Jump to content
Eplet

Enklere å gå ned enn opp?

Recommended Posts

Hvorfor er det for meg mye enklere å gå ned i vekt enn opp? Er en gutt, 24 år. Veier nå 65 kg (165 cm "høy"). Hadde en uke hvor jeg spiste svært dårlig og ikke trente noe som helst, og gikk da ned hele tre kg på den uka. Jeg har sannsynligvis gått ned hele fem kg siden februar. Dette helt uten anstrengelser.

Mitt mål har aldri vært å gå ned i vekt. Heller litt opp enn ned. Jeg er sikker på at jeg kunne nådd 60 kg på 2 uker. Hvis jeg derimot skal opp må jeg anstrenge meg mer, være mer fokusert på hvile, mye mat og styrketrening. Hvorfor er det så ekstremt lett for meg å gå ned i vekt? Har det med gener å gjøre?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Tja.. Hvorfor er det så mye lettere for meg å gå opp enn ned?

Er du en litt rastløs person som støtt styrer med ting og får litt "makk i rævva" av å sitte stille, så har du nok en god del av grunnen der, tenker jeg :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ref

Fordi du har en kroppstype som gjør at kroppen din responderer sånn, jeg er helt lik som deg. Slutter jeg å trene vil jeg automatisk spise mindre og gå ned i vekt uten å røre en finger.

Les: Ectomorph

Theoretical body type in which a person has a high metabolism. Such a person can easily maintain a low fat physique, but does not add muscle or body weight easily.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er også der. Hvis jeg spiser meg god og mett med hva som helst og trener vanlig, går jeg ned i vekt. Her må jeg være stappmett døgnet rundt for å gaine :yuck:

Alt i alt handler det jo om forbrenning. Har man en aktiv jobb, ung, trener mye, en del muskelmasse ++ så forbrenner man jo mye kcææææls. Er man sittestillende, 40år, kvinne og har kontorjobb, så blir saken en annen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samme her. Har måttet "jobbe" for å gå opp rundt 8kg på 1,5 år. Slipper jeg opp noen uker begynner jeg å gå ned. Har alltid ligget i nedre del av normal BMI uten å prøve, har spist det jeg har hatt lyst på.

Jeg har inntrykk av at vi som har det på denne måten oftere glemmer å spise, og tror vi spiser mer enn vi gjør? Det gjelder i hvert fall meg og flere jeg kjenner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...