Jump to content
sombraro

Karbonadedeig vs Kylling&kalkun kjøttdeig

Recommended Posts

Fortsetter under...

Så konklusjonen er at kyllingkjøttdeig er like bra som karbonadedeig?

Næringssammensetningen er lik i det minste (Obs gjelder kylling&kalkunkjøttdeig, ikke vanlig kyllingkjøttdeig). Så får en selv velge om en ønsker å innta rødt kjøtt i større eller mindre mengder.

Priors kyllingkjøttdeig:

Energi 595 kJ/142 kcal,

Fett 7,8 g hvorav: mettede fettsyrer 2,4 g, enumettede fettsyrer 3,3 g, flerumettede fettsyrer 1,4 g,

Protein 18 g,

Karbohydrat 0 g

salt 1,3 g

Gildes Karbonadedeig:

Energi 508 kJ/121 kcal,

Fett 5 g hvorav: mettede fettsyrer 2,6 g, enumettede fettsyrer 2,0 g, flerumettede fettsyrer 0,2 g,

Protein 19 g,

Karbohydrat 0 g

Salt 0,45 g

Så får en vurdere selv. Nå vil også innholdet variere fra produsent til produsent åpenbart.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Og litt off topic: er kyllingkjøttdeig og karbonadedeig bearbeidet kjøtt eller kun kvernet rent kjøtt?

«Bearbeidet» brukes om kjøtt som er saltet, røkt eller behandlet på en annen måte for å forlenge holdbarheten. Eksempler er røkt skinke, bacon, salami, røkte pølser, og det meste av kjøttdeig og farseprodukter som er på markedet.

Kjøtt og kjøttprodukter som er fryst eller kokt betraktes ikke som bearbeidet kjøtt i denne sammenheng.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Så konklusjonen er at kyllingkjøttdeig er like bra som karbonadedeig?

Som vist av OhMickey så er det litt mer fett i kylling/kalkun kjøttdeigen. Men i bunn og grunn er det like bra.

Det som blir ett valg for de fleste er smak og pris. Og sett at du får 3x kylling/kalkun kjøttdeig per pakke karbonadedeig er det ett valg som lommeboken setter pris på.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Takker for gode svar, og artig debatt :-D Smaken kan da alltids bli god med krydder :) Sånn sett når prisen er så syk forskjellig og makroene like, blir mitt budsjett noe helt annet derfor kom det en 3kg dunk fra myoprotein =D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Variasjon er det beste. For mye rødt kjøtt er ikke bra. Må jo ikke enten bare være karbis eller kyllingkkøttdeig?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hos meg går det i alle varianter, alt etter hva det skal være til.

Kylling passer fint i salater, storfe i taco, pizza og lasagne. Svin passer godt i retter der smaken blir kamuflert av andre ting (synes svin er den desidert kjedligste av de 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...