selve hofteleddet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Finn-Tore Bjørnsand på muskelklinikken i oslo

En svak muskel kan i refleks stramme seg inn når den er svak. Dvs at å strekke en SVAK psoas er dårlig butikk. Kan forklare hvorfor det ikke var vondt med chins før, men er det nå.

I min erfaring er iliacus ofte sterk, men psoas svak.

Hoftebøyerne er i tillegg forkortet når man bøyer seg, og det er derfor tvilsomt at disse skal gjøre vondt i det tilfellet. Adduktor derimot kan stramme seg over samme slimpose (bursa iliopectineus) og gi lignende symptomer. Palpasjon over adduktor (pectineus) for å gjenskape smertene kan være lurt å undersøke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vet det er lenge siden dette ble skrevet, men fikk han hjelp til slutt? I så fall av hvem? Sliter med noe av det samme selv, og ingen av de mange terapeutene jeg har vært hos som klarer å løse det. . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis du strekker og strekker men ingen forandring skjer, så er nok muskelen svak.

I min erfaring er psoas OFTE svak. I tillegg har de som opplever den som stram, ofte feil bekkenstilling. Dette fører til ytterligere konstant streking og inaktivering av psoas, samt en falsk følelse av tightness. Skrevet en del om dette på nettsiden min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veldig mange får hjelp til dette hos nevrorefleksolog! En av grunnbehandlingene de bruker! Mykner veldig opp. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...