Jump to content
kamilla22

hvilken fettkilder bruker dere??

Recommended Posts

Fortsetter under...

det er fordi vi har smør i alt. store store mengder smør<3

Skulle tro dere brukte smør til å jevne sauer med også :) Jeg har forsøkt å etterligne saus smaken som en får på gode restauranter, men det er søren ikke lett?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Skulle tro dere brukte smør til å jevne sauer med også :) Jeg har forsøkt å etterligne saus smaken som en får på gode restauranter, men det er søren ikke lett?

selvfølgelig;) øvelse gjør mester:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Spørs jo om sausen er smørbasert eller melbasert :p

Hjemmelaget brun for eksempel? Smeltet smør, tilsett mel, brun dette og hiv på vann til sausen blir passe. Sånt tror jeg ikke Hellstrøm gjør?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hjemmelaget brun for eksempel? Smeltet smør, tilsett mel, brun dette og hiv på vann til sausen blir passe. Sånt tror jeg ikke Hellstrøm gjør?

Hellstrøm bruker nok fløte og creme fraiche til det meste, men til akkurat brun saus bruker han nok smør, mel og kraft (I)

Share this post


Link to post
Share on other sites

alt avhenger av hva jeg spiser i.l.a. dagen.

For få kalorier? Stek ALT i ekte meierismør.

For mange kalorier? Deff? Kokosolje.

Har ikke brukt margarin/olivenolje på over et halvt år nå :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her går det i smør, kokosolje, kokosmelk, mandler, fetaost og egg som fettkilder

Ellers, i diskusjonen om sauser.

Når sausen er ferdig, ha i noen små terninger med smør (usikker på om de må være kalde), rør inn, server, nom!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Her tåles det ikke laktose eller nøtter - så da må man tage det man kan. Her går det mye i laks, avokado, ost og smør. Personlig liker jeg ikke smaken på kokosolje og cocosa så dropper den:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmm, blande med sjokoladeprotein og kakao + litt salt og søtning = nam

Stek kjøtt og tilsett kokosmelk + ønsket krydder. Karri er veldig godt

På/i havregrøt

Over frukt og bær, sammen med sukrin og nøttesmør :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tips til bruk av kokosmelk?

I havregrøt og wok er mine favoritter. Generelt kan det fint brukes i gryter såvidt jeg vet.

Hett tips om du skal bruke det i wok, tøm ut vannet og bruk bare den tjukke stivna melken (kan hjelpe å ha den i kjøleskap)

Blir så fort kina/thai-suppe om man tar med vannet :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steker det meste i smør eller kokosolje, vel, kjøtt skal selvfølgelig stekes i smør. Som tilbehør/tillegg går det i egg, avocado, sjokolade, fet fisk, fete meieriprodukter, nøtter/nøttesmør, og olivenolje. Varierer veldig mye.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...