Gå til innhold

Hvordan prepper dere mat for uken?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg kjører som regel en kombo: jeg har med to matbokser på jobb hver dag, den ene er fra stormatlaging i helga, evnt fra fryseren (tiner i løpet av dagen), og den andre fra middag/kvelds dagen før. Altså jeg lager store porsjoner av det jeg skal spise i nær fremtid og så putter jeg overskuddet i fryser/kjøleskap. Typisk fyller jeg ei langpanne med grønnsaker og fisk/kjøtt etter trening som får stå i steikovnen mens jeg tar en dusj og gjør litt husarbeid. Så er det bare å fylle i meg og matboksene før det er å stupe i seng. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker som regel å koke ris/quinoa/søtpotet for 3-4 dager frem i tid, da det er det som tar mest tid. Resten lager jeg som regel kvelden før/samme dag da det (som de over sier) smaker best ferskt :) Jobber i tillegg turnus, så om jeg har tidligvakt i vente lager jeg alltid maten kvelden før. Seinvakt = samme dag ;)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

lager ekstra middag når jeg først er i gang = lunsj dagen etterpå.

noen søndager lager jeg gjerne 4-5 lunsjbokser i samme slengen men d er ikke alltid jeg gidder ;) hiver da fisk inn i ovnen, laks, ørret, steinbitt ...diverse med ca samme stemetid+grønnsaker. og så koker jeg opp bønner/quinoa/linser eller liknende mens det står i ovnen. er ikke alltid sp mye som skal til

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg pleier lage for 2 dager. Dagen derpå + dagen etter. evt samme dag og i morgen. Avhengig av når jeg lager maten. Syntes en del kjøtt smaker dårlig når det ligger 3 dager eller mer i "stekt" tilstand i kjøleskapet.

Jeg bruker mye frysemat, så er greit å ha det tint til du skal mekke mat, så ta det med i planleggningen. f.eks ta opp mat før skole/jobb, også lage på kvelden.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lager lunsj kvelden før, evt flere nister om det er en lang dag og jeg ikke har råd/mulighet til å spise ute. Skjer ikke ofte, og jeg kan heller overleve på et mellommåltid. Spiser heller færre og større måltider, jeg sparer litt på det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hei, jeg bare lurer på hvordan folka her inne forbereder maten for uken. Lager dere lunsj hver kveld eller lager dere en hel haug hver søndag og putter det i bokser? Hvor lenge kan egentlig f.eks. kyllingfillet stå i kjøleskapet?

Jeg har fått høre at rundt. Tre dager er greit for kylling, selv syns jeg det blir tørt rimelig fort.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Også stappe i frysern?

Du kan selvfølgelig det og, men i første runde var forslaget mitt innrettet mot å ha kjøttet liggende i kjøleskapet noen dager. Vil du fryse kylling blir resultatet best om det gjøres i rå tilstand.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 4 måneder senere...

Jeg skal etter studier i ett år nå starte i fulltidsjobb i januar. Trenger derfor gode tips til lunsjer osv jeg også!

Var flink på dette tidligere, men har nok sklidd totalt ut med gode rutiner og vaner nå etter løse studiedager!

Hvordan er det å fryse "hele middagsretter"?

I stedet for å kun steke op grønnsaker for seg, kjøtt for seg osv... Hva om jeg feks lager en svær gryte chili con carne, fordeler i matbokser/fryseposer (vet ikke hva som er best?) og fryser ned som ferdige retter? Så evnt bare å ta opp kvelden før?

Ser for meg at en da kan lage middager/lunsj for lengre tid..?

Feks en gryte chili con carne med 1kg kjøttdeig, og feks en ovnsrett som lasagne/shepards pie etc og fryse ned disse?

Eller vil smak og konsistens forringes ved nedfrysning, tenker da på når en tiner opp løk/sopp/paprikan osv som gjerne ikke bør ha en for mushie konsistens?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jeg skal etter studier i ett år nå starte i fulltidsjobb i januar. Trenger derfor gode tips til lunsjer osv jeg også!

Var flink på dette tidligere, men har nok sklidd totalt ut med gode rutiner og vaner nå etter løse studiedager!

Hvordan er det å fryse "hele middagsretter"?

I stedet for å kun steke op grønnsaker for seg, kjøtt for seg osv... Hva om jeg feks lager en svær gryte chili con carne, fordeler i matbokser/fryseposer (vet ikke hva som er best?) og fryser ned som ferdige retter? Så evnt bare å ta opp kvelden før?

Ser for meg at en da kan lage middager/lunsj for lengre tid..?

Feks en gryte chili con carne med 1kg kjøttdeig, og feks en ovnsrett som lasagne/shepards pie etc og fryse ned disse?

Eller vil smak og konsistens forringes ved nedfrysning, tenker da på når en tiner opp løk/sopp/paprikan osv som gjerne ikke bør ha en for mushie konsistens?

Gryteretter og stuinger og sånn kan fint fryses ned. Vil bare anbefale at de gis nok tid til å tine opp, istedenfor å ha hastverk og slenge alt i mikroen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...