Jump to content
BENINA

Når kan man løfte trygt etter operasjon

Recommended Posts

Hei og hå!

Jeg hadde en laperaskopisk operasjon for 3 uker siden, og har løfteforbud i 1 mnd etter operasjon..

Jeg er livredd for brokk, og har markløft-rekord på 105 kg, under gåturen i dag så begynte jeg tenke på om jeg noen gang kommer til å tørre løfte så mye igjen...

Nå er jo bukveggen min svekket etter laperaskopi, mener å ha lest at det tar 9 mnd (eller var det 9 uker) før bindevevet i arrene har normal styrke..

Jeg kjenner at jeg har blitt svakere og er relativt utålmodig etter å begynne løfte litt igjen, er jo egentlig bare en knapp uke igjen av løfteforbudet men jeg kan da aldri i verden begynne rett på å nitrimme magen?

Noen med erfaringer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Vær smart og vent tiden. Og husk at når legene sier 4 uker så tviler jeg på at dem snakke rom jenter som drar 100 kg i mark. Gi det 3-6 uker til i min mening... Kjør heller småtteri i mens, som leg curls og extensions, bicep curls og alt der i mellom som ikke krever et buktrykk.

Har ingen erfaring med temaet, så du kan ta det med en klype salt :) Lykke til, og ikke stress med løftinga. Det er et marathon, ikke sprint!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laperaskopisk operasjon, kikkhull, er vesentlig mer skånsomt mht kutting av muskelfiber osv ved en laperatomi (åpen operasjon). Det hele kommer nok litt an på hva du er operert for? Er det brokk siden du er redd for dette?

Om du gir litt mer informasjon er det lettere å hjelpe deg. Evt så er det ikke verre enn at du tar en tlf til avdelingen du ble operert på for å få råd fra kirurgen mht tung løfting :) Det siste er nok det beste om du ikke spesifiserte når du var innlagt at du trener tung styrke. De har også mer informasjon i forhold til om operasjonen var ukomplisert eller om det er noe mer man må ta hensyn til.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...