Gå til innhold

Hva er tabu?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

seriøst? "kondolerer så mye, men forresten burkte mannjen dop? hvor ofte?" noe sånt`? er du heilt ute å kjøre på vidda? o_O

ja, , det er jo greia her. Kan jeg stille det spørsmålet, om det er passende? Når er det passende? Hvem har rett til å vite noe, jeg burde holde kjeft?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
ja, , det er jo greia her. Kan jeg stille det spørsmålet, om det er passende? Når er det passende? Hvem har rett til å vite noe, jeg burde holde kjeft?

det er jo heilt klart upassende å spør noe slikt, sir

om du er naboen- såa har du fint lite rett til å vite noe som helst om privatlivet, og det den personen driver med.

Det at du er nysjerrig er ditt problem.

Gjør deg selv en tjeneste og - keep calm and be quiet:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Når jeg spør om lepper eller pupper er hennes egne, blir det ofte stille. Er dette noe som kun nære venner har rett til å vite?

Mtp dop, så er også dette tabu. Kan ansiktsoperasjoner/silikon likestilles med doping?

Og blir det mer tabu når han bekjente naboen dør av hjertefeil før han er 50? Er det ikke akkurat da, du skal spørre pårørende om det er greit, å fortelle?

Puppan og leppene KUN hvis du er kjæresten, og har vært det ei stund, ellers en fin måte å få ei jente til å tenke "verdens største idiot" om deg da. Personlig fra meg hadde du nok fått deg en over kjeften i tillegg da, så du hadde fått Dolly Duck lepper sjøl..

Samme med dop og medikamenter. Kun nærmeste krets (maks) som får innsyn i sånt, og du kan ALDRI stille det spørsmålet til pårørende uten risikoen for å bli sett rart på og stempla som idiot.

Nok svar? Hvis ikke google folkeskikk

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Leveregel: Er du usikker på om du kan spørre noen om noe - ikke gjør det. Er du usikker på om du kan si noe til/om noen - ikke gjør det. Har du den minste tvil om noe, så ikke si det.

Dersom pårørende til naboen i dette tilfellet vil du skal vite hva han døde av, får du nok vite det, om ikke er det nok noe de helst ikke vil snakke om. Vet hvor ille nysgjerrigheten kan bli, men en må nok bare la det passere. Disse pårørende kommer nok til å selv fortelle dette til de som har rett til å vite dette, uten å bli spurt.

Dere kjente hverandre neppe særlig godt om du er usikker på om han dopet seg - og doping er tabu (eller de dødes ettermæle er hellig), så dette er noe ingen/veldig få pårørende vil spre rundt til alle og enhver.

Angående damer: de fleste damer vil at dere menn skal tro de er naturlige pene ved første møte, det å spørre om de virkelig er født pene er å oppfatte som frekt. "hei, er du født pen, eller måtte du betale for å bli pen?" Dette vil ikke akkurat sette silikon og botox i kategorien tabu, men mer i kategorien av private ting en ikke vil ha skrevet i pannen til alle og enhver.

Tabu, forbud, ideen om at en gjenstand, et begrep, en person eller gruppe ikke må nevnes eller røres ved. I vanlig språkbruk brukes tabu om forbud som har sin rot i konvensjoner eller moral snarere enn i lovverket

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Når jeg spør om lepper eller pupper er hennes egne, blir det ofte stille.

Er det så rart? Har du noen gang sett noen med lånte pupper?

Rent-a-rack?

Leppoteket?

Lei to, betal for en?

Seriøst, takk, denne tråden fikk meg i godt humør - mein got :roflmao:

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det kommer jo folk etter disse menneskene, som vil ta de samme, "valgene" er ikke det grunn nok til å spørre?

Nok av eksempler der ute å skremme med fra før, tror neppe naboens død skremmer noen noe ekstra.

Bare å spørre om du vil, gjerne i form av sms/facebook elns- hold oss oppdatert. :notworthy:

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du spør veldig generelt, da blir det også fjernt å svare på. Man bør ikke stille slike spørsmål rett ut til noen man ikke kjenner veldig godt eller vet hvor man har. Om doping kan sidestilles med silikon og f.eks. botox er jeg uenig i da førstnevnte er 1. ulovlig og 2. mer skadelig/farlig (y)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest =xXx=

Jeg lærte en gang i tiden at er du i tvil om de du skal si, så hold kjeft. Da var jeg guttunge. I voksen alder lærte jeg noe enda bedre: det krever mot å holde kjeft.

Mine tanker ut fra spørsmålet blir da om dette er noe du trenger å vite, og spør du kun for å tilfredsstille din nysgjerrighet. Er det så viktig? ;)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...