Gå til innhold
B_H_ave

Coach vs pt

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

En personlig trener er nettopp en personlig trener. En person som hjelper deg å trene, og i noen tilfeller kan hjelpe deg med kosthold. Mange er meget dyktige og har bred kompetanse og har tatt ekstra kurs o både det ene og det andre, mens mange har tatt et kurs på f.eks Bali og egentlig ikke kan så mye mer enn hvordan en olympiastang ser ut.

En coach er en person som også hjelper deg med dette, men i de fleste tilfeller online. Hjelper deg med å sette opp et treningsprogram og diett som du selv blir ansvarlig for å følge. Som nevnt over her så har ofte en "coach" bredere kompetanse, men ikke alltid.

Det finnes veldig mange "coacher" i og utenfor dette landet som ikke helt vet hva de driver med men tror det selv. Disse er ofte de som konsekvent bruker metoder osv som vi andre vil kalle "broscience" og som ble utdatert for flere år siden.

Men det finnes også flere meget dyktige coacher som virkelig vet hva de driver med selv om de kanskje ikke har noen "formell" kompetanse, som blir nevnt over her.

Mht pris så betaler du en PT for hver treningsøkt, mens en coach tar en spesifikk pris for et program som gjerne inkluderer oppfølging over en gitt tidsperiode.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Begrepene coach og personlig trener flyter gjerne litt over i hverandre og som nevnt er ingen av delene beskyttet. Jeg ser egentlig ikke noe klar skille, annet enn at de som hjelper folk inn mot ulike konkurranser gjerne kaller seg coach, mens hvis man kun jobber på senter gjerne kaller seg personlig trener.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her