Jump to content
KristineH

Markløft - plutselig krøll på toppen av løftet

Recommended Posts

Jeg trener til vanlig en gang i uken med PT - men har ikke time igjen før om halvannen-to uker og trenger input før den tid!

Tok markløft i dag som øvelse nr 2 (er som regel øvelse nr 1 eller 2 på programmet). Jobber på 3 sett, 5 reps, nå for tiden på 80 kg. Jeg hadde egentlig tenkt å øke i dag, har ligget på 80 kg de siste ca 2 ukene, dvs de siste ~6 treningene. Jeg merket at jeg plutselig, på 3. rep 1. sett, løftet høyre skulder og bøyde litt i høyre albue. Det fortsatte på rep 4 og 5 til tross for at jeg var klar over det og prøvde å motvirke det. Ble veldig opptatt av dette, tok derfor kun 3 reps i neste sett - slapp i det jeg merket at skulderen gikk opp og albuen bøyde seg. Knakk konsentrasjonen (og motivasjonen!) helt, og failet på grepet på 4. rep, 3. sett. Jeg har ikke hatt problemer med dette før i det hele tatt, verken på denne vekten spesielt eller på markløft generelt.

Fokuserer på å spenne opp grundig før jeg løfter: nøytral nakke, armene spent slik at albukroken vender ut, "vrir" gulvet fra hverandre med beina, sterk kjerne. Ingen rykk/bounce i armene i starten av løftet. Holder oppspennet gjennom alle reps, alle sett, selv om jeg kanskje trenger 5 sekunder ekstra mellom hver rep på det tyngste, for å få det skikkelig.

HALP - hva kan jeg gjøre for å motvirke dette? Hva er det jeg gjør feil? (Har ikke film og kommer nok ikke til å filme, trener alltid alene.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Skuldrene skal være låst inn når du kjører. Vanskelig å si noe konkret om dette uten en video, dessverre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Og det er de, ved å "vri" armene (prøve å brekke stangen på midten når jeg holder den) låser skulderbladene seg inn og ned. Fatter altså ikke hva det er som gjør at skulderen plutselig loker.

Skal trene i morgen eller på tirsdag igjen - kanskje jeg kan spørre en "gymtrynene" som alltid er der om å filme når jeg løfter. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du kan fint filme på egenhånd. Bare finn frem en stepkasse/benk, sett den ved siden av der du løfter og bruk en vektskive/drikkeflaske til å støtte opp telefonen. Easy peasy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...