Jump to content
Aldara

Veggismat og proteiner

Recommended Posts

Av ren nysgjerrighet har jeg tenkt å lage litt veggis mat.

Har noen et par --enkle-- og kjappe retter som er rike på proteiner?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Posjert eggerøre.

Tar 5 minutter, maks. Plenty protein (y)

Joa... ser den, men jeg har tenkt å bevege meg ut på noe nytt. egg er jeg strengt tatt rimelig erfaren med:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Her finner du en del:

Både Veganmisjonen og Dyrevennlig har massevis av gode oppskrifter å by på :)

Ser flere av disse rettene bruker noe som kalles vegetar farse ... som jeg da antar er substituttet for kjøtt.

Hva er elta inn i denne farsen? og får jeg kjøpt det på kiwi? Kan ikke huske å ha sett slike ting i frysa på kiwi'n.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

En feit burger laget på karbonadedeig med bacon på selvfølgelig. Oj nei vent, sa du vegetar...

Bacon .. er du gal? Karbonadedeig.. neineineinei...:woot:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ser flere av disse rettene bruker noe som kalles vegetar farse ... som jeg da antar er substituttet for kjøtt.

Hva er elta inn i denne farsen? og får jeg kjøpt det på kiwi? Kan ikke huske å ha sett slike ting i frysa på kiwi'n.

Finnes ferdig i enkelte butikker:

quorn_vegetarfarse.jpg

halsans_kk_kjttdeig.jpg

Eller kan lages hjemme. Sjekk disse:

http://dyrevennlig.org/mat/mat-og-slanking/vegetariske-produkter-perfekt-for-slanking/vegetariks-farse-soyabiter-tofu-masse-protein-og-lite-kalorier/

http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Vegetarfarse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Falafel:love: Lages av kikerter. Veganmisjonen, som er nent tidligere her er en gullgruve til gode oppskrifter på ulike burgere,"kaker", gryter osv laget med bønner og lignende:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fant denne i frysa på kiwi ... litt rar greie, både å tilberede, lukt og smakt og konsistens... Men med litt arbeid så tror jeg faktisk ikke vil være i stand til å kjenne forskjell på denne og type gilde deig.

Litt dyr, 50 spenn for 300g men smakte bra og er vell totalt sett et bedre produkt enn vanlig kjøttdeig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Det jeg gjorde (litt for) ofte når jeg var veggis, var å lage min egen lille vegetarlasagne. Kjøpte enten sånn boks med pulversaus+pastaplater, eller boksene med saus på glass+pastaplater. Og så hadde jeg kidneybønner istedet for kjøttdeig oppi! :) Noen dager brukte jeg også mais, kikerter osv sammen med bønnene. Blir en veldig mild og god lasagne.

Vet ikke om pakkene har spor av kjøtt eller dyreprodukter i seg, og det var strengt tatt ikke nøye for meg. Jeg spiste ikke kjøtt fordi det gav utslag på migrene. Heldigvis er jeg "kurert" nå :D

Og så kom jeg på nå at jeg brukte å kjøpe de der ristorante-pizzaene med mozarella, og så la jeg på alt mulig av ingredienser selv. Pizzaen ble som en avansert, ferdig pizzabunn bare :) Var sikkert ikke noe sunt, men godt var det!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Og hvis du ikke får tak i vegetarfarse, MEN du får tak i vegetarkarbonader ... så er det bare å kjøre disse i en blender så har du vegetarfarse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...