Gå til innhold

Hvor mange økter


Anbefalte innlegg

Jeg har nå trent styrke i snart 3 år og ligger på 5-7 økter pr uke. Hvor mange økter med fokus på rumpe er det hensiktsmessig å ha. Har startet med MYOreps i det siste på 2 øvelser, glute bridge og kick back. Har jeg forstått konseptet riktig, skal man dagen etter MYO-settene trene tunge baseøvelser før å utnytte de aktive musklene best mulig. Og dagen der igjen kjøre høy-rep. Men får musklene tid til retituere seg bra nok da?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

De skal, i teorien, få nok tid. Men det bør ikke kjøres sånn i uke etter uke, om du ikke blir fulgt opp av PT eller kjenner deg godt nok til å vite hva kroppen forteller deg. En sånn frekvens som du har lagt opp til, gjør at det blir få øvelser pr muskel. Eks: Myo reps med bicepscurl på mandag. Tirsdag kan du da kjøre 3 tunge sett med pull ups, supinert grep (håndflater mot deg), og onsdag kan du kjøre et par øvelser med hantler, 4-6 sett og 12 reps pr sett. Skal musklene restituere seg, må volumet pr dag være lavt. Du kan også kjøre dette i en splitt, der du kjører myo reps på mandag, og tunge vekter på tordsdag, volum på neste mandag osv. Da kan du legge inn flere øvelser, i og med at musklene får lang hvile.

Men du snakker i tråden om gluteus. Det er en muskel som vanligvis tåler høyt volum og høy frekvens, så gi det en sjanse, og se hva som funker. Men hvil gjerne helt hver 4 dag, det er mitt råd. Altså Myo dag 1, Tungt dag 2, og volum dag 3, hvile dag 4.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...